Mrkvovo-zázvorová krémová polievka

porzellanka - fotkaporzellanka, 22. novembra 2010

Toto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny, ale aj inokedy. Naposledy zozala velky uspech, ked sme mali 10 hosti na oslave manzelovych narodenin.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
20 g
0,5 - 1 PL
0,75 l
100 g
100 g
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut.

    Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche, privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom, solou, bielym korenim.

    Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne.

    Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Mám otázku - medzi surovinami spomínaš šalotku, podľa mojich vedomostí má byť biela - na obrázku vidím cibuľu Carmen (fialovú). Alebo je to jedno? Skrátka jedna riadna cibuľa? A tiež by som rada vedela, koľko toho zázvoru. Vďaka za odpoveď.
Dakujem za komentare, len teraz som sa vratila z roboty, tak prepacte ze odpovedam neskor:
@julica : Mnozstvo zazvoru na pol kila mrkvy asi ako orech, alebo slivka. Ked das viac, bude polievka kyselkava. Mnozstvo na obrazku je na 1 kg mrkvy.
@marikafil salotka je ruzovo - fialovy druh cibule, farba na fotografii je trosku nepresna (dost) :-))
@marienka44 nestipe, polievka je trosku pikantna, ale naozaj jemne. Tym ze sa pomaly prazi, uvolni aromu a krasne vonia a chuti .
Krutony mozno ano, ale ja robim polievku naozaj hustu, malo redsiu ako pyre.
dakujem za další skvelý recept aj za všetky recepty sú tak skvelé a ozaj je z čoho vyberaťste úžasný všetci a patrí VAM veľká vdaka!

Pridaj komentár k receptu: