Pinky kokomuffky

teniska - fotkateniska, 19. augusta 2013
Pinky kokomuffky
Foto: teniska

alebo malinovo-kokosové muffinky :)

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6,2 dkg
10 dkg
1
1/2 ČL
1/2 ČL
0,3 dl
0,3 dl
5 dkg
5 dkg
3 dkg
1




Postup

  1. 1

    Vymiešame cesto : cukor+maslo+vajce, pridáme múku s PDP, pridáme vanilkový cukor a mlieko a sirup.

  2. 2

    Vymiešame plnku, čiže všetko dokopy.

  3. 3

    Do formičky dáme cesto, na to plnku (množstva je tak že sa dá dať aj ďalšia vrstva - cesto - plnka - a trošku cesta navrch)

    Pinky kokomuffky  - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20min. :) kokosovej plnky je veľa a teda chutia čisto kokosovo :D ale aspoň sú jemne sfarbené do ružova :) a šťavnaté :)

    Pinky kokomuffky  - obrázok 4

Diskusia k receptu

rea1
a prečo ich nenazveš malinovo-kokosové muffinky? načo ten, podľa mňa zmysluprázdny názov pinky kokomuffky? a pritom to nie je zlý recept.
kredenc
rea1 - na to je predsa jednoduchá odpoveď: na Vareche sa dosť veľa varešiek potrebuje producírovať. Názvami aj surovinami.
teniska
Dobre chápem :) toto už bol odo mňa posledný recept :) majte sa pekne, nemá zmysel sa kontaktovať so zadubenými ľuďmi.
jarmila23
Recept vyzerá vynikajúco :) už ho mám pripravený na víkend Ďakujem
rea1
skús si prečítať článok od @jerica "možno je dobré vedieť..." zíde sa ti to. tu je zaujímavý odsek:

. . . je viac než isté, že jeho názov povie kuchárom viac, než jedlo s bezduchým názvom.
Keď vidíte názvy ako "Vyprážané dinosaury", alebo "koláč orgazmus", sotva si budete pod nimi predstavovať, že recept pochádza z druhohôr, a ten druhý ani radšej nekomentujem... Samotná obľúbená "Špecialita šéfkuchára" je vždy lotériou.

a so zadubenou osobou sa kontaktuješ každé ráno pred zrkadlom, keď si schopná na príspevok takto reagovať. ja @kredenc-a rada nemám, lebo je to rypák, ale tentokrát s ním súhlasím. a čo má byť?

kristie
fakt je, ze sa tu poslednou dobou stale len nieco kritizuje, ja kritiku beriem ale vzdy sa da vsetko povedat aj krajsie, skutocne to cloveka, ktory sa chcel len podelit o recept trochu originalnejsie, odradza, ked to niekto nazve "zmysluprazdne" a tak podobne.. rea1 to myslela dobre, ale po komentaroch od kredenca a jemu podobnych by som odtialto ozaj utekala, znesiem vela ale preco by sa mal do mna niekto hnusne navazat.. a nemyslim ani, ze je niekde nalinkovane, ako maju nazvy receptov zniet.. ako bolo aj v uvedenej diskusii napisane, ked sa nazov nepaci alebo sa vam zda,ze sa nim chcel clovek "producirovat", jednoducho nan neklikajte, aj ked v tomto pripade vam ujde dobry recept.. a nemyslim to zle :)
nikola166
@teniska : vitaj v klube "zkritizovaných kvôli názvu receptu" :D:D:D už aj mňa prešla chuť pridávať sem recepty ... podľa mňa je super, že si dala muffinkám originálny názov a nie nudné malinovo-kokosové ....takže kašli na to, pridávaj aj naďalej...:))))))))))
wenee
teniska nevšímaj si to!!! Mne sa zase originálne názvy páčia, takže Pinky kokomuffky je o.k.
3sandra3
čo je na tom, ako ich teniska pomenovala... je to chutný recept... teniska, nevšímaj si podrypákov :-)
sonulienka
Aj ja mám ten názor aby si si nevšímala také komentáre-jednoducho ich prehliadni a ideme ďalej. Určite ich to bude štvať viacej ako takto keď sem prestaneš dávať dobré receptíky a tento je vynikajúci.Prehliadni to prosím jednoducho sú ľudia čo sa musia odventylovať inde lebo doma to nesmú majú to asi zakázané od manželov tak kde si potom potom vybijú svoju energiu.Receptík ukladám do KK.
mata3636
jáj, @sonulienka , Ty si to teraz zaklincovala. Fakt úchvatný názor. Inak, na názve záleží aj z toho dôvodu, že ak si tento rcp neuložíš hned, po čase nemáš šancu ho nájsť. Ak, samozrejme, nemáš super pamäť. Zvlášť kolonka na muffiny tu nie je a hľadať medzi stovkami zákuskov a koláčov sa asi nikomu nebude chcieť.
evusik
ja hneď na začiatku alibisticky priznávam, že je mi úplne šum a fuk ako si niekto svoje jedlo nazve, veď každý je strojcom svojho šťastia :-) jednoducho preskočím a idem ďalej :-(
ale objednáte si v reštaurácii jedno z názvom Tajomstvo šéfkuchára? alebo Honelníkov sen? ja teda určite nie... tieto názvy sú mi podozrivé, pretože väčšinou skrývajú nejakú patlaninu, aj keď dnes už zvyknú na jedálne lístky písať z čoho je to jedlo zložené....
Skutočne dobré reštaurácie už dnes nepoužívajú takéto názvy, pretože trendom je dať jedlu taký názov ktorý opisuje jedlo, čiže dlhý názov so všetkým čo to jedlo obsahuje...
ja hovorím, že človek sa učí celý život, ale kto nechce? nech si kľudne pomenuje strapačky s kapustou ako Vidiecke dobrodružstvo, veď my sme tu len amatéri, podľa niekoho my sa učiť nemusíme... no ale môj názor to nie, ja sa učím rada :-)
@teniska prepáč, že som sa nevyjadrila k tvojmu receptu, ale tá debata o názve ma zaujala viac ako tvoj recept, aj keď je asi dobrý, muffiny pečiem veľmi rada... ja viem, že sme každý iný ale čo takto skúsiť debatovať miesto urážania sa :-)
tiginko
nedá mi, tiež som veľmi prekvapená z komentára od @sonulienka . Dievčatá nič zlého, ani urážlivého nenapísali, aby si si musela o nich myslieť, že sa potrebujú ventilovať. @kredenc je kapitola sama o sebe, toho si všeobecne netreba všímať. Jediné urážlivé slovo bolo od @teniska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia