Došla mi morcadella a zostali špagety. Tak som urobila 5 minútovú omáčku typu "čo dom dal". Famílii chutila lepšie, než klasická. :-D
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu dáme rozpáliť olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a usmažíme na oleji do sklovita.
- 2
Pridáme roztlačený strúčik cesnaku.
- 3
Párky nakrájame na kolieska a pridáme k cibuli.
- 4
Rajčiny ošúpeme, pokrájame na štvrťky a šupneme k cibuli a párkom.
- 5
Miešame, kým sa rajčiny nerozvaria a nevytvorí sa omáčka. Celý výtvor dochutíme soľou a čiernym korením. Dobrú chuť!!! :-D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Morcadella rozhodne nie je "fuj", to nie je žiadne jedlo. Keby to nikto nejedol, tak by sa nepredávala. Mne napríklad brutálne chutí tá obyčajná, bez syra, bez mäsa. :-)
Hlavne po tom, čo v rámci jednej nemeckej relácie robili prieskum bio dodávateľov a u každého testovaného zistili (laboratórne), že ich brokolica (čerstvá, mrazená) je geneticky modifikovaná. Okrej aj inej zeleniny.
Medzi danými firmami, ktoré sú zásobované gm dobrotami a spracúvajú/predávajú ich ďalej, bola napr aj Alnatura.
Niektoré krajiny EÚ vraj dodávateľom neukladajú povinnosť, aby genetickú úpravu uvádzali pri svojich produktoch... Medzi také by malo patriť napr Holandsko.
Ani som nezostala prekvapená...
...Niektoré krajiny EÚ vraj PRODUCENTOM neukladajú povinnosť...
www.alfabio.com/o-soji/soja-na-slovensku/...
www.ekotrendmyjava.sk/biomila-spaldova-celozrnna-muka-hladka-...