Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
laura28
„Rýchly hrnčekový koláč”
Neviem kde je chyba ale tento koláč sa mi ešte ani raz nepodaril … som z toho už na deň to cesto je ako keby neupecene z vnútra a po hodine je z toho kameň … už ho robím asi na 3x a stále nič a pri tom aj viac ako 20 minút ho tam mám … neviem možno je výborný len ja robím niekde chybu …
stefanm
„Čo dnes varíte? September 2023”
... dnes:

...ako hlavné jedlo som mal...10% svetlé pivo Zlatý Bažant
...(má čistú jemnú arómu chmeľu a sladu, vyznačuje sa intenzívnejšou horkosťou a nižší obsah alkoholu z neho robí veľmi dobre konzumovateľný "pokrm".)

...ako "predkrm" som mal...bravčovinky z mletého mäsa s teplou šunkou a pastou peperonico, paprikou ryžu a mastene zemiaky doplnené plátkami domácej ky. uhorky ročník 2022🙂😋😋


dvorka
„Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)”
Včera som piekla koláč prvý krát, putoval mamke ktorá si ho nevedela vynachváliť, na staré kolená jej začali chutiť aj sladké jedlá a koláče. Dnes som urobila repete. Do dnešného cesta som dala som oveľa menej cukru, len 100 g brezového cukru a aj menej oleja a o trochu viac jogurtu. Dnešný koláč je oveľa chutnejší ako včerajší. Veľká vďaka za skvelý recept.
anastaz
„Najlepší kečup (fotorecept)”
Podľa tohto receptu robím kečup už pár rokov. Pri prvom pokuse sa zdal veľmi riedky, aj keď som vyše dve hodiny odparoval tekutinu varom. Teraz to robím tak, že rajčiny na kečup si pestujem z mäsitej odrody z malým obsahom vody a navyše, po ošúpaní ich rozkrájam a dám do sitka odkvapkať, odtiecť. Z tejto dávky mi odtečú skoro dva litre a túto váhu beriem za základ všetkých ostatných ingrediencií. Poto nemusím toľko odparovať a ako bonus získam paradajkovú šťavu, ktorú popíjame počas varenia kečupu.
Druhý rozdiel robím v tom, že všetko dám variť naraz (rajčiny, zeleninu, jablká), a po rozvarení to priamo v hrnci ponorným mixérom rozmixujem na čo najjemnejšie, potom prepasírujem a plním do pohárov. Kečup je výborný a všetkým chutí.
mijaita
„Čo dnes varíte? September 2023”
Skoda, chybí hlasitý smajlík! :-)
Tak poporádku.
a) ptej se me na co chces, ja na co chci odpovím. zna pán? :-)
b) na tvem fotu, které mi pripomnelo jehlice, je hulka velmi spiacata, tady uz ne a navic, bylo to smajlikovane! :-)
c)




shrnutí: nemam tu spravnou panvicku, ale i tak by mi trvalo nejaky cas, nez bych se to naucila. Presto to zkousim. A co k tomu pouzivaji, he? Ano, zmatla jsem protivnika, nepridala jsem foto nakrajené omelety, kterou jsem pak tema hulkama i jedla.
Omluva predem prijata :-)

Btw u nás se i rýže, když je nějaké jap nebo čínské jídlo, hůlkama jí! :-)
stefanm
„Čo dnes varíte? September 2023”
... návod nájdeš v raňajkách zo 6.9. pri tvojom pokuse o Japonskú omeletu!!🙂
...vtedy som mal veľké pokušenie položiť ti takú istú otázku, stálo ma to veľa síl aby som to neurobil...lebo predstava v mojej fantázii ako tými tvojími "ihlicami" dvihaš ten kus vajec ma naplňala veselou náladou zopár dní 🙂

...ale pre poriadok...jedol som lyžicou, tie "paličky" doniesla vnučka Johanka (8) keď bola s mojou manželkou na suši lebo:..."deduško, ja milujem suši"!🙂 a na foto su len ako dekorácia
...dobre??