Foto: mesiar50
Názov preto,lebo jedlo obsahuje pečenú plnku,dusenú kapustu a kačicu.
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
pod kačku |
|
pod kačku |
|
Suroviny na plnku: | |
g |
|
180 g |
|
130 g |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
Dusená kapusta: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
na dusenie |
|
na dusenie |
|
Postup
-
1
Kačku (ja som ju mal z Billa) som osolil a posypal jemne celou rascou.Natrel som olejom,keďže sa nejedná o pravú domácu kačku.Následne som podlial vodou a slnečnicovým olejom.
-
2
Pokračujeme prípravou plnky: Keďže mi ,,lopli´´vnútornosti z kačky tak som si to riešil po svojom.Viem,že každý to robí podľa svojej receptúri,ale možno sa tieto informácie zídu laikom resp.začínajúcim kutilom. Z pečienky odstránime žlčovody.
-
3
Suchý chlieb polámeme a následne namočíme v mlieku.Po čase ich trošku pomiešame aby sa presiakli všade.
-
4
Posmažíme si cibuľku do sklovita
-
5
Posekáme si petržľanovú vňať
-
6
Vyžmýkame si chlebík namočený v mlieku.Pomiešame ho z mletým bravčovým mäsom, posmaženou cibuľou,petržlanovou vňaťou(majoránkou) a dvoma vajcami.Pridáme čierne korenie mleté,vegetu,soľ,
-
7
A nakoniec do diela primiešame rozmixovanú kuraciu pečienku.
-
8
Ďalší bod programu bolo plnenie kačacej kože z krku.Konce som previazal špagátom,ale pri pečení sa mi rozišiel stred.Vy si to zaviažte voľnejšie prosím.Ale nevadí keď sa to trhá aj tak je už dielo z plnky skoro upečené,takže je súdržné.Ja som to piekol spolu s kačkou cca. 2 hodiny.Len ten bochníček čo mi zvýšil som piekol cca. 1 hodinu ku koncu.
-
9
Pokiaľ sa nám kačica pečie spravíme si dusenú kapustu.Ja som to pripravoval takto: Posmažíme si cibuľu,pridáme rascu,podlejeme studenou vodou prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.Keď je kapusta hotová pridáme soľ,čierne korenie a ocot.
- 10
Prajem vám dobrú chuť priatelia.
- 10
Ďakujem Izka.
Ja ďakujem.Nech sa ti darí.
Vacšinou mávame z dediny vykrmené.No teraz som radšej prilial minimum oleja pre istotu.,keďže z obchodu som piekol kačku strašne dávno.No už vďaka tebe viem,že olej je tam zbytočný.Ďakujem
Ďakujem tiginko si zlatá.
pri pohľade mi až v žalúdku od hladu žblnká...mne stačí kapusta a tá plnka...!!
svoje výtvory predvádzaš nám každý deň...si šikovný-už to viem..
a prajný..s dobrým srdcom chlap..
závidím ťa..v dobrom ma cháp..:-)
Rozdávaš na vareche samí optimizmus.Tvoje rýmy nemajú páru.Ďakujem Ti radost.
Myslela si na glutaman sodný.Tak ten tam nie je.Ďakujem ti pekne. Prajem ti príjemný zvyšok nedele.
Ja som mal byť kuchár,ale nakoniec som bojoval v spojovacej čate ako ďalekopisár(dálnopis po česky)Ten raňajkový trojboj mám jasne pred očami aj teraz he he.Ďakujem ti kamarát kimlo.
Ďakujem pekne
Ženista bol moj fotrík.Ukazoval fotky.To bola tiež fajin
robotička milý srac.Tvoje komenty nemajú páru.Ďakujem pekne
Nemám zdania či predávajú husacie krky resp.kačacie
aj zvlášť a v akom prevedení.Keď áno možeš si to spraviť aj s tvojou plnkou akú máš ty rada.Vďaka
@kimlo kimlo, trojboj je predsa nieco uple ine
Žiadny problém.Mal som aj od slovenského výrobcu,ale nechcem klamať kto to hodil na trh.Maj sa pekne
Ďakujem ti krásne.Pekne ťa pozdravujem
Ďakujem ti pekne.Prajem ti pekný večer.
Pekne ďakujem
Si zlatá ďakujem.
Som rád,že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti zlatá Evka .pa pa
Pekne ti ďakujem
Vďaka ti ancicka
Vážim si tvoju pochvalu.Ďakujem ti.
Neoslavovali sme nič paploska.Som doma na dovolenke len takvvyhutujem.Si zlatá ďakujem
Ja som do toho krku poriadne natlačil.Veď zato mi aj praskol.Ďakujem ti pekne za milý komentík.
Ďakujem ti pekne.Tvoje ohodnotenie si veľmi cením.
manžel -kačka, já - plnka (nádzivka), dcéra - kapusta, náš chlpáč - kosti.
Spokojná by bola celá rodina, takže dávam 5* :-)
Ty si hlavička.V českých Budejoviciach som bol na vojne.V čechách je to považované za posvätné jedlo.A iste aj právom.Ale už to nebudem opravovať,lebo mi zablokujú recept ako minule.Ďakujem ti boxik za pekné pripomenutie a pochvalu.Spravil si mi dobrú náladu.
U nás to bolo podobné niečo,no okrem toho psíka.
Ďakujem ti rela za pekný komentík a pekné hodnotenie.
Srdečná vďaka alex37.
Chcel som tú kožu najprv zahodi,ale ma napadlo,že je to ako rukáv a naplnil som ho.No nabudúce si ho previažem koldokola špagátom aby mi to neprasklo.Plnku takto skombinovanú som ešte nerobil,ale manželka to chválila.Ona jedla prevažne plnku a spravila si k nej paradajkový sós.Ďakujem ti pekne
Kurča je tiež dobré jedlo.Kurča+ryža+broskyňový kompót.
A musíš byť šikovná keď si vedela vykosťiť kurča.Moja starká takéto akcie neovláda.Vďaka hanah22.
Je to v norme som len amatér.Nemáš čo ďakovať a nech sa ti darí.
Vďaka klaudia
Pokiaľ je veľa stolovníkov k obedu (alebo menej, ale veľmi hladných), je pridanie plnky do pekáča a následne na tanier ideálny spôsob ako ich dosýta nakŕmiť :o)
Nehovoriac o tom, že sa krásne zužitkujú drobky, odrezky, koža z krku, staršie rožky (chlieb)...
Máš pravdu vacsina masiarov vie variť.No už len aj preto,že na základnej vojenskej službe sú zaradený do kuchýň za kuchárov.Ďakujem ti za tvoj pekný komentár a pozdravujem kolegu resp.tvojho manžela aj teba samozrejme.
Zlatá si.Ďakujem ti pekne.
Srdečná vďaka salinka.
Ďakujem ti za výstižný a pekný komentár.
Máš dobrý postreh milá amelie.Pekne ti ďakujem.