Magazín

SÚŤAŽ na august: Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

SÚŤAŽ na august:
Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

Leto nekončí, ovocie a zelenina v záhradkách aj na trhoch hýri pestrosťou....
6 minút čítania

Grécke tzatziki: Uhorky a jogurt, to vás nabetón vzpruží. Vyskúšajte šalát, na ktorom môžete frčať celé leto

Grécke tzatziki:
Uhorky a jogurt, to vás nabetón vzpruží. Vyskúšajte šalát, na ktorom môžete frčať celé leto

Samotný, dobre vychladený, perfektne ovlaží vaše telo a výborne sa hodí aj k mäsu či obyčajným pečeným zemiakom....
3 minúty čítania

A bude to bašta: 10 spôsobov, ako vylepšiť instantnú polievku z vrecúška

A bude to bašta:
10 spôsobov, ako vylepšiť instantnú polievku z vrecúška

Potrebujete niečo pod zub a zo špajze na vás pozerá iba polievka v sáčku? S pár prísadami a našimi tipmi z nej môžete spraviť celkom...
4 minúty čítania

Ovocie pod sklom: 11 receptov na osviežujúce zákusky so želatínou

Ovocie pod sklom:
11 receptov na osviežujúce zákusky so želatínou

Zákusky s ovocím sú stvorené na leto a ak ich ešte doplníte vrstvou želé, zabijete dve muchy jednou ranou....
4 minúty čítania

Zdravé listy: Je na vás čakanka priveľmi horká? Týchto pár trikov dokáže jej horkosť zmierniť

Zdravé listy:
Je na vás čakanka priveľmi horká? Týchto pár trikov dokáže jej horkosť zmierniť

Odmietate zdravú čakanku, lebo vás odrádza jej horká chuť? K tomu, aby vám zachutila stačí praktizovať pár jednoduchých postupov.
3 minúty čítania

Biele ratatouille

Fedor Malík:
Biele ratatouille

Masívna reklama z nedávnych majstrovstiev Európy vo futbale zabrala. Modro-žlto-červené logo „eat fresh“ bolo dobre vymyslené!...
2 minúty čítania

Pestrá ponuka: Vyprážaná feta a ďalších 9 pochúťok z tohto skvelého slaného syra

Pestrá ponuka:
Vyprážaná feta a ďalších 9 pochúťok z tohto skvelého slaného syra

Syr feta svojou výraznou chuťou výborne zušľachtí nielen obyčajný šalát, ale šmrnc dodá aj špagetám, slaným koláčom či pečivu....
5 minút čítania

Chutný poklad: Černice posilnia zdravie a uberú roky aj kilá. Ako využiť ich silu z plodov aj listov

Chutný poklad:
Černice posilnia zdravie a uberú roky aj kilá. Ako využiť ich silu z plodov aj listov

Či už ich budete konzumovať čerstvé alebo ich pridáte do koláča či spracujete na džem, vaše telo sa vám za to poďakuje.
6 minút čítania

Executive chef Miroslav Zamiška: Mojím motorom je kreativita

Executive chef Miroslav Zamiška:
Mojím motorom je kreativita

O životnom zameraní a kariére niekedy rozhodujú náhody a občas sa stane, že sú naozaj zvláštne....
13 minút čítania

Rýchlo a chutne: Čo variť v tomto teple? 11 nedeľných obedov hotových do polhodinky

Rýchlo a chutne:
Čo variť v tomto teple? 11 nedeľných obedov hotových do polhodinky

V horúcich dňoch nemáme veľmi chuť na dlhé vyváranie. Ale jesť sa musí a dupľom v nedeľu....
5 minút čítania

Do zásoby: Vyrobte si domácu bylinkovú soľ, je to jednoduché a používať ju môžete celé mesiace

Do zásoby:
Vyrobte si domácu bylinkovú soľ, je to jednoduché a používať ju môžete celé mesiace

Pripravte si vynikajúce ochucovadlo, ktoré každému jedlu dodá neodolateľnú chuť aj vôňu.
3 minúty čítania

Toto je výzva: 9 receptov na francúzske croissanty, slávne pečivo z krajiny olympijských hier

Toto je výzva:
9 receptov na francúzske croissanty, slávne pečivo z krajiny olympijských hier

Príprava je síce zdĺhavá, ale výsledok stojí zato!...
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Znojemsko

Gurmánske cesty:
Ako chutí Znojemsko

Navštívte český región, ktorý je ako stvorený pre kratšie aj dlhšie výlety.
11 minút čítania

