Tuniakové muffiny
Niečo trošku iné, hlavne pre tých ako je môj priateľ, ktorý stále hovorí, že najlepší dezert je...
Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Cuketový šalát s parmskou šunkou a balkánskym syrom
Recept je z kalendára "Extra Gastro 2007", , tiež si odkladám kalendáre :) Zaujal ma, ...
Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...
Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...
Mexická praženica
Na panvici rozpálime olej a usmažíme na ňom tortillové placky do chrumkava.
Zmrzlina so šľahačkou a jahodou
Zmrzlina, šľahačka a jahôdka. Mmmmm. Mňam :D Tento recept používam ešte len niekoľko dni ale aj...
Eidamové ružičky
Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, ...
Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...
Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...
Bazové lievance
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...
Cuketové halušky so šampiňónmi
Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...
Hovädzie na smotane s prímesou exotiky
Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane
Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
Nugátové buchty
Maslo vymiešame so štipkou soli s vajcom. K maslu primiešame tvaroh a múku, vypracujeme stredne tuhé...
Zemiaková polievka s bazalkou a mrkvou
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, taktiež mrkvu. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno....
Hanger steak na tymiane
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica
Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...
Koláč s čučoriedkami a mrveničkou
Z droždia, vlažného mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme kvások. Pridáme múku, zvyšok...
Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...
Nátierka - šalát
Pôvodne to bol šalát, ale ja ho servírujem väčšinou ako nátierku na chlieb/pečivo.
Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...
Rebarborový krém
Očistenú rebarboru zalejte troškou vody, pridajte cukor a krátko povarte, zahustite jedným sáčkom vanilkového pudingu. Do pol...