Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 141 najnovší komentár včera 16:58
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár včera 20:21
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 141 najnovší komentár včera 16:58
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 112 najnovší komentár včera 16:58
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Kačica so sušeným ovocím +fotopostup
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- 8x kapustová čalamáda: Jednoduché recepty bez sterilizácie, aj superzdravé bez umelých konzervantov
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Cuketove krokety, opekany zemiak a uhorková omáčka 😋
Poznámka:... omáčka sa svojím zložením použitých surovín veľmi priblížila k populárnemu dessingu "Tzatziki"...ja som si ju decentne vychutnával a zabával sa pri pohľade na manželku, ktorá ju hltala s, od blaha, privretymi očami, až jej stekala z kútikov úst na bradu... dá sa lepšie prejaviť, že vám niečo veľmi chutí?!?🙂😋
Ja som mala nejaké od countrylife, ale myslím, že to je jedno aké. Kúpite ho hocikde, v takých obchodoch ako aktin.sk, gymbeam.sk, grizzly.sk, dokonca aj nejaké lekárne ho majú čo som pozerala, ja ho kupovávam v takých tých malých zdravých obchodíkoch (pán Kukučka, prírodná lekáreň Zdravuš,...), ale raz som ho myslím kúpila aj v Tescu.
S kuracím zvyknem robiť congee a myslím, že aj zosui som už s nim robil. Dokonca už aj u nás dostať čínsky/japonský slepačí bujón. Myslím, že pri ramene som písal, že oni nedávajú koreňovú zeleninu takže ten vývar chutí inak ako náš...
-Mišo
Marcellu Harzan je znama v Americe a Anglii, v Italii ji v podstate ,alokdo znal. Naucila se varit "po italsku" az kdyz se vdala a odstehovala za svym manzelem do Ameriky.
Po prijezdu do USA zjistila, ze tamni strava je vice nez "priserna" a tak se zacala venovat studiu italske kuchyne.
To jenom na objasneni treba faktu, ze v Italii nikdy sve knihy nepublikovala.
A zde k nahlednuti orig. bolonsky recept
-Tono
Já v troubě s horkovzduchem přednostně smažím zejména karbanátky (masové, kapustové, sýrové) na podloženém dobře naolejovaném pečicím papíře a olejem pokapané i navrchu. Zpočátku přikryté obráceným druhým plechem a po odkrytí dopékám do barvy. Trvá to poněkud déle než smažení na pánvi, ale chuť mi vyhovuje a trocha nepřipálené vypečené šťávy se hodí . Obalovaný květák je lepší dělat v troubě na děrovaném plechu stejně jako hranolky a použít olej ve spreji.