Otravné, ale potrebné: Plynový, elektrický či na drevené uhlie, s naším sprievodcom vyčistíte každý gril

Otravné, ale potrebné:
Plynový, elektrický či na drevené uhlie, s naším sprievodcom vyčistíte každý gril

Aj keď sa vám do toho veľmi nechce, vyčistite gril čo najskôr, nech si ďalšiu grilovačku môžete vychutnať bez starostí s drhnutím.
5 minút čítania

Receptová trinástka: Pripravte sa na horúci víkend! Tieto osviežujúce nepečené letné bomby vám ho pomôžu prežiť

Receptová trinástka:
Pripravte sa na horúci víkend! Tieto osviežujúce nepečené letné bomby vám ho pomôžu prežiť

Teplo, teplejšie, horúco... Svieže, šťavnaté, studené... Vyvážte vysoké teploty dobre vychladenými dezertami, na ktorých prípravu nemusíte zapínať rúru....
5 minút čítania

Aby boli ako v Taliansku: 5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Aby boli ako v Taliansku:
5 chýb, ktoré dokážu pokaziť vaše bolonské špagety

Ako to, že doma nechutia tak, ako na dovolenke v Taliansku? No, morom ani historickými pamiatkami to nebude....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 30/2024: Cuketové variácie – slané aj sladké

PRÍLOHA VARECHA 30/2024:
Cuketové variácie – slané aj sladké

Varecha s odskúšanými receptami na slané aj sladké jedlá z cukiet vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. júla.
3 minúty čítania

Vyprážané aj z rúry: 11 receptov na tie najlepšie cuketové placky. Klasické ako od babičky, aj novátorské podľa slávnej Nigelly

Vyprážané aj z rúry:
11 receptov na tie najlepšie cuketové placky. Klasické ako od babičky, aj novátorské podľa slávnej Nigelly

To najjednoduchšie, čo môžete urobiť z cukety sú placky. Doplnené rôznymi prísadami budú chutiť vždy inak.
5 minút čítania

Dobré rady: Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Dobré rady:
Ako správne skladovať mak, aby dlho vydržal a ako poznáte, že už je pokazený

Kam a v čom doma uložiť mak, aby nestratil na kvalite?
4 minúty čítania

Najlepšia bude teraz: 10 receptov na dokonalú polievku z čerstvých paradajok

Najlepšia bude teraz:
10 receptov na dokonalú polievku z čerstvých paradajok

Zabudnite na paradajkovú polievku z kupovaného pretlaku. Leto je ten najvhodnejší čas uvariť si ju z čerstvých, na slniečku dozretých, voňavých paradajok....
4 minúty čítania

Zužitkujte všetko: Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Zužitkujte všetko:
Máte doma kopec prezretého ovocia? Super nápady, aby nevyšlo navnivoč

Mäkké či prezreté ovocie už na pohľad ani na zjedenie veľmi neláka, i tak z neho však ešte môžete pripraviť lahodné pokrmy.
6 minút čítania

Sladkokyslé pokušenie: 9 fantastických ríbezľových koláčov, kvôli ktorým sa oplatí zapnúť rúru

Sladkokyslé pokušenie:
9 fantastických ríbezľových koláčov, kvôli ktorým sa oplatí zapnúť rúru

Aj keď počasie rozohriatej rúre veľmi nepraje, v tomto prípade je namieste urobiť výnimku....
4 minúty čítania

V skratke: Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

V skratke:
Prehľad najpoužívanejších techník krájania zeleniny. Robte to ako profíci!

Julienne, mirepoix, chiffonade... Vyznajte sa v spôsoboch krájania, aké používajú šéfkuchári a vaše jedlo bude nielen chutiť, ale aj vyzerať...
5 minút čítania

Benátske rezne

Fedor Malík:
Benátske rezne

Také špinavé zviera a také dobré mäso z neho! Píšeme o prasati, o svini.
2 minúty čítania

Aj u nás dozrievajú: Do sladkých aj slaných koláčov, šalátov aj na gril. 10 tipov, čo navariť a napiecť z čerstvých fíg

Aj u nás dozrievajú:
Do sladkých aj slaných koláčov, šalátov aj na gril. 10 tipov, čo navariť a napiecť z čerstvých fíg

Máte doma čerstvé figy? Keď sa ich prejete, pripravte si z nich všetky tieto náramné dobroty. Budú skvostom každého stola.
4 minúty čítania