Super jednoduché:
11 koláčikov, na ktoré vám stačí len lístkové cesto a pár surovín
Upiecť sladkú dobrotu môžete naozaj z mála. Presvedčte sa, že aj z minima ingrediencií môžete získať maximum potešenia.
5 minút čítania
Zdravé bobuľky:
Od likéru cez zmrzlinu až po cukríky. 5 skvelých nápadov na spracovanie ríbezlí
Objavte s nami nové spôsoby, ako si vychutnať úžasné drobné plody.
6 minút čítania
9 receptov:
Kurací perkelt alebo paprikáš? Nech sa volá ako chce, vždy poteší
Niekto tvrdí, že sa líšia postupom prípravy, iní, že rozdiel je len v smotane....
4 minúty čítania
Pre začiatočníkov:
3 jednoduché tortové krémy + video, ako na perfektný korpus
Ak s cukrárčinou nemáte priveľa skúseností, tieto tipy na jednoduché plnky sa vám náramne hodia....
4 minúty čítania
Červené hody:
Stále sa neviete jahôd nabažiť? Rovnako na tom budete aj s týmito neodolateľnými zákuskami
Sezóna jahôd trvá už nejaký ten týždeň, ale vy ich ešte stále nemáte dosť?...
4 minúty čítania
Talianska klasika:
6 chýb, ktorých sa treba vyvarovať pri príprave špagiet aglio e olio
Aj keď sú tieto cestoviny jedným z najjednoduchších talianskych jedál, dá sa pri nich doma čo-to pokaziť.
4 minúty čítania
Sladký obed:
9x marhuľové guľky. Rodinné poklady, aj recepty z reštaurácií a kopaníc
Knedličky plnené marhuľami, na tých niet čo pokaziť. Ale vylepšovať sa dajú stále....
4 minúty čítania
To sa hodí:
Trik, ako opiecť slaninku pekne dochrumkava. Pomôže vám voda!
Ani spálená, ani mastná, jednoducho dokonalá. Taká bude aj vaša slaninka, keď vyskúšate tieto tipy.
2 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 25/2024:
Pochúťky zo zázračnej zeleniny
Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá zo zázračnej zeleniny, brokolice, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. júna.
3 minúty čítania
Vychutnajte si ich:
Nové zemiaky, to je teraz najlepšia príloha. 12 jedál, ktorým spravia dokonalé garde
Drobné zemiačiky s tenkou šupkou, to je ďalšie kulinárske potešenie skorého leta....
5 minút čítania
Čo nepodceniť:
Zlý cukor aj hrniec, oblizovanie varešky. Na čo ešte si dať pozor pri príprave karamelu?
Domáci karamel môže byť ťažkým orieškom. Naše tipy vám pomôžu vyhnúť sa zbytočným komplikáciám pri jeho varení.
4 minúty čítania
Praktické pečenie:
10x téglikový koláč. Použite namiesto váhy kelímok od jogurtu
Možno nemáte kuchynskú váhu a možno len máte radi rýchle a jednoduché riešenia....
4 minúty čítania
Budú ako nové:
Ako sa starať o drevené varešky. Čo im prospieva a čo škodí?
Drevo je citlivý porézny materiál, v ktorom sa môžu hromadiť baktérie, preto kuchynské varešky treba neustále udržiavať v čistote....
4 minúty čítania
Výhercovia 5. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre
Už ste sa zapojili do našej fotosúťaže s Maresi mliekom? Pozrite sa aké skvelé darčeky pošleme výhercom ďalšieho kola....
3 minúty čítania
10x mäso na hrášku:
Klasika zo starých reštaurácií aj školskej jedálne. Toto je poriadne retro!
Kedysi nebol prístup k toľkej pestrej zelenine a tak v mnohých mäsových jedlách našiel uplatnenie obyčajný hrášok....
5 minút čítania
S jedlom do prírody:
Ako sa zbaliť na piknik, aby nič nevytieklo a mali ste všetko poruke
Plánujete ísť na piknik a rozmýšľate, ako zabaliť a preniesť všetky tie dobroty, ktoré ste nachystali?...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Králik po francúzsky
Divoký králik (O. cuniculus) pochádza zo Stredomoria. O jeho premenu na králika domáceho sa v 14. storočí zaslúžili mnísi...
2 minúty čítania
Príťažlivá a chutná:
10x ovsená kaša vyparádená čerstvým ovocím
Ovsená kaša sama osebe nevyzerá príliš vábne. Ale čerstvé farebné ovocie z nej razom spraví krásavicu, ktorá bude skvelým štartom do nového dňa....
4 minúty čítania
Niečo za niečo:
Môže sa v receptoch len tak zamieňať biele a čierne korenie?
V niektorých receptoch nájdeme medzi ingredienciami biele korenie. Nie každý ho však má bežne doma....
4 minúty čítania
V trojobale aj cestíčku:
Vyprážané kuracie rezne 10x inak. Zakaždým budú výnimočné
Primiešajte do strúhanky alebo cestíčka niečo nové a vaše nedeľné rezne budú o poznanie chutnejšie....
4 minúty čítania
Herečka Eva Pavlíková:
Mám šťastie, že robím to, čo ma teší
O milovanom herectve aj o dobrotách, ktoré pripravuje pre návštevy, sme sa porozprávali s herečkou Evou Pavlíkovou.
21 minút čítania
Odpaľované cesto:
10 prehreškov, ktoré môžu zničiť vaše veterníky a venčeky
Vyhnite sa chybám a vaše zákusky z odpaľovaného cesta budú presne také nadýchané ako tie z cukrárne.
4 minúty čítania
Slávnostný dezert:
5 receptov na rezy Prezident, reprezentatívny zákusok, ktorým nikdy nešliapnete vedľa
Ak hľadáte dezert vhodný na sviatočnú príležitosť, toto je on....
2 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Lotyšsko
Pobaltské krajiny sú síce rozlohou malé, ale svojou históriou a prírodou gigantické....
10 minút čítania
Hlavne efektívne:
Zase pripálený hrniec? Toto sú metódy čistenia, ktoré fungujú
Občas sa v kuchyni stane nehoda, ktorej výsledkom sú pripáleniny na dne riadu. Poradíme vám, ako sa ich zbaviť.
5 minút čítania