Magazín

Zemiaky a mleté mäso: 8x gemerské guľky. Dokázali zasýtiť baníkov, zvládnu aj vašich hladošov

Zemiaky a mleté mäso:
8x gemerské guľky. Dokázali zasýtiť baníkov, zvládnu aj vašich hladošov

Tradičné jedlo pôvodom z Gemera bolo kedysi typickým jedlom baníkov....
4 minúty čítania

Ovocná sezóna: Džem, ktorý má takmer 100 % ovocia? Takto bude chutný aj vydrží

Ovocná sezóna:
Džem, ktorý má takmer 100 % ovocia? Takto bude chutný aj vydrží

Kvalitné riešenie pre tých, ktorým v džeme prekáža vysoký obsah cukru a málo ovocia.
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 24/2024: Králik na deväť spôsobov

PRÍLOHA VARECHA 24/2024:
Králik na deväť spôsobov

Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z králičieho mäsa vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. júna.
3 minúty čítania

Refrešnutá príloha: Omrzela vás klasická ryža? Toto je 8 tipov, ako jej dať novú tvár

Refrešnutá príloha:
Omrzela vás klasická ryža? Toto je 8 tipov, ako jej dať novú tvár

Neurazí, ale nevynikne. Ruku na srdce, dusená či varená ryža ako príloha, to je niekedy také východisko z núdze. Ale to sa môže zmeniť....
4 minúty čítania

Vidličková pochúťka: Na čo všetko sa hodí trhané mäso a ako ho dobre pripraviť

Vidličková pochúťka:
Na čo všetko sa hodí trhané mäso a ako ho dobre pripraviť

Aké je tajomstvo prípravy trhaného mäsa, ktoré sa bude rozplývať na jazyku? Všetko vám prezradíme a pridáme aj tipy, ako si ho najlepšie...
5 minút čítania

Ide to aj bez nich: 10 receptov na fajnové koláče, do ktorých nepotrebujete ani jedno vajíčko

Ide to aj bez nich:
10 receptov na fajnové koláče, do ktorých nepotrebujete ani jedno vajíčko

Nemôžete jesť vajíčka alebo ich jednoducho nemáte doma? Nič nie je stratené, dobrý koláč môže byť aj tak na stole.
4 minúty čítania

Pozdvihne chuť: Marinovať mäso je tak trocha umenie. Ako to robiť správne a bezpečne?

Pozdvihne chuť:
Marinovať mäso je tak trocha umenie. Ako to robiť správne a bezpečne?

Dobrá marináda dokáže zmeniť aj obyčajný kúsok mäsa na gurmánsky zážitok. Keď viete, ako na to...
3 minúty čítania

Keď zhrešiť, tak kvalitne: 8x domáci hamburger podľa vášho gusta. Dáte si hovädzí, bravčový alebo kurací?

Keď zhrešiť, tak kvalitne:
8x domáci hamburger podľa vášho gusta. Dáte si hovädzí, bravčový alebo kurací?

Doprajte si kulinársky zážitok z chutí, ktoré si ušijete na mieru....
4 minúty čítania

Záhradná párty: TOP 5 druhov ovocia, ktoré je najlepšie na grilovanie

Záhradná párty:
TOP 5 druhov ovocia, ktoré je najlepšie na grilovanie

Grilované ovocie je skvelým doplnkom každej grilovačky. Môžete ho podávať ako dezert, ale môže byť aj súčasťou chutných šalátov....
3 minúty čítania

Teľacie marengo

Fedor Malík:
Teľacie marengo

Mal som šťastie. Nový a čerstvý mäsový tovar je na pulte nášho supermarketu vždy v pondelok a vo štvrtok. Tak tomu bolo aj minulý týždeň...
2 minúty čítania

Skúste všetky: Aj chlieb vo vajci môže prekvapiť. 10 receptov od jednoduchého až po luxusný

Skúste všetky:
Aj chlieb vo vajci môže prekvapiť. 10 receptov od jednoduchého až po luxusný

Neexistuje snáď domácnosť, kde by sa raz za čas nerobil chlieb vo vajci....
5 minút čítania

Aby sa podarili: Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o pečení ovocných koláčov

Aby sa podarili:
Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť o pečení ovocných koláčov

Koláče plné sezónneho ovocia nás sprevádzajú celé leto. Ako ich pripraviť, aby boli vždy dokonalé?
4 minúty čítania

Dobroty bez rúry: 11 receptov na nepečené jahodové dezerty. Týmto sa nedá odolať!

Dobroty bez rúry:
11 receptov na nepečené jahodové dezerty. Týmto sa nedá odolať!

