Foto: Pravda - Robert Hüttner
Pozoroval som ho od vedľajšieho stola. Napred si na tanier naložil zeleninový šalát a pokvapkal ho dresingom. V pohári mal tichú minerálku. Na jeho druhom tanieriku trónila syrová roláda a dve „piešťanské babky“. Je to hotelová špecialita. Prostá a chutná. Kocky „štricle“, vajcia, petržlenová vňať, korenie a kúsky údeného mäsa. Trochu sa to zapečie a potom uloží do krepovaného košíčka. Asi pre to údené si pán veľvyslanec dal naliať modranskú frankovku. Jedol pomaly a usmieval sa. Potom si zhlboka vydýchol a zašiel k teplému pultu.
Zmagnetizoval ho horúci srnčí guláš. Šéfkuchárka Oľga si dala na ňom záležať. Recept však nevyzradila ani jeho excelencii. Chutil mu prenáramne. Oblizoval sa ešte pri odchode a sľúbil, že do Piešťan zavíta aj o rok.
Diskusia k článku