
Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Panenka na paprike
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme panenku, nakrájanú na kolieska a na cibuľke...

Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...

Katuškine citrónové rezy
Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... ...

Kuskus na sladko - s makom a ovocím
Priznávam sa dobrovoľne - kuskus je moja najmenej obľúbená cestovina - nejako mu neviem prísť na chuť....

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta
Tento recept robievam v nejakej obmene každý rok - je svieža, plná ovocia, s minimom...

Pečené kura na leči so slaninkou
Tento recept je od mojej babky a je fakt super jednoduchý. Pri pečení to úplne famózne...

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb
Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je...

Tabouleh z Maroka s kuskusom
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Kalerábové halušky
Mám veľmi rada halušky zo zemiakového cesta. Chcela som vyskúšať niečo nové a zvolila som namiesto...

Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Zemiaková placka EXTRA
Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech...

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Mäsové guľky v omáčke
jednoduché, rýchle a chutné jedlo

Škoricové sušienky
Tento recept som našla na jednej stránke pre mamičky. Po vyskúšaní receptu, veru už...

Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...

Cesnaková nátierka s orechami
Objavila som tú nátierku v jednom časopise, tak som sa ju rozhodla vyskúšať, lebo tie...

Kandizované ovocie, pomarančová kôra
Má sa použiť zrelé, ale tvrdé ovocie, alebo pomarančová kôra.

Tagliatelle s mletým mäsom
Cibuľu si upražíme, pridáme pomleté mäso / ja som dal hovädzie zadné a pomlel som si...

Krémová polievka zo šampiňónov, bedlí
Veľmi jednoduchá a chutná polievka hotová za 30 minút.