Tvarohové vankúšiky

scurutaj - fotkascurutaj, 20. októbra 2013
Tvarohové vankúšiky
Foto: scurutaj

tento receptik som nasla na internete,a som sa rozhodla ho vyskusat. je chutny...

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
2 PL
1 PL
1
0.5 bal.
štipka
plnka:
125 g
50 g
1
1
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prve si zmiesame vsetky suroviny na cesto,ktore vypracujeme.Nechame trocha odpocivat. Po takej pol hodinke si cesto rozvalkame a vykrajujeme kolecka,tak aby sme mali parny pocet.Mne vyslo 18,na vykrajovanie som pouzila "klasika" pohar skleneny v priemere asi 5 cm.. Ale asi je lepsie pouzit este mensi.

    Tvarohové vankúšiky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si plnku,na ktoru sme zmiesali vsetky suroviny,urcene na plnku... Mozeme zacat plnit. Vezmeme si jedno koliesko na to lyzickou dame plnku,druhe koliesko si trosku prstami natiahneme a tym kolieskom prikrijeme plnku,boky poriadne pospajame aby nam plnka nevytiekla.. Ulozime na pekac,pouzijeme papier na pecienie a dame do rury piect.

    Tvarohové vankúšiky - obrázok 2
  3. 3

    Po upeceni,ulozime na tanierik a ozdobime.Ja som si roztopila 3 lyzice marhuloveho dzemu,este teplym som to poliala a posypala mandlami. A nechajte si chutnat :)

Diskusia k receptu

mariamka
myslela som na prvy pohlad, aaa ved buchty a pozeram, to nie su kysnute? no teda, vyzeraju uzasne! a pekne podrobne ste to opisali aj s priemerom, ja by som asi robila mensie, tak ako pisete, naozaj krasne kolaciky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia