Foto: elixir
Jednoduchý recept, vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na osminky. Cibuľu prerežeme na polovice, zbavíme šupky a nakrájame na polmesiačiky.
- 2
Do zapekacej nádoby dáme olej, zemiaky, cibuľu, rascu a rozmarínové "ihličky", takisto čierne korenie a dáme piecť.
- 3
Medzitým uvaríme vajíčka a umyjeme rukolu. Keď sú zemiaky upečené, pridáme k nim maslo, osolíme ich a premiešame. Pridáme aj rukolu.
- 4
Zmes dáme na tanier, podávame s vajíčkom na tvrdo a s pohárom cmaru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
p.s. někdy vymením rozmarýn za tymián.