Foto: porzellanka
Toto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny, ale aj inokedy. Naposledy zozala velky uspech, ked sme Zobraziť celý popisToto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny, ale aj inokedy. Naposledy zozala velky uspech, ked sme mali 10 hosti na oslave manzelovych narodenin.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut.
-
2
Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche, privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom, solou, bielym korenim.
-
3
Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne.
@julica : Mnozstvo zazvoru na pol kila mrkvy asi ako orech, alebo slivka. Ked das viac, bude polievka kyselkava. Mnozstvo na obrazku je na 1 kg mrkvy.
@marikafil salotka je ruzovo - fialovy druh cibule, farba na fotografii je trosku nepresna (dost) :-))
@marienka44 nestipe, polievka je trosku pikantna, ale naozaj jemne. Tym ze sa pomaly prazi, uvolni aromu a krasne vonia a chuti .
Krutony mozno ano, ale ja robim polievku naozaj hustu, malo redsiu ako pyre.