Magazín

Zužitkujte všetko: Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?

Zužitkujte všetko:
Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?

Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot....
3 minúty čítania

Dvadsať do kila

Fedor Malík:
Dvadsať do kila

Prunus domestica, slivoň z čelade ružovitých, pestovaná na celej zemeguli, má tri poddruhy....
3 minúty čítania

Zdravie z prírody: Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér

Zdravie z prírody:
Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér

Kým na začiatku leta sme zbierali kvety bazy, na jeho záver si môžeme užiť jej plody....
4 minúty čítania

Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň: 11 tipov, čo navariť z bravčového karé

Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň:
11 tipov, čo navariť z bravčového karé

Pozerá na vás z chladničky bravčové karé? Toto sú výborné inšpirácie na fajnový obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
5 minút čítania

Cukrárka Petra Tóthová: V lete rúru nezapínam

Cukrárka Petra Tóthová:
V lete rúru nezapínam

S porotkyňou šou Pečie celé Slovensko sme sa porozprávali o jej odvahe skúšať nové veci, o pečení, záhradke, a dokonca aj o...
13 minút čítania

Víkendové pečenie: Hrnčekový, mrveničkový, zalievaný aj kefírový. 12 receptov na fantastické slivkové koláče

Víkendové pečenie:
Hrnčekový, mrveničkový, zalievaný aj kefírový. 12 receptov na fantastické slivkové koláče

Nechajte slivky popadať do koláčov a potom nimi ponúknite rodinu i návštevu....
5 minút čítania

Úžasné chrumkanie: Bruschetta, to nie je len obyčajná hrianka. Urobte si ju ako praví Taliani

Úžasné chrumkanie:
Bruschetta, to nie je len obyčajná hrianka. Urobte si ju ako praví Taliani

Keď si túto klasiku talianskej kuchyne pripravíte podľa našich rád, budete sa aj doma cítiť ako na dovolenke.
5 minút čítania

12x plnená paprika: Toto famózne jedlo bude najchutnejšie práve teraz

12x plnená paprika:
Toto famózne jedlo bude najchutnejšie práve teraz

Aké jedlo by ste mali v auguste určite uvariť? Plnenú papriku v paradajkovej omáčke....
5 minút čítania

Vôňa a chuť: Bylinky nie sú len na čaj. Zbierka tipov, ako ich použiť v kuchyni kreatívnejšie

Vôňa a chuť:
Bylinky nie sú len na čaj. Zbierka tipov, ako ich použiť v kuchyni kreatívnejšie

Mätu, medovku, šalviu, levanduľu či tymian zvyčajne sušíme na čaj. Ale to nie je všetko, čo s nimi môžete podniknúť....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 34/2025: Najlepšie slivkové koláče

PRÍLOHA VARECHA 34/2025:
Najlepšie slivkové koláče

Varecha s receptami na najlepšie slivkové koláče z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 22. augusta.
3 minúty čítania

Zo stromu do hrnca: 11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku....
9 minút čítania

Dá sa to zachrániť: Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých

Dá sa to zachrániť:
Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých

Aj vám sa občas stane, že večer zabudnete mäso vybrať z mrazničky a na druhý deň si lámete hlavu, čo s tým? Riešenia...
3 minúty čítania

Dobroty z chladničky: 10x nepečené dezerty z piškót. Rýchle, jednoduché, svieže

Dobroty z chladničky:
10x nepečené dezerty z piškót. Rýchle, jednoduché, svieže

Ak sa vám nechce piecť korpusy, piškóty sú vďačným základom na prípravu výborných zákuskov a tortičiek....
5 minút čítania

Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Chutné recepty:
Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Hľadáte každú možnosť, ako zužitkovať všetku cuketu? Máme pre vás niekoľko výborných tipov od našich foodblogerov....
15 minút čítania

Jednoduchý obed: 9 receptov na karfiolové placky. Aj tipy, ako ich urobiť bez predvárania či v rúre

Jednoduchý obed:
9 receptov na karfiolové placky. Aj tipy, ako ich urobiť bez predvárania či v rúre

Placky sú super spôsob, ako rodine naservírovať letné jedlo plné zeleniny. Dnes sme si posvietili na karfiol....
4 minúty čítania

Prekvapivé kombinácie: Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Prekvapivé kombinácie:
Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Sladké a slané sa nemusia navzájom rušiť – naopak, často si dokonale rozumejú....
6 minút čítania

Coquelet Jaune

Fedor Malík:
Coquelet Jaune

Akosi ľahšie sa mi píše. Neplním odkazy redakcie a mám voľné pero....
3 minúty čítania

Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup

Paradajky v skle:
10 najklikanejších receptov na domáci kečup

Krásna farba, najlepšia chuť a žiadne zahusťovadlá, stabilizátory ani konzervanty....
4 minúty čítania

Svieža oslava: 13x letné narodeninové torty s ovocím

Svieža oslava:
13x letné narodeninové torty s ovocím

Ak máte doma oslávenca, ktorý má narodeniny v lete, prispôsobte tomu aj tortu pre neho....
5 minút čítania

Tereza Bebarová z Peče celá země: Láska a varenie spolu súvisia

Tereza Bebarová z Peče celá země:
Láska a varenie spolu súvisia

Česká herečka a moderátorka nám porozprávala o údele herečky, receptoch na dlhotrvajúci vzťah, krásnu postavu a aj o svojej nečakanej vášni pre cukrárčinu....
20 minút čítania

Zdravšie z mrazničky: Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Zdravšie z mrazničky:
Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Existujú druhy ovocia, zeleniny či pečiva, ktoré sú po zmrazení ešte zdravšie....
3 minúty čítania

10x čučoriedkový cheesecake: Pečený či nepečený, podávajte vždy vychladený!

10x čučoriedkový cheesecake:
Pečený či nepečený, podávajte vždy vychladený!

O cheesecakoch platí, že najlepšie chutia po výdatnom pobyte v chladničke....
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Benátky

Gurmánske cesty:
Ako chutia Benátky

Benátky sú jedným z miest, ktoré denne zapĺňajú tisíce návštevníkov....
11 minút čítania

Sušený cmar: Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Sušený cmar:
Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Ak radi objavujete nové suroviny do kuchyne, sušený cmar vás zaujme....
5 minút čítania

Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Rýchlovky z kuchyne:
Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Horúce počasie nenahráva dlhému vystávaniu pri sporáku....
6 minút čítania