Torta s kakaovým krémom a tvarohom bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 14. júla 2013
Torta s kakaovým krémom a tvarohom bez mlieka
Foto: dada777

Moja torta je vhodná pre bezmliečnu diétu a pre vegetariánov. Je naplnená krémom zo špaldovej múky, ktorý je možné pripravovať aj ako zdravý domáci Zobraziť celý popisMoja torta je vhodná pre bezmliečnu diétu a pre vegetariánov. Je naplnená krémom zo špaldovej múky, ktorý je možné pripravovať aj ako zdravý domáci puding. Ozdobená je rastlinným pohánkovým tvarohom a nie sú v nej použité žiadne stužovače ani želatína. Torta sa dá pripraviť aj z kravského mlieka a tvarohu.

40 minút
príprava
35 - 40 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ks
140 g
150 ml
100 ml
4 ks
Kakaový špaldový krém:
3 PL
2 PL
3 - 4 PL
400 ml
0,25 ČL
1 PL
2 PL
Tvarohový krém na potretie a ozdobenie:
230 g
2 PL
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Príprava korpusu: Pri príprave cesta vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový cukor, olej a všetko dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva, minerálku, premiešme a vylejeme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej polohrubou múkou.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 170°C asi 35-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Najlepšie je tortu rezať a zdobiť až na ďalší deň po upečení.

  3. 3

    Príprava kakaového špaldového krému: Pri príprave kakaového krému si dáme do hrnca rastlinné mlieko, múku, soľ, maslo, kakao a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý pudingový krém, ktorý necháme vychladnúť a potom do neho pridáme jogurt a dobre vyšľaháme tyčovým mixérom.

  4. 4

    Príprava tvarohového krému: Nakoniec si pripravíme tvarohovú plnku na potieranie a ozdobenie torty. K pohánkovému tvarohu pridáme kakao, jogurt a dochutíme cukrom múčka.

    Torta s kakaovým krémom a tvarohom bez mlieka - obrázok 4
  5. 5

    Plnenie torty: Tortový korpus rozrežeme na tri diely. Spodný diel potrieme marhuľovým džemom a na džem natrieme kakaový špaldový krém, na ten položíme druhý plát cesta, ktorý znova natrieme džemom a kakaovým krémom. Potom položíme vrchnú časť torty a boky a vrch ponatierame tvarohovým krémom. Keď je celá torta potretá tvarohovým krémom, tak si ju môžeme týmto krémom ozdobiť podľa vlastného vkusu a dáme do chladničky. Dobrú chuť!

    Torta s kakaovým krémom a tvarohom bez mlieka - obrázok 5

Diskusia k receptu

aleana
Tie krémy sú zaujímavé, vyskúšala by som...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia