Prekladané šišky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 1. marca 2014

Včera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá čas nech neskúša. Je to naozaj o Zobraziť celý popisVčera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá čas nech neskúša. Je to naozaj o čase ale som doma tak prečo nie. No a tu je recept.

5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
42 g
1 ks
1 ČL
8 PL
z 1 citróna
4 PL
4 ks
500 ml
450 g
 na obalenie
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Vypracujeme si dobre cesto. Najprv si urobíme kvások ja miesim v stroji tak najskorej dám mlieko kde som rozšľahala žĺtka pridala som 4 PL rumu a citrónovú koru. Potom som do múky dala soľ, cukor a PDP premiešala som pridala som kvások a zapla stroj. Ešte pred tým som si vyšľahala bielka a asi po 5 minútach pracovania cesta som začala pridávať sneh s bielkov. Cesto v stroji sa miesi 10 minút. Hotové cesto som si preložila do misky ktorá sa dá dobre uzavrieť.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uzavreté cesto a ide na 30 minút do chladničky.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ som mala cesto v chladničke som si dobre vypracovala maslo a rozdelila na 4x.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som po 30 minútach vybrala s chladničky.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som rozvaľkala.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A natrela som na cesto 1 - vrstvu masla.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som poskladala na 3x a vložila do nádoby a znovu dala do chladničky. Toto som opakovala ešte 3x - vždy som nechala v chladničky 30 minút.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď som cesto rozvaľkala a natrela 4x tak som ho už dala do vačšej nádoby a odložila na noc do chladničky.Minimálne by malo byť ešte v chladničke 12 hodín. Na druhý deň som mala cesto krásne nakysnuté ale žiaľ zabudla som ho odfotiť. Cesto som ešte 1 hodinu nechala postáť aby dostalo správnu teplotu. Potom som ho vyvaľkala a vykrajovala kolieska každé som ešte vykrojila aj v strede a dala na rozpálený olej vyprážať. Ešte teplé som obaľovala v práškovom a škoricovom cukre ktorý som si zmiešala.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Večer som bola pri mamičke a tam som ešte jeden objavila tak som jej ho vzala a prekrojila a tu je obrázok.

    Prekladané šišky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
vyzeraju nadherne a urcite su chutne!!!!!!!!hned by som si dala :)
jozka2
to je plundrovane cesto a pecivo z neho je stale vynikajuce,len sa chcem opytat nie je potom velmi mastne po vyprazeni,ked sa vypraza?Vacsinou plundrovane sa pieklo v rure,preto sa pytam.
tetrisss
Suhlsim, neviem si to tiez celkom predstavit, neda sa ukazat siska na reze, ak ste ich este vsetky nepopapali?
afataga
vdaka za vystrahu :-), skusat nebudem, ale jednu by som si dobla :-) vyzeraju vyborne, priam az mnamkovo :-)
medovnicek
už mám recept odložený v "poradovníku" na vyskúšanie, je to prácnejšie, ale výsledok určite stojí za to:)
dandika1
@sonulienka 1.3.2014 cesticko prenadherne urcite aj chutne,len sa Ta chcem spytat ci sa sisky musia len vyprazat co keby som z toho cesta piekla v rure bud taka laskava a odpovedz .VDAKA budem cakat.:::
sonulienka
Ďakujem za komentíky a ospravedlňujem sa, že len teraz odpovedám ale neboli sme doma boli sme na oslave švagrinej ako som sem pridala aj dia tortu a zákusok - nie nie sú mastné a žiaľ na reze už nemožem ukázať už nie je ani jedna a skúsiť by sa hádam na malom plechu len zo pár mohlo dať do vyhriatej rúry upiecť za pokus to stojí.
jozka2
ja ich skusim vyskusat I ked JEST NESMIEM,zaujalo ma to plundrovane cesto ktore je samo o sebe mastne,ale tvoje isky na reze vyzeraju velmi pufke,bude to dobra variacia pri peceni z plundr.cesta cast pouzit na sisky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia