Linčánsky rezeň

13roman - bez fotky13roman, 26. mája 2012
Linčánsky rezeň
Foto: 13roman

Tento recept som vymyslel keď som mal chuť na dobrý obed.

Suroviny

1,5 kg
250 g
500 g
4 ks
1 kg
4 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Toto potrebujeme:

    Linčánsky rezeň - obrázok 1
  2. 2

    karé nakrájame jemne naklepeme a uložíme na vymastený plech

    Linčánsky rezeň - obrázok 2
  3. 3

    Potom na karé naukladáme na plátky nakrájané šampiony

    Linčánsky rezeň - obrázok 3
  4. 4

    Potom slaninku

    Linčánsky rezeň - obrázok 4
  5. 5

    na slaninu cibuľu nakrájanú na kolečka

    Linčánsky rezeň - obrázok 5
  6. 6

    posypať nastrúhanou mrkvou

    Linčánsky rezeň - obrázok 6
  7. 7

    A na koniec celé zasypeme kyslou kapustou môžeme dať aj zbytok šampiónov a cibule Potom to podlejeme smotanou v ktorej sme si rozpustili bujón.

    Linčánsky rezeň - obrázok 7
  8. 8

    A hotovo už len papať

    Linčánsky rezeň - obrázok 8

Diskusia k receptu

sovka62
Ná šak pekne si to navaril, móžeš ponúknut linčanské panenky, aj ked tý šecky lúbá džbánek.
Pre tých, ktorí nemôžu rozumieť, čo to tu trepem:
Zeleneč je dedina pri Trnave, ktorú každý volá Linč- starý názov. A odtiaľ pochádza pesnička:
Nyže Linča, nyže Linča teče járek,
každá panenka, každá panenka
lúbí džbánek.
helca103
páči sa mi to aj kôli tomu, že je to urobené naraz na plechu také jedlo z jedného ,,hrnca"
izabella929
@sovka62 , dobre, že si nám to vysvetlila, lebo ja už lovím po mape, že kde tie Linčany sú...a to sa volá Linč...názov je mi neznámy...aj tá pesnička musí byť prekrásna.-)))si pohoďáčka milá sovka.-))
martamm
13roman, paráda a nedonesieš troška na koštovku do Hrnčiaroviec? Nech vieme, či sa oplatí...
Ale nie, to je žart, samozrejme, že Tvoj recept vyskúšame, vyzerá famózne...

Ešte otázka, akú prílohu odporúčaš?
martamm
Som ja ale...prílohu vidím na obrázku, takže nič...
megginr
ja som myslela že Linčánsky, podľa (Linčánskej) Linčianskej v TT :D
hubata
Ja som zasa myslela že je to recept hen z rakúskeho Linza. A to je naopak: rakúski linzania ho okukali zo Zelenča.
Tiež mám rada takéto recepty: je toho veľa a je to dobré, nikto neohŕňa nos že on mrkvu nebude!
Pekný fotopopis, a samozrejme že zelenečskí chlapi sú z toho džbánku veselí ako všetci slávni rodáci zo Zelenča.
13roman
martamm, Ako príloha jedine pyré a môžeš do pyré rozmixovať trochu uvarenej Brokolice.
hahaias
parádny receptík - ukladám a urobím všetko v jednom aj mäso aj zelenina. To sa mi páči
ubka
zbožňujem recepty z jedného hrnca a veruže tenot linčanský sa mi tiež veľmo zahovára...určite si nájde miesto na našom stole.
kucharka100
Roman si šikovný kuchár....vďaka za recept , už je uložený a najbližšie ho navarím tiež. Je to ako so živánskou, je jej veľa a hodí sa aj na oslavy...
ria389
teším sa keď aj chlapi prispievajú do varechy z dobrými receptami ako je tento.ukladám do k.k a určite aj vyskúšam.
ria389
13 roman prepáč ale kedy a kde sa dáva ten sušený cesnak???????nezamenil si ho z bujonom?´
13roman
Zabudol som to tam napísať ten cesnak je myslený hneď na nakrájané rezne a aj soľ
aksim12
prosím ťa, pri koľkých stupňoch sa to pečie a akú dlhú dobu ďakujem
13roman
Presne neviem nejak som to neodstopoval, niečo cez hodinu a na 180 stupňov musíš si to sledovať až bude mäsko mäkké.
aksim12
piekla som to dlhšie ale výsledok stál za to priateľ sa len tak zalizoval :-) je to výborné ďakujem za dobrý typ na obed :-)
mimit
Krásny recept,za ktorý musím poďakovať (ďakujem). Veru, z tej našej linčánskej si vidzíme do Linča.
eviana
Paráda... Nebudes ho robit cez víkend... chystám sa na rodnú hrudu, žebych sa stavila okostuvat :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia