
Tekvicové halušky
Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha. pravda. sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept. html Mam...

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Trojchodové býčie žľazy
Tak som sa dnes pohrala. Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,...

Divoké srdce so smotanou
Pripraviť srdce a to nie len z diviaka, ale aj bravčoviny či hovädziny nie je žiadne...

Zemiaky s koreňovou zeleninou a bylinkami
Recept tohoto jedla ma upútal v knižke Zemiaky - recepty z Nového Času pre ženy...

Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom
Zase jeden z mojich obedov tak obyčajne no chutilo a to je dôležité :)

Tatarák pre chlapa
Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...

Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

Znojemské bravčové ragú
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...

Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...

Holubky
Tento recept mam od mojej mamky, holubky sú veľmi obľúbeným jedlom nielen u nás. Patria aj...

Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....

Plnený zapečený patizón - squash
Dneska som pripravila obed zo zvyskov peceneho jahnacieho masa a uvarenej ryze.

Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou
Jeden z receptov, ktoré ma sprevádzajú už od pokolískovského veku. Doma, pod Šibenou horou,...

Fínske rezne
Neviem prečo fínske, ale tento recept mám od mojej sestry a ona mi ho dala pod týmto...

Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept je špecifický svojou jednoduchosťou a fantastickým výsledkom :)

Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob
Ázijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín,...

Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...

Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...

Kuracie mäso v marináde
Kyslá smotana alebo jogurt sú veľmi vďačnou surovinou do marinády. Mäso zjemnia a podporia jeho chuť....

Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej...

Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...

Zeleninové lievance
Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...

Kuracie prsia na prírodno so zelenou zeleninou
Recept je od Jamieho Olivera z knihy "15 minutes meals".

Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.

Prvý kváskový chlieb
Na najlepší chlebík stačí múka, voda a soľ. Aj ja som doteraz pridávala kvasnice, ...