Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Slivková dobrota (fotorecept)”
@haji (5.8.2025 20:57)

Smotana s vajíčkami sa upečie všade, je rovnako hrubá na celom plechu. Cesto je kúpené, vyvaľkané, niekedy použijem celé a musím vyvaľkať, kedy aké je poruke.
Nemaj obavy, je veľmi žravé. Recept doniesla dcéra pred rokmi z Francúzska.
mamamaria1
„Perník z kyslého mlieka bez vajec”
Recept na koláč asi 50 rokov starý. A možno aj viac. Veľmi dobrý, piekla som ho už 1000x.
V pôvodnom recepte nebolo perníkové korenie, len kakao, ale ja ho robím aj bez kakaa a pridávam podľa nálady škoricu, vanilku, hrozienka, orechy, ovocie podľa sezóny, jednoducho to, čo mi príde pod ruku.