Tento recept máme od mojej tety len je trošičku vylepšený :)
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 400 g |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiesime, rozvaľkáme a uložíme na plech, cesto povytiahneme aj na boky plechu
-
2
Plnka: Rebarboru zasypeme cukrom a škoricou a necháme pol hodinu odstáť, kým si nepustí šťavu. Potom odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej 1 zlatý klas. Potom to vlejeme späť do rebarbory.
-
3
Cesto dáme na 5 minút do rúry zapiecť. Potom cesto vyberieme a vylejeme naň rebarborovú plnku, dáme piecť na 20 minút.
-
4
Vyšľaháme si 4 bielky s cukrom a pridáme tam aj pomleté orechy. Penu natrieme na upečený koláč a dáme ešte do rúry zapiecť aby to zhnedlo. Necháme vychladnúť a podávame :)))









Diskusia k receptu