Zverinový hrniec
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Púpavový sirup s rebarborou a zázvorom
púpavu som umyla, citron nakrajala na kolieska a zaliala som to horúcou vodou. nechala som 2 dni...
Cookies podľa mňa
Cookies som už dávnejšie chcela skúsiť. Na internete som našla recept a tak som ho skúsila. Výsledok?...
Prsíčka s pórkovou omáčkou
Rada robím takéto rýchlovky. Recept som niekde čítala, ale ja som si ho upravila.
Dia kvietky
Nakoľko som sa pridala minulý týždeň ku skupine , , dia, , , tak niečo pre nás,...
Živá rajčinová polievka
Polievka čistej chute, nedosahuje sa pritom všemožnými- nemožnými spôsobmi ako pri varenej verzii. Perfektne osvieži...
Citrónové a orieškovo-kakaové muffiny v štýle cupcakes
S receptami na muffiny a cupcakes akoby sa vrece roztrhlo. Receptov existuje mnoho a vždy sa...
Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...
Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami
Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...
Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...
Placky so zemiakmi a mrkvou
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...
Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...
Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...
Šalát Adalbert
Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z...
Pribináčik rýchlo z tvarohu
Toto ma napadlo len tak a chutí to rovnako ako klasický pribináčik :) Je to na Vás,...
Šalát Pikantéria
Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno...
Nadýchaný nákyp
Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne....
Uighur Nan placky s cibuľkou a kuminom
Kashgar, oázové mesto na kraji púšte Taklimakan, je domovom Uighurov -turkického etnika moslimského vyznania, ktorí...
Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...
Šalát pre obojživelníkov
Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa...
Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.