Aby sa to podarilo:
Čo robiť, aby ovocie nekleslo na spodok koláča? Vyskúšajte tieto malé triky
Ovocie na dne a ešte aj s pachuťou pripálenia. Nedopusťte, aby vaša radosť z koláča bola len polovičná.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Srbský kurací paprikáš
Annu Demrovskú, učiteľku a gastrospisovateľku z vojvodinskej Starej Pazovy poznám už roky rokúce....
2 minúty čítania
Obedy aj večere:
Sezónna zelenina, nedeľné mäso aj niečo sladké pre deti. 14 tipov, čo variť tento týždeň
Super inšpirácie, čo dať rodine na tanier. Leto praje zelenine, ale nezabudli sme ani na chutné mäsko a sladký obed pre drobizg....
6 minút čítania
Najlepšie recepty:
Starostove rezy, bryndzový koláč, bublanina... V júli sa pieklo vo veľkom a toto vám najviac zachutilo
Pozrite si rebríčky najúspešnejších receptov uplynulého mesiaca, v ktorom rúry bežali naplno!
13 minút čítania
Poraďte si:
Nemáte tĺčik na mäso? 7 domácich pomocníkov, ktorí ho dokážu zastúpiť
Potrebujete vyklepať mäso, ale tĺčik nikde? Poobzerajte sa po kuchyni, určite nájdete niečo, čo ho dokáže nahradiť.
3 minúty čítania
Uľahčite si život:
11x obed z jedného pekáča. Toto sa urobí skoro samé!
Stačí rozložiť na plech a dať do rúry....
5 minút čítania
Rôzne druhy cesta, rôzne pravidlá:
Na čo si dať pozor pri príprave sladkých knedličiek
Či už robíte ovocné guľky alebo knedličky z kysnutého, zemiakového, tvarohového alebo odpaľovaného cesta, každé má svoje úskalia....
6 minút čítania
Prázdniny v polčase:
Už ste deťom piekli buchty? 12 spoľahlivých receptov, s ktorými sa vám vždy vydaria
Nadýchané, voňavé a mäkučké. Pečené buchty z kysnutého cesta sú jednoducho božské....
5 minút čítania
Naučte sa:
Užitočné rady, ako opiecť baklažány. Už nikdy nebudú mľandravé a napité tukom
Aj obyčajné opekané alebo grilované kolieska či plátky baklažánu môžu byť ozajstnou pochúťkou. Ale len ak sa správne pripravia....
4 minúty čítania
SÚŤAŽ na august:
Pridajte recept a hrajte o 3 poukážky v hodnote 20 eur
Prezraďte nám, čo bude v auguste u vás doma chutné na stole. Podeľte sa so svojimi receptami, získať môžete nákupné poukážky do...
6 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 31/2025:
Perkelt či paprikáš? Oboje
Varecha s receptami na perkelty a paprikáše z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 1. augusta.
3 minúty čítania
Fantastické inšpirácie:
11 neodolateľných zákuskov s bielou čokoládou a ovocím
Sladkosť bielej čokolády perfektne vyvažuje sviežosť ovocia, spolu im to skrátka výborne „hrá“....
5 minút čítania
Vitamínová bomba:
Jednoduchý trik, ako pripraviť brokolicu, aby bola ešte zdravšia
Brokolica je zdravá, to vie každý. Ale môže byť ešte zdravšia. Ako je to možné?
4 minúty čítania
Aj tipy pre lenivých:
Do polievok, na cestoviny, pizzu aj pod mäso. 13 domácich polotovarov z paradajok
Na slniečku dozreté paradajky sú na zaváranie najlepšie. Spravte si z nich domáci pretlak, pyré, omáčku či nátierku, ktoré vám v zime pripomenú chuť leta....
6 minút čítania
Superpotravina:
Chia semienka, malý zázrak plný živín. Poradíme vám, ako ich prepašovať do jedálneho lístka
Poznali ich už Aztékovia a v dnešných časoch zaznamenávajú obrovský boom....
4 minúty čítania
Sladké inak:
12 receptov na koláče bez pridaného cukru
Ak sa vyhýbate bielemu cukru, neznamená to, že sa musíte vzdať koláčov. Chutné dobroty sa dajú osladiť aj inak....
5 minút čítania
Kam s nimi:
Horčica do chladničky, kečup do špajze. Ale je to naozaj tak? Poďte si v tom konečne urobiť poriadok
Kým niekto dáva pochutiny či omáčky do chladničky, iní ich bez výčitiek nechávajú stáť pri sporáku. Čo je správne?
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Šmorn pána profesora
Chystáme desiaty ročník prehliadky vín Modranského vinohradníckeho rajónu....
2 minúty čítania
12x mangold:
Patrí medzi najzdravšie potraviny na svete a darí sa mu aj u nás. Ale viete, čo si z neho môžete navariť?
Nestratí sa v cestovinách, polievke, rizote, ale ani v slanom koláči či omelete....
6 minút čítania
Poriadny kus mäsa:
11x hovädzí steak. Recepty, vďaka ktorým sa vám podarí hneď na prvý pokus
Pripraviť dobrý steak je také malé umenie....
5 minút čítania
Robte to správne:
Dobré rady, ako zamraziť polievku, aby chutila ako čerstvá
Polievku nestačí len naliať do nádoby a šupnúť do mrazničky. Na čo si dať pozor, aby z nej nakoniec nebolo len blato?
5 minút čítania
Vďačná klasika so sviežim akcentom:
10 receptov na perníkové koláče vylepšené ovocím
Jednoduchý, voňavý a nenáročný na prípravu, perníkový koláč je vždy stávkou na istotu. Ale v lete mu môžete dodať troška sviežosti....
5 minút čítania
Keď ju nestíhate jesť:
Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
Keď sa cukety urodí priveľa, je to niekedy za trest....
4 minúty čítania
Letný obed:
12x zeleninový prívarok s klobáskou, vajíčkom či fašírkou. Takto určite zasýti každého
Cuketa, struková fazuľka, tekvica, kel či hlávková kapusta, všetky sa výborne hodia na prívarok....
5 minút čítania
Čučoriedkové katastrofy:
Tieto chyby pri nich nerobte, pokaziť si môžete nielen koláč
Chutné malé tmavé bobule majú svoju citlivú stránku. Čomu by ste sa mali vyhnúť, ak chcete z čučoriedok vyťažiť maximum?
4 minúty čítania




























