prazdny

Valentínske krupicové srdiečka

Dezerty

Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

prazdny

Ryža so zelerom a mangoldom

Bezmäsité jedlá

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

prazdny

Sójový šalát

Večera

Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

prazdny

Šalát so zázvorom na podporu imunity

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, ...

prazdny

Parmezánové košíčky

Bezmäsité jedlá

Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

prazdny

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

Dezerty

Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

prazdny

Párty šalát v tortilových košíčkoch

Šaláty

Pripravíme si minikošícky z tortily. Okrúhlou formičkou z nej vykrojíme kolieska, vystelieme nimi olejom vymastenú...

prazdny

Cestovinový šalát s arašidmi

Cestoviny

Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

prazdny

Zdravý dezert z ovsených vločiek

Dezerty

Do misky dáme ovsené vločky, chia semienka, kakao a proteín. Zalejeme mandľovým mliekom a...

prazdny

Cviklová polievka so šalátom Misticanza

Večera

Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

prazdny

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle

Hlavné jedlá

Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

prazdny

Jahodové piškótové omeletky

Dezerty

Keď jahody, tak možno jednoduché omeletky

prazdny

Pancetta s jadrovníkmi paprík

Večera

Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

prazdny

„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje

Hlavné jedlá

Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá....

prazdny

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku

Hlavné jedlá

Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

prazdny

Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami

Dezerty

V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny....

prazdny

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou

Koláče

Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

prazdny

Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Nápoje

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

prazdny

Mini tortičky

Dezerty

Zamiešame si smotanu a granko.

prazdny

Vianočný jablčný pohár

Koláče

Pre malych i velkych

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Slivkový posúch z kysnutého cesta

Koláče

Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

prazdny

Roláda s marhuľovou plnkou

Dezerty

Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....

prazdny

Zemiakové guľky so slivkami z kompótu

Bezmäsité jedlá

Zo včerajšieho obedu nám ostali uvarené nové zemiaky, tak som neplánovane spravila zemiakové slivkové guľky.

prazdny

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou

Bezmäsité jedlá

Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

prazdny

Šampiňónový guláš

Bezmäsité jedlá

Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

prazdny

Minišišky s čučoriedkami

Koláče

Rúru zohrejeme na 180 °C. Múku zmiešame s práškom do pečiva.

prazdny

Arašidové karí s kaprom

Hlavné jedlá

Afrikou inšpirované curry o pár základných a ihravých prísadách okolo kapra.