Žemľovka s jablkami a tvarohom fotorecept
Foto: slovakbaker
Žemľovka s jablkami a tvarohom a so snehom navrchu...
porcie
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
Jablková náplň: | |
4 ks |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Tvarohová náplň: | |
500 g |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
Sneh: | |
3 ks |
|
štipka |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie misy) |
|
(na vysypanie misy) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Jablková náplň: Jablká očistíme a nastrúhame na plátky. Pridáme citrónovú šťavu (podľa potreby), zasypeme škoricou a cukrom a dôkladne premiešame.
-
3
Tvarohová náplň: Tvaroh zmiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou.
-
4
Mlieko zmiešame s vajciami a cukrom. Vianočku nakrájame, približne polovicu namočíme v mliečnej zmesi a ukladáme na dno zapekacej misy, ktorú sme vopred vymazali maslom a vysypali strúhankou.
- 5
Na vianočku navrstvíme jablká.
- 6
Na jablká navrstíme tvarohovú náplň.
- 7
Na tvarohovú náplň navrstvíme zvyšok vianočky, ktorú tiež namáčame v mliečnej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Tesne pred dopečením vyšľaháme studené bielky so štipkou soli do polotuha, následne postupne prisypeme cukor, prilejeme citrónovú šťavu a vyšľaháme na tuhý lesklý sneh. Žemľovku vyberieme z rúry, navrstvíme sneh a dáme na 15 minút zapiecť.
- 8
Upečenú žemľovku necháme mierne vychladnúť a podávame ako chutný obed alebo ako dezert. Prajem dobrú chuť!
Tiež Žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Skvela!