Magazín

Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí

Pečenie pre každého:
10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí

Téglik kyslej smotany dokáže divy. Vďaka nej žiadny koláč nezostane suchý.
4 minúty čítania

Nepatrí do výlevky: Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?

Nepatrí do výlevky:
Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?

V lete ste sa za nimi naháňali, tak sa teraz nenechajte pripraviť ani o trošku ich chute.
2 minúty čítania

10 receptov na cibuľovú polievku: Od poctivej staročeskej až po francúzsku klasiku

10 receptov na cibuľovú polievku:
Od poctivej staročeskej až po francúzsku klasiku

Dobrá cibuľačka zahreje počas chladných dní. A nemusí byť vždy rovnaká. Vyskúšajte zaradom všetky tieto variácie, jeseň a zima budú dlhé.....
4 minúty čítania

Taká malá dilema: Je olej z tuniakovej konzervy zdravý? Rozhodnite sa, či ho chutne zrecyklovať alebo radšej vyhodiť

Taká malá dilema:
Je olej z tuniakovej konzervy zdravý? Rozhodnite sa, či ho chutne zrecyklovať alebo radšej vyhodiť

Na šalát, opraženie vajíčok, namáčanie chleba… Tí, ktorým je ľúto vyliať zvyšky oleja z konzervy tuniaka, poznajú spôsoby, ako ho v kuchyni využiť....
4 minúty čítania

Gala dinner v hoteli Bigio

Fedor Malík:
Gala dinner v hoteli Bigio

Dvadsiaty ročník degustácie svetových kabernetov a merlotov bol za nami. „Emozioni dal Mondo“ v lombardskom San Pellegrino Terme sa opäť vydaril....
2 minúty čítania

Pomíňajte všetko: Zbierka receptov z kategórie Uprac chladničku!

Pomíňajte všetko:
Zbierka receptov z kategórie Uprac chladničku!

Načatý syr, plátok šunky, kúsky zeleniny, posledné vajce, nejaký ten zemiak, v chladničke sa toho nájde. Využite všetky zvyšky a premeňte ich na chutnú večeru....
5 minút čítania

Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu

Boli aj budú:
12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu

Obľúbené klasické zákusky po roku 1989 na čas prevalcoval sortiment dezertov zo Západu. Ale na dobré sa len tak ľahko nezabúda....
5 minút čítania

Pravda alebo mýtus: Bol chlieb za socializmu lepší ako dnes?

Pravda alebo mýtus:
Bol chlieb za socializmu lepší ako dnes?

Voľakedy bolo maslo smotanovejšie, mlieko hustejšie a chlieb? Ten bol mäkší a vydržal dlhšie ako ten dnešný....
4 minúty čítania

Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!

Chutné spomienky:
Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!

Párky s horčicou na tácke, majonézový šalát na váhu, ruské vajce a ako vrchol luxusu mliečny koktail či gofry so šľahačkou....
5 minút čítania

Len drobnosti, ale zásadné: 5 rozdielov medzi muffinom a cupcakom

Len drobnosti, ale zásadné:
5 rozdielov medzi muffinom a cupcakom

Na prvý pohľad sú si tieto malé koláčiky podobné, často sa dokonca zamieňajú....
5 minút čítania

Hit gazdiniek za socíku: Máte radi francúzsku polievku z vrecúška? Doprajte si jej nezameniteľnú chuť podomácky

Hit gazdiniek za socíku:
Máte radi francúzsku polievku z vrecúška? Doprajte si jej nezameniteľnú chuť podomácky

Keď sa pred viac ako 50 rokmi objavila v obchodoch, stala sa senzáciou....
3 minúty čítania

Vynájdite sa: 8 spôsobov, ako spevniť šľahačku bez stužovača

Vynájdite sa:
8 spôsobov, ako spevniť šľahačku bez stužovača

Aby šľahačka na dezerte nejaký čas vydržala, stužovač je obľúbeným pomocníkom na dosiahnutie jej pevnej a stabilnej konzistencie. Čo však keď ho zrovna nemáte?...
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 46/2024: Čaro pomalého pečenia

