Foto: sonulienka
Včera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá čas nech neskúša. Je to naozaj o Zobraziť celý popisVčera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá čas nech neskúša. Je to naozaj o čase ale som doma tak prečo nie. No a tu je recept.
tepelná úprava
Postup
-
1
Vypracujeme si dobre cesto. Najprv si urobíme kvások ja miesim v stroji tak najskorej dám mlieko kde som rozšľahala žĺtka pridala som 4 PL rumu a citrónovú koru. Potom som do múky dala soľ, cukor a PDP premiešala som pridala som kvások a zapla stroj. Ešte pred tým som si vyšľahala bielka a asi po 5 minútach pracovania cesta som začala pridávať sneh s bielkov. Cesto v stroji sa miesi 10 minút. Hotové cesto som si preložila do misky ktorá sa dá dobre uzavrieť.
-
2
Uzavreté cesto a ide na 30 minút do chladničky.
-
3
Pokiaľ som mala cesto v chladničke som si dobre vypracovala maslo a rozdelila na 4x.
-
4
Cesto som po 30 minútach vybrala s chladničky.
-
5
Cesto som rozvaľkala.
-
6
A natrela som na cesto 1 - vrstvu masla.
-
7
Cesto som poskladala na 3x a vložila do nádoby a znovu dala do chladničky. Toto som opakovala ešte 3x - vždy som nechala v chladničky 30 minút.
-
8
Keď som cesto rozvaľkala a natrela 4x tak som ho už dala do vačšej nádoby a odložila na noc do chladničky.Minimálne by malo byť ešte v chladničke 12 hodín. Na druhý deň som mala cesto krásne nakysnuté ale žiaľ zabudla som ho odfotiť. Cesto som ešte 1 hodinu nechala postáť aby dostalo správnu teplotu. Potom som ho vyvaľkala a vykrajovala kolieska každé som ešte vykrojila aj v strede a dala na rozpálený olej vyprážať. Ešte teplé som obaľovala v práškovom a škoricovom cukre ktorý som si zmiešala.
-
9
Večer som bola pri mamičke a tam som ešte jeden objavila tak som jej ho vzala a prekrojila a tu je obrázok.
Diskusia k receptu