Foto: dada777
Moja torta je vhodná pre bezmliečnu diétu a pre vegetariánov. Je naplnená krémom zo špaldovej múky, ktorý je možné pripravovať aj ako zdravý domáci Zobraziť celý popisMoja torta je vhodná pre bezmliečnu diétu a pre vegetariánov. Je naplnená krémom zo špaldovej múky, ktorý je možné pripravovať aj ako zdravý domáci puding. Ozdobená je rastlinným pohánkovým tvarohom a nie sú v nej použité žiadne stužovače ani želatína. Torta sa dá pripraviť aj z kravského mlieka a tvarohu.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 ks |
|
140 g |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
4 ks |
|
Kakaový špaldový krém: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
3 - 4 PL |
|
400 ml |
|
0,25 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Tvarohový krém na potretie a ozdobenie: | |
230 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Príprava korpusu: Pri príprave cesta vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový cukor, olej a všetko dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva, minerálku, premiešme a vylejeme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej polohrubou múkou.
- 2
Pečieme pri teplote 170°C asi 35-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Najlepšie je tortu rezať a zdobiť až na ďalší deň po upečení.
- 3
Príprava kakaového špaldového krému: Pri príprave kakaového krému si dáme do hrnca rastlinné mlieko, múku, soľ, maslo, kakao a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém, ktorý necháme vychladnúť a potom do neho pridáme jogurt a dobre vyšľaháme tyčovým mixérom.
- 4
Príprava tvarohového krému: Nakoniec si pripravíme tvarohovú plnku na potieranie a ozdobenie torty. K pohánkovému tvarohu pridáme kakao, jogurt a dochutíme cukrom múčka.
- 5
Plnenie torty: Tortový korpus rozrežeme na tri diely. Spodný diel potrieme marhuľovým džemom a na džem natrieme kakaový špaldový krém, na ten položíme druhý plát cesta, ktorý znova natrieme džemom a kakaovým krémom. Potom položíme vrchnú časť torty a boky a vrch ponatierame tvarohovým krémom. Keď je celá torta potretá tvarohovým krémom, tak si ju môžeme týmto krémom ozdobiť podľa vlastného vkusu a dáme do chladničky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu