
Jarný polievkový duet
Občas sa mi stane, že mám v obchode "veľké oči". Tak aj tentoraz, keď...

Polievočka one season
Najprv si tekvicu ochutenú korením a spolu s gaštanmi necháme v rúre piecť zhruba 30...

Orientálna sójová zmes
Tento recept som našla v jednom časopise, vyskúšala som ho dnes k obedu a veľmi mi chutil, skúste...

Lekvárová pitka
Recept mám od svokre. Píšem ho v originále a vy si kľudne dávku cukru zmenšite alebo...

Morské kuriatko
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Banánové rezy s datľami a čučoriedkovo-levanduľovým džemom
Úžasné rezy bez lepku, laktózy a pridaných sladidiel :)

Domáca zeleninová pasta
Namiesto klasickej bujónovej kocky alebo rôznych práškových ochucovadiel môžeme mať doma v chladničke výbornú zeleninovú zmes, ktorou sa dajú dochutiť polievky a omáčky....

Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Ovocné sushi maky
Ryžu si premiejeme pod tečucou vodou . Dame do hrnca spolu z mliekom a smotanou , ...

Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...

Ananásovo- zázvorové smoothie
Osviežujúci nápoj, ktorý si často pripravujeme práve v tomto období keďže príjemne osvieži telo.

Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...

Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

Vajíčková nátierka z horčicovej omáčky
Z predošlého receptu mi zvýšila omáčka a kedže za studena bola husta ako jogurt spravila som z...

Bigoli s mandľami
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Opekaná polievka
Kde ja chodím na tie názvy? :-) Tá fotka má tiež igelit, tak si ho najskôr dajte...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Kuřecí křídla se žampiony na víně
Místo křídel lze zajisté použít i jiné části kuřete, ale nic jiného jsem právě po ruce...

Kapusta so zemiakmi v roládovom objatí
Zemiaky nastrúhame a pridáme oškvarky, mlieko, vajcia, strúhanku, cesnak a nakrájanú cibuľu...