
Penne so syrovou špenátovou omáčkou
Cibuľku posekanú na drobno popražíme na oleji, pridáme syr v črievku a smotanu. Keď sa...

Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...

Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci
Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke....

Maďarský guláš s českými nokerlami
... pomaly varený v keramickom hrnci. Nemusíte sa zaň hanbiť ani pred svokrou ;)

Kuracie fajitas
Ďalšie z oblúbených jedál. Ja k nim podávam hranolky z "normálnych" a sladkých zemiakov.

Zemiaky s koreňovou zeleninou a bylinkami
Recept tohoto jedla ma upútal v knižke Zemiaky - recepty z Nového Času pre ženy...

Cuketová fitness pizza
Jasné, že mi to nedalo, keď som natrafila na tento recept na internete, hneď...

Fašiangové šišky
V sobotu nám opäť začalo obdobie fašiangov. Neodmysliteľne k tomuto obdobiu patria šišky a fánky....

Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...

Najlepšie fánky bezlepkové
Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila...

Zemiakové šúľance na slano
Cesto: Zemiaky si nastúhame na strúhadle ako mrkvu. Na dosku dáme postrúhané zemiaky, hrubú múku,...

Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada....

Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...

Diviačie stehno na červenom víne v šípkovej omáčke
Na toto luxusné jedlo som sa dlho chystala, kým som mala všetko kvalitné bio suroviny, ...

Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.

Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.

Fazuľové fašírky
Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi...

Vyprážaný baklažán
Baklazan umyjeme, osusime a nakrajame na cca 0, 5 cm platky, ktore si rozlozime na...

Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej...

Nakladané bravčové karé
Dnes sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku. Preto som sa rozhodla pre toto jedlo. Mäso...

Domáce párky
Recept na tieto parky som dostala od kamaratky, ktora bola na navsteve na Morave. Priniesla...

Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc
Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz...

Mletý hovězí steak
Na steak z mletého hovězího můžeme s úspěchem použít i méně kvalitní maso, než je pravá...

Karfiol a la mozoček
Staré, ale dobré, to poznáme, poviete si, ja som ale recept zmenila v...

Vyprážaná tekvica v cestíčku a strúhanke
Podľa opisov grékov a rimanov tekvicu poznali a obľubovali ju aj v staroveku. Pre indiánov slúžila ako...

Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...

Kuracie stehná Marengo
Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na...

Zajac pečený na víne, na bylinkách a korení
Môj priateľ mi dal zajaca, pripravila som ho na korení, bylinkách a víne, je...