Tortička s banánovou a karamelovou penou
Foto: dominikakralovicova
inšpirovala som sa receptom z blogu od foodblogerky Dulche de Leche- Silvestrovská torta.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
180 g |
|
70 g |
|
Karamelová pena: | |
1 konzerva |
|
4 plátky |
|
360 ml |
|
4 PL |
|
Banánová pena: | |
4 ks |
|
5-6 PL |
|
1 ks na šťavu |
|
180 ml |
|
3 plátky |
|
Kakaové želé: | |
75 g |
|
30 g |
|
70 g |
|
110 g |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Sušienky pomelieme a zmiešame s maslom , dáme na dno tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
plátkové želé urobíme podľa postupu na obale, necháme napučať .Potom si ju roztopíme a necháme vychladnúť. Salko si vyšľaháme mixérom , pridáme k nemu jednu šľahačku , a šľaháme až na penu. Medzitým si vyšľaháme v druhej miske druhú šľahačku s cukrom mixérom. Do krému pridáme vychladené želé a nakoniec metličkou pridáme druhú vyšľahanú šľahačku. Penu nalejeme na cesto a dáme do chladničky cca na dve hodiny.
- 3
Banánová pena: banány rozmixujeme mixérom na kašičku , pridáme citrónovú šťavu. Opäť si dáme napučať a roztopiť želé a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom mixérom. Rozmixované banány zmiešame s želatínou a opäť metličkou zmiešame s vyšľahanou šľahačkou . Penu nalejeme na karamelovú penu a dáme do chladničky na cca 2 hodiny.
- 4
Kakaové želé: vodu, kakao, šľahačku, cukor zmiešame v hrnci a varíme až pokiaľ nevznikne hladký krém cca 10 minút. Opäť si pripravíme zele rovnakým spôsobom . A zmiešame ho s kakaovým krémom. Necháme chvíľu vychladnúť aby to bolo izbovej teploty a potom ho nalejeme na tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
- 5
Tortička je výborná , dúfam, že Vám bude chutiť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemas pravdu v tom , ze obvinujes @dominiku.... z okopirovania receptu. Pacil sa jej recept ,tak podla neho (dokazuje fotografiami) pridala vlastnu verziu tohto fajnoveho zakuska. Jedine co v recepte chyba je odvolanie sa na stranku , z ktorej recept pochadza a tiez si ziada iny nazov ,lebo cheesecake to nie je .Vsetci amateri kopirujeme predsa povodne recepty a pridavame vlastne verzie ...ci nie?
babav,- ďakujem za podporu:)