Foto: alzbetty
Určite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju pridávam tak, ako ju robí moja babka, mama Zobraziť celý popisUrčite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju pridávam tak, ako ju robí moja babka, mama a ja :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Keď voda zovrie (cca 1-2L podľa ľubovôle hustoty), prihodíme zemiaky, osolíme a povaríme do polomäkka.
- 2
3-4 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, zvyšok nasekáme najemno. Plátky pridáme do polievky, pridáme rascu a korenie. Na oleji opečieme múku a pripravíme tmavú zápražku. Odložíme z ohňa, vmiešame nasekaný cesnak a zápražku zalejeme studenou vodou. Rozmiešanú vlejeme do polievky a povaríme.
- 3
Nakoniec pridáme nakrájanú vňať a polievku odložíme z ohňa. Podávame s opečeným chlebom a môžeme posypať syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu