
Bezlepkový a bezvaječný koláč z kyslého mlieka
Rýchly a jednoduchý recept je to, čo potrebujeme, ak dostaneme chuť na sladké. Koláč...

Osie hniezda
Z 100ml. vlažného mlieka, droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky...

Dobošovo pudingový tunel
Ďalší nápad na rýchlu dobrotu z dobošových plátov. :))) Krém môžete použiť hociaký. Nie je...

Zapečené broskyne
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do...

Mitzyne oči
Našla som dve nádherné formy na pečenie po prastarej mame v skrinke. Hneď som vyskúšala, ...

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu
Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

Vínovo-kakaový koláč
Táto skvelá torta možno neočarí vzhľadom, ale rozhodne Vás prekvapí chuťou. Netradičná kombinácia červeného vína...

Tvarohové koláče bez lepku
Dnes vás naučíme piecť kysnuté bezlepkové tvarohové koláče. Tie, ktoré máme všetci tak radi....

Cuketové minisacherky
Keďže je sezóna cukiet a sladké máme radi, na internete som narazila na tento recept, ...

Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím
Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....

Arašidové hviezdičky
Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na...

Shrekov závin
Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne......

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Jablkový mrežovník bez lepku
Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku....

Kysnuté orechové pletienky
Vynikajúce, vláčne cesto. Raz som ich upiekla ako prílohu k studenému šalátu, no kým som urobila šalát...

Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke
Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého...

Vianočné pečivo s orechami a hrozienkami
Cesto pripravím zmiešaním všetkých uvedených surovín, najprv suché a následne i mokré potraviny. Vymiesené cesto...

Malinový koláč pre náročných
Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký...

Jahodovo-rebarborová torta
Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a...

Jablkovo-kamilkové želé
mala som pár jabĺk, čo boli kvalitou vhodné jedine na koláč, či jablkovú výživu....

Nyponsoppa
V preklade sipkova polievka, ale klasicka polievka to nie je, mozno nieco ako dezertna polievka? :) ...

Torta z írskeho tmavého piva Guiness
Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...

Mrkvovo-škoricové muffiny
V stredne veľkej miske zmiešajte múku, cukor, škoricu, muškátový orech, sódu bikarbónu, ...

Marcipánové keksíky
Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho odstáť v chladničke cca hodinku.