Sladké, jahodové a ešte k tomu nepečené? Fantázia! Vychutnajte si čerstvé jahôdky v ich najlepšej podobe.
4 minúty čítania

Dobré rady: Ako pripravovať pečeň, aby bola jemná a lahodná

Dobré rady:
Ako pripravovať pečeň, aby bola jemná a lahodná

Dozviete sa aj, ktorá pečeň je najchutnejšia, prečo je dobré ju namočiť do mlieka a čo robiť, aby nebola tvrdá.
4 minúty čítania

Nepatria za blúzku: 10 receptov na šťavnaté čerešňové koláče. Radosť pozrieť aj ochutnať

Nepatria za blúzku:
10 receptov na šťavnaté čerešňové koláče. Radosť pozrieť aj ochutnať

Jedinou oštarou týchto dobrôt je, že najprv treba čerešne vykôstkovať....
4 minúty čítania

Aby ste sa najedli: Viete, ako sa správne starať o príbor? Osožné tipy na jeho čistenie a ochranu

Aby ste sa najedli:
Viete, ako sa správne starať o príbor? Osožné tipy na jeho čistenie a ochranu

Venujete svojim lyžiciam, vidličkám a nožom náležitú pozornosť. Za dobrú údržbu sa vám odvďačia dlhou životnosťou.
4 minúty čítania

Máj na Varecha.sk: Zabodoval koláč uja Andora aj 30-minútový makovec. Pozrite si kompletné rebríčky naj receptov

Máj na Varecha.sk:
Zabodoval koláč uja Andora aj 30-minútový makovec. Pozrite si kompletné rebríčky naj receptov

Koláč so zaujímavým názvom aj expresný dezert s ríbezľami. Napečte si podľa tých najlepších receptov uplynulého mesiaca.
13 minút čítania

Nie je len na čaj: 3 nové nápady, na čo použiť termosku

Nie je len na čaj:
3 nové nápady, na čo použiť termosku

Termoska vám môže poslúžiť aj inak než len na uchovávanie teplého nápoja....
2 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 23/2024: Soté, ktoré má šmrnc

PRÍLOHA VARECHA 23/2024:
Soté, ktoré má šmrnc

Varecha s odskúšanými receptami na soté, ktoré má šmrnc, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 7. júna.
3 minúty čítania

Anglický fastfood: 7x fish and chips alebo ryba s hranolčekmi na niekoľko spôsobov

Anglický fastfood:
7x fish and chips alebo ryba s hranolčekmi na niekoľko spôsobov

Vyprážaná rybka a k nej hranolčeky, tomu málokto u vás doma povie nie. Najmä ak máte viac možností, ako ich pripraviť...
3 minúty čítania

Vítaná pomoc: Čím v receptoch nahradiť tvaroh a ako si ho ľahko vyrobiť doma

Vítaná pomoc:
Čím v receptoch nahradiť tvaroh a ako si ho ľahko vyrobiť doma

Chýba vám doma tvaroh alebo ho nemôžete konzumovať? Poradíme vám, čo môžete namiesto neho použiť a pridáme aj tip, ako si domáci tvaroh...
4 minúty čítania

Neodolateľne dobré: Nadýchané kysnuté cesto a lahodný vanilkový krém. To sú pudingáče, koláč aj zákusok v jednom

Neodolateľne dobré:
Nadýchané kysnuté cesto a lahodný vanilkový krém. To sú pudingáče, koláč aj zákusok v jednom

Aj keď sú upečené z kysnutého cesta, vyrovnajú sa aj tým najlepším zákuskom....
3 minúty čítania

Vyznajte sa: 5 druhov želírovacích prostriedkov, na ktoré môžete natrafiť. Poznáte a používate ich všetky?

Vyznajte sa:
5 druhov želírovacích prostriedkov, na ktoré môžete natrafiť. Poznáte a používate ich všetky?

Nezaobídeme sa bez nich pri výrobe džemov, želé a rôznych dezertov. Aké sú medzi jednotlivými želírovacími látkami rozdiely a na čo sú vhodné?
4 minúty čítania

Zjednodušte si to: Nechce sa vám piplať s ovocnými knedličkami? Toto sú super recepty pre lenivé gazdinky

Zjednodušte si to:
Nechce sa vám piplať s ovocnými knedličkami? Toto sú super recepty pre lenivé gazdinky

Jahodové, marhuľové, slivkové... Knedličky plnené sezónnym ovocím, to je celoletná záležitosť. Má to však jeden háčik....
4 minúty čítania

Dobré tipy: 6 spôsobov, ako ešte raz využiť nálev z nakladaných uhoriek

Dobré tipy:
6 spôsobov, ako ešte raz využiť nálev z nakladaných uhoriek

Uhorky z fľaše sú vyjedené a nálev putuje do drezu? Ale to je škoda, pozrite sa, ako ho v kuchyni ešte môžete použiť....
3 minúty čítania