Magazín

Sušený cmar: Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Sušený cmar:
Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Ak radi objavujete nové suroviny do kuchyne, sušený cmar vás zaujme....
5 minút čítania

Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Rýchlovky z kuchyne:
Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Horúce počasie nenahráva dlhému vystávaniu pri sporáku....
6 minút čítania

Cestovinový šalát: Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Cestovinový šalát:
Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Ako na to, aby sa váš šalát nepodobal skôr na kašu, nebol bez chuti a aby ste po jeho konzumácii nepotrebovali náhradné oblečenie....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 33/2025: Tipy na rýchlu večeru

PRÍLOHA VARECHA 33/2025:
Tipy na rýchlu večeru

Varecha s receptami na rýchle večere z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. augusta.
3 minúty čítania

Poriadne schladenie: 11 receptov na dobroty z mrazničky. Takto zvládnete horúčavy sladko

Poriadne schladenie:
11 receptov na dobroty z mrazničky. Takto zvládnete horúčavy sladko

Keď nám vysoké teploty dávajú zabrať, vítame každé osvieženie....
4 minúty čítania

Zdravie na tanieri: Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Zdravie na tanieri:
Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Podobne ako tekvica je v kuchyni veľmi variabilný a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
4 minúty čítania

Od šupky až po semienka: 8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Od šupky až po semienka:
8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Odkrojené konce, šupky, semienka... Pri spracovaní cukety zostáva v kuchyni veľa zvyškov. Namiesto toho, aby ste ich vyhadzovali, skúste...
3 minúty čítania

Augustové dezerty

Fedor Malík:
Augustové dezerty

Leto vrcholí a počasie je vrtké. Sú dni, keď horúčavy sú úmorné. A boli aj obdobia, keď lialo ako z krhly.
3 minúty čítania

Nasladko aj naslano: Vychutnajte si čerstvé figy na hriankach, v šalátoch aj koláčoch

Nasladko aj naslano:
Vychutnajte si čerstvé figy na hriankach, v šalátoch aj koláčoch

Jasné, že úžasné sú len tak samotné, ale perfektne sa uplatnia aj v teplej kuchyni....
4 minúty čítania

Už žiadne pasce na turistov: 10 znakov, podľa ktorých na dovolenke poznáte dobrú reštauráciu

Už žiadne pasce na turistov:
10 znakov, podľa ktorých na dovolenke poznáte dobrú reštauráciu

Chcete sa na dovolenke dobre najesť a nenechať sa nachytať?...
4 minúty čítania

Rukola nepatrí len do šalátu: Vyskúšajte ju s cestovinami, na pizzi, v polievke aj nátierke

Rukola nepatrí len do šalátu:
Vyskúšajte ju s cestovinami, na pizzi, v polievke aj nátierke

Tieto zelené lístky majú výraznú chuť, ktorá perfektne doplní nielen zeleninový šalát....
5 minút čítania

Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla

Navrch koláča:
7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla

Sladká posýpka je povestnou bodkou na i každého ovocného koláča. Čo ak vám však do nej chýba maslo?
3 minúty čítania

Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím

Bez rúry aj veľkej námahy:
14 receptov na nepečené zákusky s ovocím

Značka: ideál. Veď čo môže byť v lete lepšie, než sa nechať osviežiť dobre vychladeným dezertom, kvôli ktorému ste nemuseli ani rúru...
6 minút čítania

Český cukrár Josef Maršálek: Naučil som sa byť vďačný aj za neúspech. Pochopil som, že je to lekcia a za tie sa ďakuje

Český cukrár Josef Maršálek:
Naučil som sa byť vďačný aj za neúspech. Pochopil som, že je to lekcia a za tie sa ďakuje

Kým bežní smrteľníci ho objavili až vďaka televíznym projektom Peče celá země či Buchty po ránu, on už dávno žil svoj sen....
24 minút čítania

Ako od babičky: 10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta

Ako od babičky:
10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta

Hoci si radi prácu v kuchyni uľahčujeme, v prípade slivkových gúľ sa prihovárame za tradičnú receptúru....
4 minúty čítania

Trendová záležitosť: Chcete zabodovať na letnej párty? Podávajte slanú zmrzlinu z uhoriek či parmezánu!

Trendová záležitosť:
Chcete zabodovať na letnej párty? Podávajte slanú zmrzlinu z uhoriek či parmezánu!

Slaná zmrzlina nie je len výstrelok moderných kuchárov, má svoj príbeh a jej popularita rastie každým letom.
5 minút čítania

To naj z Varecha.sk: 11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče

To naj z Varecha.sk:
11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče

Slané koláče z cukety sú vynikajúce ako ľahký obed či večera, ale pohostíte nimi aj návštevu....
5 minút čítania

Na letné dni: Ovocné peny, ľahučké dezerty plné chuti a sviežosti. Urobte si nejakú...

Na letné dni:
Ovocné peny, ľahučké dezerty plné chuti a sviežosti. Urobte si nejakú...

Keď teploty stúpajú, ťažké zákusky ustupujú ľahším alternatívam....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 32/2025: Maškrty bez pečenia

PRÍLOHA VARECHA 32/2025:
Maškrty bez pečenia

Varecha s receptami na sladké dobroty bez pečenia z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 8. augusta.
3 minúty čítania

Júlová TOP 15: Urobte si plnenú papriku, slivkovú bublaninu či tradičné pirohy podľa najsledovanejších videoreceptov

Júlová TOP 15:
Urobte si plnenú papriku, slivkovú bublaninu či tradičné pirohy podľa najsledovanejších videoreceptov

Raz vidieť je lepšie, než stokrát počuť, najmä ak v kuchyni ešte len začínate....
7 minút čítania

Obľúbená bylinka: Zakvitla mi bazalka, môžem ju ešte jesť?

Obľúbená bylinka:
Zakvitla mi bazalka, môžem ju ešte jesť?

Niektoré kvitnúce bylinky sa neodporúča konzumovať. Ako je to s bazalkou?
3 minúty čítania

Letné pečenie: 11 receptov na osviežujúce citrónové rezy

Letné pečenie:
11 receptov na osviežujúce citrónové rezy

Perfektná kombinácia sladkého a kyslého robí z týchto zákuskov ideálnu voľbu na leto.
5 minút čítania

Zelené listy: Rímsky, ľadový, hlávkový... Viete, po ktorom šaláte kedy siahnuť?

Zelené listy:
Rímsky, ľadový, hlávkový... Viete, po ktorom šaláte kedy siahnuť?

Je dobré sa v tom troška vyznať, pretože nie každý druh šalátu sa hodí všade....
5 minút čítania

Zásoby do komory: 12 variácií ako spracovať uhorky na zimu. Zaváranej klasike tu konkurujú aj netradičnejšie chuťovky

Zásoby do komory:
12 variácií ako spracovať uhorky na zimu. Zaváranej klasike tu konkurujú aj netradičnejšie chuťovky

Sterilizované nakladačky v sladkokyslom náleve nie je jediný spôsob, ako zavárať uhorky....
5 minút čítania