Paradajková polievka zo slnečnej Sicílie s kapiakrémom
Realizácia rcp zo 127. str. polievkovej „biblie“ Vás zaujala. Vaše komentáre boli priaznivé...
Vyprážaná plnená pečená kapia
. . . Zavarala som a konecne som vyskusala tieto super plnene vyprazane kapie...
Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom
Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste...
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute,...
Koláč s grapefruitovým krémom
Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.
Môj perníkový koláčik
Tento perníkový koláčik som piekla po prvýkrát a veľmi nám chutil. Celkom sa vydaril je jemnučký...
Jemná polievka z lúpaných paradajok s cuketami
Ako prvá, nás toto polievkou pohostila naša neter Haidi, počas našej návštevy v Phoénix Arizóna....
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Pečienkové rolky
Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich...
Ryža s hubami a Nivou
Dnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať....
Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
Klasické pšeničné pletenky
Toto pecivo je vynikajuce aj ku kave, ale aj na ranajky... Za svoju vynimocnu chut vdacia dlhej...
Domáca nugeta
Keďže som na sladké, /aj dobré mäsko - som jednoducho všežravec/, ale sladké asi naj, ...
Romantický večer
Sú to vlastne jahody v čokolade. Recept ktorý pozná každy no niekto mozno zabudol ze aj obyčajnými...
Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...
Zemiakovo- poľníčkový šalát
Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším . Je ...
Rýchly múčnik
Čo sa rýchlo urobí, rýchlo sa aj minie... keď dostanem chuť na koláč a mám všetko...
Kapustové srdiečka
Každý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako...
Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou
Kobler je jednoduchý pečený dezert populárny vo Veľkej Británii a Spojených štátoch, ktoré sa skladá z...
Kvašáky
každý rok si robím sudovú kapustu, ked začne uhorková sezona poslednú vyberiem... do súdka čo my ostala...
Plnené holuby so zemiakovo-kvakovou kašou
Dostala som štyroch holubov, troch z nich som pripravila úplne tradične.