
Valentínske krupicové srdiečka
Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

Šalát so zázvorom na podporu imunity
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

Parmezánové košíčky
Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

Párty šalát v tortilových košíčkoch
Pripravíme si minikošícky z tortily. Okrúhlou formičkou z nej vykrojíme kolieska, vystelieme nimi olejom vymastenú...

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Zdravý dezert z ovsených vločiek
Do misky dáme ovsené vločky, chia semienka, kakao a proteín. Zalejeme mandľovým mliekom a...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje
Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá....

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny....

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom
Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....

Zemiakové guľky so slivkami z kompótu
Zo včerajšieho obedu nám ostali uvarené nové zemiaky, tak som neplánovane spravila zemiakové slivkové guľky.

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Arašidové karí s kaprom
Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.