Fedor Malík:
Modranské „čemeráky“
Už sú to vyše dva týždne, bol prvý marec 2025. Na rozdiel od dnes, vtedy ešte tsunami belasej a žltej na oblohe,...
3 minúty čítania
Super recepty:
Neviete, čo variť tento týždeň? Naše tipy na chutné obedy a večere to vyriešia za vás!
Sýte obedy, rýchle večere, ale aj nedeľné menu. Inšpirujte sa a naplánujte si jedálniček s nami.
5 minút čítania
Fajnové aj dnes:
3 spôsoby, ako zohriať rezne zo včera. Zistite, ktorý z nich je tou najhoršou voľbou
Nebudeme si klamať, rezne sú najchutnejšie hneď po vypražení....
4 minúty čítania
Všetci budú spokojní:
Hovädzie, bravčové aj kuracie a vždy s výbornou šťavou. 10x nedeľné mäso, ktoré najlepšie chutí s ryžou
Domäkučka udusené mäso, poriadna dávka dobrej šťavy a k tomu ryža. Táto kombinácia jednoducho nikdy nesklame.
4 minúty čítania
Náhradné riešenie:
Čím potrieť koláče pred pečením, keď vám doma chýba vajíčko
Ako dosiahnuť zlatistý lesk a chrumkavý povrch na pečive, ak sa v chladničke nenájde ani jediné vajce?...
3 minúty čítania
Zaručene dobré:
14 receptov na slávne aj neznáme maďarské dezerty
Kým niektoré sa stali klasikou už aj u nás, o niektorých ste možno ešte ani nepočuli. Jedno však majú tieto dobroty spoločné...
6 minút čítania
Prvá pomoc v kuchyni:
Ušla vám ruka s octom? Aj prekyslené jedlo sa dá zachrániť. Takto...
Troška octu či citrónovej šťavy dá mnohým jedlám šmrnc. Ale čo ak ste to s nimi prehnali?...
4 minúty čítania
Hneď sa rozchytajú:
10x zemiakové placky, zlatisté a chrumkavé, nebudete ich stíhať piecť
Tá vôňa priláka do kuchyne každého, tak zarobte cesto na placky rovno z dvojitej dávky.
4 minúty čítania
Nepomýľte si ich:
Ako bezpečne rozlíšiť medvedí cesnak od jedovatej konvalinky
Listy medvedieho cesnaku už vykúkajú, no buďte pri ich zbere obozretní. Ľahko si ich totiž môžete zameniť za konvalinku, ktorá obsahuje toxické látky....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 11/2025:
Varíme bez mäsa
Varecha s receptami na výborné jedlá bez mäsa z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. marca.
3 minúty čítania
Len tak do ruky:
Syrové, bryndzové, pizzové aj s mletým mäsom. 12x slané muffiny
Ako stvorené na desiatu, na výlet alebo pre hostí....
5 minút čítania
Praktický prehľad:
Na začiatku či na konci varenia? 3 jednoduché pravidlá, ako zistíte, kedy do jedla pridať korenie a bylinky
Nie je jedno, kedy ich do jedla pridáte. Ako pri varení používať rôzne koreniny, aby pokrm pozdvihli a nie naopak?
4 minúty čítania
Hotové raz-dva:
9 receptov na jablká v župane. A neprehliadnite ani malý trik, vďaka ktorému nebude cestíčko z ovocia stekať
Jabĺčka sa nám nikdy a v žiadnej podobe nezunujú. Vyskúšajte ich aj ako teplý dezert, ktorý pripravíte rýchlo a jednoducho.
4 minúty čítania
Ako sa vynájsť:
Potrebujete do receptu biele víno, ale vy doma žiadne nemáte? Takto sa dá šikovne nahradiť
Biele víno je súčasťou mnohých receptov. Čo však robiť, ak ho nemáte poruke alebo sa snažíte variť bez alkoholu?...
4 minúty čítania
Domáce sú naj:
10x chlebové placky a posúchy, perfektné na zahryznutie k polievke aj prívarku
Upečte si namiesto kupovaných rožkov, žemlí alebo chleba tieto poklady....
4 minúty čítania
Kvalitný odpočinok:
Už žiadne nočné mory! Ak chcete dobre spať, toto nejedzte a nepite
Za zlými snami a nespavosťou nemusí stáť len stres a vypätie v práci, vyvolávajú ich aj niektoré jedlá a nápoje....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Biely tvaroh, čierne víno
Sny nad ránom bývajú akési riedke. Riedke a zároveň „buntošivé“. Postavia ma na nohy skôr a duria ma ku stolu.
3 minúty čítania
Plné bielkovín a vlákniny:
10 receptov na fazuľové torty a koláče. Uspokoja chuť na sladké, ale aj zasýtia na dlhý čas
Skúste raz namiesto do polievky použiť fazuľu do koláča. Že čo je to za nápad? Ako sa hovorí, nevyskúšaš, nevieš...
4 minúty čítania
10 šikovných receptov:
Nechce sa vám vypekať, ale maškrtiť áno? Spravte si dezert v pohári
Jednoduché a rýchle tipy na dobroty, ktoré výborne vyzerajú a ešte lepšie chutia.
4 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Trnava a okolie
Bohatá história a chutná prítomnosť – aj tak by sme mohli nazvať Trnavu
a jej okolie....
8 minút čítania
Robte to šetrne:
Rozpadnuté, vysušené, rozmočené... Ako najlepšie zohriať knedle, aby ste sa podobnej pohrome vyhli
Spravili ste si domáce knedle či knedličky už včera? Zohrejte ich správne, len tak budú chutiť ako čerstvé.
4 minúty čítania
Všetko naj k MDŽ:
Kysnuté, linecké, lístkové, bábovka aj palacinky. 12x sladké kvety na zjedenie
Kedysi sa ženám rozdávali karafiáty, dnes je našťastie ponuka kvetov oveľa bohatšia. My napríklad uprednostňujeme také, do ktorých sa dá s chuťou...
5 minút čítania
Víkendové raňajky:
8 rád šéfkuchára ako na dokonalú omeletu
Jemná a krásne nadýchaná, taká by mala byť správne pripravená vaječná omeleta....
3 minúty čítania
TOP rebríčky:
Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
Pripravte sa na sladkú nálož, uplynulý mesiac sa totiž na Vareche niesol v znamení koláčov, zákuskov a šišiek.
12 minút čítania
Do zásoby:
4 spôsoby, ako zamraziť citrusy aj s tipmi, ako ich neskôr využiť
Nahromadilo sa vám viac citrónov, limetiek či pomarančov než dokážete spotrebovať? Pobyt v mrazničke im neuškodí.
4 minúty čítania