Šampiňóny plnené mletým mäsom fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 12. apríla 2011

Pre všetkých milovníkov šampiňónov...

20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

350 g čerstvé
250 g
1 ks
50 g
2 ks
 strúčik
15 g
Uhorkovo-jogurtový dresing :
1 ks /šalátová/
1 ks
 stručik




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, vyberieme hlúbiky a naplníme mäsovou plnkou.

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka : Na masle si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme, na drobno nakrájané hlúbiky zo šampiňónov a všetko spolu orestujeme. Dobrú chuť :-)))

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať,prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver pridáme vajíčka a premiešame.

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovou plnkou naplníme šampiňóny

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a každý pritlačíme do strúhanky ( len plnkovú časť ). Poukladáme na plech a podlejeme vývarom. Pečieme 20 minút.

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uhorkovo-jogurtový dresing : Šalátovú uhorku očistíme a postrúhame na strúhadle na jablká. Postúhanú uhorku vyžmýkame a dáme do misky spolu s jogurtom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a pridáme troška kôprovej vňate. Všetko spolu dobre zamiešame.

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môj manžel si ich ešte vylepšil a to tak že počas pečenia na niektoré pridal kúsok eidamu. Dobrú chuť :-)))

    Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
zbožňujem šampiňóny a máš krásne spracovaný recept, si šikuľka:)...a dresing tiež taký robievam, mňam
hviezdickaz
mas pekne spracovany fotorecept,skoda,ze ja tie sampiony fakt akosi nemusim :) , a ten dresing robievam podobne,je vyborny... normalne si mi narobila chute :o)
verula
mnam mnam robievam mas to krasne az sem zavonalo hm mnam :o)



straka1
Silný vývar použijem na polievku.Nič nevyjde nazmar. Grilované je fantastické.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia