Tatarák

rein - fotkarein, 13. septembra 2012
Tatarák
Foto: rein

Moja premiéra

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 KL
2 KL
2 KL
2 ks
1 KL
5 ks - strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso sa trie nožom,ale ja som ho pomlel 4 krát po sebe,aj to je riešenie.

    Tatarák - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku si nakrájame na drobno,pretlačíme cesnak a všetko spolu aj s ostatnými prísadami dobre premiešame.Uložíme na pol hodinku do chladničky.

  3. 3

    Po odležaní natierame na hrianky.

Diskusia k receptu

lubja
joj, to je dobrota, k tomu burčiaku čo práve ochutnávame
sovka62
Ak do mäsa nepridáš horčicu, zachová si svoju peknú červenú farbu aj po zamiešaní. A cesnak do neho tiež nepridávam, tým si len natrieme hrianky.
salinka
Dobre pripraveny tatarak s hriankou je poriadna pochutina. S radostou by som sa ponukla:-)
afataga
no teda, robis chutky, davno som to nejedla, musim niekedy zas zhresit :-) len ja davam aj rascu a nezabudol si na sol?
petra5
Hmm.. nevyzerá to zle ja dávam len čisto mäso,soľ, cesnak,cibuľku a žĺtka,trošku kečupu.. a samo o sebe je veľmi chutné ...ale skúsim najbližšie :)
tatranocka
A u nás je to len soľ,mleté č. korenie,mletá paprika,cibuľa,žĺtok a 2 cl borovičky (pánska jazda).
tiginko
jáááj, tak to už je iná fajnotka z hovädzinky :-)
arasidka
jaj tataráčik, to je už onô - dobrá vec. Horčicu nedávam, Sovka má pravdu, mäso stratí peknú ružovú farbu. Cesnak stačí na hrianky. My pridávame trošku mletého korenia. Ale koľko ľudí - toľko chutí , a ja som veru dostala teraz úžasnú chuť aspoň na 2 - 3 hrianky!!!
abdul
Chválim. Posledne sme so švagrom spucovali 40 Dkg tataráku pri jednom posedení.
babuscha
pripomenuté zlaté časy, ked bola hovädzinka lacná a tak aj toto jedlo bolo častejšie, dnes len sem tam slávnostne, veď samé vymyslené choroby na ktoré sme doplatili všetci strachoputi
frezia
Mali sme ho predvcerom,robim ho tak ako ty,len cesnak nedavam do mäsa,ale len na hrianky.
lusinkab
oooooo tak toto je jedlo ktore by som mohla jest aj kazdy den,na 1 ho mas aj ta prezentacia nadhera :-)
pusta
super. ked som bola študentka, neskoro v noci sme húfne chodili v ba do Krištáľ baru na výbornú fazulicu a vynikajúci tatarák. obe boli aj na tie časy pomerne lacné. moja veková kategória sa na to iste dobre pamätá.
sovka62
Áno, @pusta , porcia so štyrmi hriankami za 16,50 Kčs, čo vyzerá na prvý pohľad normálne, aj dosť draho, veď guláš so štyrmi knedľami stál v tretej cenovej skupine 5,20 Kčs.
Normálne to prestane byť až po prepočte na súčasnú menu, teda cena jednej porcie so štyrmi hriankami O,55€.
Už nemám čo dodať, idem sa jedovať do kuchyne.
dogagador
uz sa zasa chystame so sestrou na tatarak....sama ho nerobim, ale chodievam nan. dnes je tu po dlhej dobe akosi dost dobrych receptov, ako nepribrat a mat vsetky tie dobroty?
pusta
@tiginko , podľa veku asi nie, ale ktovie? zasmiala som sa z chuti, lebo to znamená, že si dlho udržali vysoký štandard kvality a vychýrenú obľúbenosť nielen u štiudentského národa. :-) áno tá fazulica bola vážne super.
pusta
@sovka62 , vyvolala si na mojej tvári úsmev, lebo nie raz sme sa o ten tanier s tatarákom delili aj viacerí študenti, sttačilo doobjednať topinky a čašníci nám to nemali za zlé, ochotne priniesli, lebo vedeli, že prídeme znovu a dovedoieme dalších...nejeduj sa- máme pekné spomienky na mladosť :-) musím konštatovať, že sme mali česť zažiť čašnícku elitu!!!
2010
No neviem u nas byval sobotny "zatah " na baby inac naplanovany...zacalo sa V- eckom tam sa dakdo zbalil ... vino bolo 5 korun , o dvanastej sa pokracovalo do Kijeva hore do baru na tatarak ( to bol "luxus "), o tretej sa preslo cez ulicu do Kristal baru a vacsinou si nepamatan na co ? a po ceste domov uz bol otvoreny bufet na stanici tam sa dorazilo klobasou :)
pusta
@2010 , aj my sme chodili vymetať krčmy, začali sme v-klubom, ale už zomknutá spoločnosť viacerých - už ulovení, pokračovali sme v kyjeve v luna bare, krištal bare ale nepohrdli sme ani bufetom na stanici, tiež bol našim obľúbeným klubom aeskulap. to boli časy... cez deň metropolka a, budvar a divadelný klub. ríbezľové víno v karloveskej vieche sme volali božia malinovka a 1 dcl za 1,80 Kčs v podvečer, raňajky v mlečnom bare vedľa tatra revue...
pusta
cez obed slovenská reštaurácia pod luxorom, cez týždeň večer kaviareň luxor, veľkí františkáni, u sedláka na obchodnej, v noci aj jalta bar.
sneica
milujem tatarsky biftek....cesnak nepridavam vobec ,len triem na hrianky....hned by som si vzala z tanierika...:)vlastne cely tanierik:)))
rein
Ďakujem za komentáre,poučil som sa a dám na Vás,cesnak priamo na hrianky a bez horčice.
bozulka
Keď to mäsko 2x zomelieš alebo radšej naškrabeš...bude to jemnejšie.Ináč som robievala ako @sovka , Receptík máš pekne urobený,mám chuť,žiaľ nemám doma sviečkovú...tak inokedy.
nika
mnam akurat si ideme spravit tatarak,len ja davam aj cierne korenie,cerstvo namlete...:D
radox1
najlepsie je naskriabat,ale ked uz mliet,tak len raz na strednej sajbe. ide o to,aby z toho nebola kasa,ale hmota s viditelnymi kuskami masa.naopak pri tartare z lososa neskriabat,vzdy krajat s nozom na male kocecky-3az5 mm.
evita1b
Ja do tataráka obyčajne nedávam cesnak. Ak ho niekedy aj dám, tak len 1-2 strúčiky. Cesnakom potieram hrianky. Práve zajtra robím jelení tatarák.
rein
Ja už tiež tak robím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia