Tapiokový puding
Tapiokový puding

Tapiokový puding s griotkou

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 1. augusta 2019
Tapiokový puding s griotkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

100 g
500 ml
50 g
z 2 limetiek
100 ml
 plátky
 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tapioku zalejeme 250 ml vody a necháme napučať asi pol hodiny.

  2. 2

    Do namočenej tapioky pridáme hnedý cukor, 250 ml vody, šťavu z 2 limetiek a privedieme do varu. Tapioka počas varenia zhustne. Ak je masa veľmi hustá, pridáme ešte vodu. Po odstavení nalejeme do vzniknutého tapiokového pudingu griotku.

  3. 3

    Vychladnutý puding nalejeme do misiek alebo pohárov, posypeme kokteilovými čerešňami a do každého dáme veľký kopček citrónovej zmrzliny a dozdobíme plátkami citróna a limetiek.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Exotické jedlá
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Pudingy
  • Varené
  • Diskusia k receptu


    Zatiaľ 0 komentáre