PRÍLOHA VARECHA 46/2024:
Čaro pomalého pečenia

Varecha s receptami na skvelé pomaly pečené mäsá z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. novembra.
3 minúty čítania

Pivo, kde by ste ho nečakali: Pridajte ho do štrúdle, bábovky, nátierky, oškvarkov či polievky

Pivo, kde by ste ho nečakali:
Pridajte ho do štrúdle, bábovky, nátierky, oškvarkov či polievky

Mäso na pive, to nie je žiadna novinka. Ale vyskúšajte, čo sa stane, keď ho použijete pri pečení koláčov, pečiva...
5 minút čítania

10 tipov ako na tekvicu: Vyskladajte z nej celé menu vrátane dezertu

10 tipov ako na tekvicu:
Vyskladajte z nej celé menu vrátane dezertu

Ako tekvicu pripravovať a čo všetko sa z nej dá robiť, nám prezradil šéfkuchár Michal Škorec.
5 minút čítania

10 receptov na bravčové fašírky: Najobľúbenejšie klasické, ale aj so syrom, zeleninou či s arašidmi

10 receptov na bravčové fašírky:
Najobľúbenejšie klasické, ale aj so syrom, zeleninou či s arašidmi

Urobiť fašírky, to je vždy dobrý nápad. Či už ich vyprážate alebo pečiete v rúre, určite sa zjedia do posledného kúska...
4 minúty čítania

Dobre vedieť: Nefungujúca váha? Takto odvážite cukor aj bez nej

Dobre vedieť:
Nefungujúca váha? Takto odvážite cukor aj bez nej

Potrebujete nadávkovať presné množstvo cukru, ale poruke nemáte žiadnu váhu? Prezradíme vám, ako si v takejto situácii poradiť.
4 minúty čítania

Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy

Sacherka 8x inak:
Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy

Výzor klame, chuť ostáva. Hoci na to sprvu nevyzerajú, keď do nich zahryznete, očakávaný pôžitok sa dostaví....
3 minúty čítania

Dobré tipy: Ako si dopriať cesnak, keď doma nikomu okrem vás v jedle nevonia?

Dobré tipy:
Ako si dopriať cesnak, keď doma nikomu okrem vás v jedle nevonia?

Chuť cesnaku perfektne obohatí každé grilované či pečené mäso a trebárs aj plnenú bagetu. Čo však, keď vášeň pre cesnak s vami nezdieľajú...
5 minút čítania

Orechové spomienky

Fedor Malík:
Orechové spomienky

Tento príspevok je dokladom, že naše spomienky možno viazať na hocičo. Napríklad aj na orechy.
2 minúty čítania

Menu nielen pre Martina: Pečená hus a ako dezert svätomartinské rožteky. A to všetko šesťkrát...

Menu nielen pre Martina:
Pečená hus a ako dezert svätomartinské rožteky. A to všetko šesťkrát...

S dnešným sviatkom sv. Martina sa spája tradícia pečenej husi, sladkých rožtekov a mladého vína....
5 minút čítania

Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde

Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko:
České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde

Dnešná epizóda sladkej šou bude venovaná dobrotám od našich susedov....
8 minút čítania

Dôležitý krok: Prečo treba mäso na rezne naklepať a ako to urobiť správne?

Dôležitý krok:
Prečo treba mäso na rezne naklepať a ako to urobiť správne?

Možno sa vám do toho veľmi nechce, ale oplatí sa to! Čo sa stane, ak rezne pred vyprážaním nevyobšívate tĺčikom?
6 minút čítania

TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare

TOP rebríčky:
Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare

Veľká narodeninová súťaž priniesla na Varechu poriadnu nádielku nových receptov. Ale jeden z nich priam exceloval, stal sa najčítanejším a zároveň aj najukladanejším....
14 minút čítania

Malé kapustičky: Nechutí vám ružičkový kel? Už ho nevarte, skúste ho pripraviť takto!

Malé kapustičky:
Nechutí vám ružičkový kel? Už ho nevarte, skúste ho pripraviť takto!

Má ružičkový kel vo vašej kuchyni stopku? Možno len potrebujete objaviť iný spôsob prípravy, aby ste sa ho naučili milovať.
4 minúty čítania