Ľahúčky šalát z mojej záhradky

anina6 - fotkaanina6, 8. mája 2013
Ľahúčky šalát z mojej záhradky
Foto: anina6

Tento šalátik obsahuje skoro všetky produkty z mojej záhradky, okrem cherry paradajok a kukurice. Tieto mi ešte len rastú. Výborne chutí a aj príprava Zobraziť celý popisTento šalátik obsahuje skoro všetky produkty z mojej záhradky, okrem cherry paradajok a kukurice. Tieto mi ešte len rastú. Výborne chutí a aj príprava nie je náročná, až na to umývanie lístkov hlávkového šalátu, to je piplačka.

15 minút
príprava

Suroviny

 (ľadový šalát)
8 ks
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si poriadne poumývame šalátové lístky pod tečúcou studenou vodou, potom ich nakrájam, pridáme nakrájanú redkvičku, cherry paradajky, asi 2 PL kukurice z plechovky, moja sa už minula čo som mala zamrazenú.

  2. 2

    Pridáme najemno nasekanú pažítku, jemne osolíme, posypeme sušenými bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  3. 3

    A máme hotovo. K šalátiku som opiekla celoznný chlieb a ľahká večera bola na stole.

Diskusia k receptu

tiginko
práve som taký to ľahučký šalát dojedla, teda bez kukurice. Zaujímavé, že mňa ešte nenapadlo nasekanú zeleninu dať ako recept na Varechu. Mala by som sa polepšiť
frezia68
Bola by to pre mňa výborná večera :-) tiež bez kukurice,ale chlieb s cesnakom :-)
radost
kto zeleninku /a ešte svoju / na večeru si dáva = to je vraj pre telo tá najsamlepšia strava...vraj sa po nej aj dobre spáva...:-)
my krem pažítky svoje ešte nič..ale bude..:-))
anina6
tiginko vôbec nebudem proti ak nejaký šalát pridáš aj ty, hoci to bude nasekaná zelenina ako ty vravíš, teším sa na nový recept a ďakujem za komentár
anina6
frezia68 ozaj večera bola výborná a ľahká, aj chlebík bol, ale ja bez cesnaku, nerobí dobre môjmu tráveniu, díky za koment
anina6
smajliga tú iróniu tam trošku cítim aj ja, mne to však nevadí, my sme si pochutili
anina6
radost, veru vlastnoručne vypestovaná zeleninka chutí lepšie a ešte keď sa po tej záhradke dobre narobím, ale to robím rada, tak sa veru aj lepšie spáva a od teba je to veru pekná správa. Trošku som si zaveršovala aj ja.
Tak dúfam, že čochvíľa dopestuješ aj ty svoju. Ďakujem za komentík.
anina6
nejak sa mi to podarilo 2x, nevadí, asi z radosti, že mám koment od "radosti".

anina6
ancicka, občas pridávam do šalátov syr aj ja, ale bohužiaľ domáci nemám, s tým kozím syrom to musí byť pochúťka. ďakujem.
mesiar50
Čo si to nepridala skorej?Bol by som mal chutný šalát
k perkeltu z kuracich pečienok.Naozaj super
ajsa20
aj ja si taky robim, je to moje najoblubenejsie jedlo :)....len sa chcem spytat ze co je tam z vasej zahrady okrem salatu?....redkovky, kukurica a paradajky ste napisali ze nie....olej si asi nelisujete a solivary asi tiez nemate :D....ale idem si taky spravit :)
anina6
mesiar50, ďakujem, ajsa20 aj redkovky sú z mojej záhradky, šalát a pažítka aj bylinky, no a kukurica bola z plechovky, nakoľko moja ešte len rastie a aj paradajky. No a olej si tiež určite sama nelisujem, ani solivary nemám, to máš pravdu, len ja som tým myslela na zeleninku, no a to olej a soľ určite nie je.ďakujem a prajem dobrú chuť.
eraserhead
tiež si pripravujem šaláty takmer denne, jeden zo spôsobov ako pri takomto type šalátu dosiahnúť optimálny výsledok je: použité suroviny dôkladne vysušiť aby sa zálievka (alebo ako to nazvať) prichytila na jednotlivé suroviny. Samotnú zálievku je lepšie (citrónová šťava:kvalitný olivový olej) pripraviť šlahaním vidličkou alebo metličkou zvlášť, kde do citrónovej štavy pridávame olej kým nám nevznikne taká emulzia ktorú dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením, takto to vylejeme na šalát a už iba zľahka premiešame. Taktiež je dobré listový šalát natrhať rukami. Som presvedčený že takýto šalát je vďaka čerstvým surovinám a olivovému oleju, zdravý pokrm vhodný tiež k rybám alebo mladému mäsku ....

grilované teľacie v rozmaríne


anina6
eraserhead, díky za radu na zálievku do šalátu, ja som šalát len pokvapkala olejom a citronovou šťavou, tak vyskúšam podľa teba. Prajem pekný deň.
lusinkab
taketo salatiky su najlepsie,rychle,chutne a zdrave akurat idem mat jeden taky aj s kurciatkom na veceru :-)
anina6
lusinkab díky za komentík a prajem dobrú chuť. Šalát je ozaj chutný, včera som ho robila ku grilovačke a veru chutil. Dnes som spravila kapustovo mrkvový, tiež bude aj na večeru s kuracím mäskom.