Pečené zemiaky s rozmarínom a rukolou

elixir - fotkaelixir, 19. júna 2014
Pečené zemiaky s rozmarínom a rukolou
Foto: elixir

Jednoduchý recept, vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha.

2
porcie
10 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (väčšie)
2 - 3 ks (vetvičky)
 (2 hrste)
1 ks
500 ml
1 PL
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na osminky. Cibuľu prerežeme na polovice, zbavíme šupky a nakrájame na polmesiačiky.

  2. 2

    Do zapekacej nádoby dáme olej, zemiaky, cibuľu, rascu a rozmarínové "ihličky", takisto čierne korenie a dáme piecť.

  3. 3

    Medzitým uvaríme vajíčka a umyjeme rukolu. Keď sú zemiaky upečené, pridáme k nim maslo, osolíme ich a premiešame. Pridáme aj rukolu.

  4. 4

    Zmes dáme na tanier, podávame s vajíčkom na tvrdo a s pohárom cmaru.

Diskusia k receptu

safran
Tvoje fotky a prezentácia sú také pekné, že by si namotala človeka aj na "varenou nudli" :-)
1x elixir
havino
to je ono, jednoduché a chutné, zakysanku, cmar k tomu, nič iné netreba, dnes som si práve na pečenie navyberala v Kauflande nové malé, drobné zemiaky, my tiež bez vajíčka
1x elixir
mijaita
@elixir peču takhle brambory snad i jednou za tyden, pouze je neloupu. Mezi ně ctvrtky cibulí, bílé, červené. Jídlo všech jídel, chápu, že ti všichni tleskají , souhlasím!
p.s. někdy vymením rozmarýn za tymián.
elixir
Ďakujem vám za milé komentáre :) Jedlo je to také obyčajné, posledne objavujem čaro takýchto jedál... a keď sa k nemu niečo pridá/obmení, vznikne zas čosi nové. S rukolou a vajíčkom som mala pocit, že je to kompletné jedlo, pre mňa to už bol sýty hlavný chod, zatiaľ čo k iba k samotným pečeným zemiakom by sa čosi ešte žiadalo - minimálne z pohľadu výživovej hodnoty. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia