Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou fotorecept
Ešte aj teraz v záhradke sa nájde čerstvý kôpor a tak vynikajúco chutí s pečeným bôčikom.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 1-1,5 kg |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| 6-7 strúčiky |
|
| 2-3 vetvičky čerstvý |
|
|
|
|
| 1 ks stredná |
|
| Kôprová omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| menšia |
|
| vlažná |
|
| podľa potreby |
|
| čerstvý nasekaný |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme.
-
2
Spodnú časť mäsa narežeme a vložíme strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme a posypeme korením na pečené mäso. Mäso obrátime a zvrchu tiež trocha pozarezavame. Tiež posypeme soľou, korením na pečenie a čiernym korením.
-
3
Pekáč trocha vymastíme olejom , vložíme mäso na vrch pridáme rozmarín. Dáme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 50-60 minút. Počas pečenia podlievame výpekom.
-
4
Urobíme si omáčku: Olej nalejeme do misy, pridáme čierne korenie, múku a nakoniec nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme a múku opražíme dozlatista, zalejeme vodou, osolíme, prilejeme mlieko a varíme. Kôpor opláchneme pod tečúcou vodou, nasekáme a pridáme do omáčky. Povaríme 5-8 minút. Dochutíme soľou, cukrom a octom alebo citrónovou šťavou .Ja som si v pekáči upiekla plnku a podlievala som výpekom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Ešte koláč, tiramisu rezy.









Diskusia k receptu