Foto: alexdidi
Veľmi obľúbené dezerty z ľahkého snehového cesta doplnené najšastejšie ovocím a šľahačkou, ktoré ešte zvýraznia lahodnú chuť bezé. Mnohí sa obávajú prípravy bezé, lebo Zobraziť celý popisVeľmi obľúbené dezerty z ľahkého snehového cesta doplnené najšastejšie ovocím a šľahačkou, ktoré ešte zvýraznia lahodnú chuť bezé. Mnohí sa obávajú prípravy bezé, lebo sa stáva, že nedrží tvar, roztečie sa a pod.Aby sa nám to nestalo, použijeme čerstvé alebo mrazené bielky je však veľmi dôležité, aby bol sneh dobre do tuha vyšľahaný, cukor úplne rozpustený a piecť - sušiť musíme dlho pri nižšej teplote.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh za postupného pridávania(po lyžiciach) kryštálového cukru. Sneh musí byť veľmi tuhý a tvoriť špičku.
-
2
Na vyšľahaný sneh preosejeme práškový cukor so škrobovou múčkou a zľahka metličkou premiešame. Pripravenú snehovú hmotu vložíme do zdobiaceho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame tortičky s vyvýšeným okrajom. Vložíme do rúry vyhriatej na 140st C, po 10 minútach znížime teplotu na 100st C a pečieme 1,5 až 2 hodiny. Keď sú aj zospodu dobre suché a ľahko sa odlepujú od papiera, sú hotové. V opačnom prípade pokračujeme v pečení-sušení.
-
3
Po upečení a vychladnutí dno tortičky potrieme džemom(aby sa snehová hmota rýchlo nerozmočila od ovocia) a uložíme ovocie. Ja som použila čerstvé višne, ktoré som chvíľu povarila v cukrovom sirupe a zahustila škrob. múčkou, ale vhodné je akékoľvek čerstvé, mrazené i kompótové ovocie.
-
4
Na ovocie dáme šľahačku a vrch môžeme dozdobiť opäť ovocím.
-
5
Upečené snehové pečivo nám vydrží pomerne dlho, ale ak dlhšie stojí naplnené veľmi zmäkne, takže plníme až pred podávaním.
Diskusia k receptu