Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi
Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...
Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...
Low Carb ,,pizza,,
Karfiol som si nakrájala a umyla a dala ho variť do vody. Že je hotový som...
Ryžový nákyp
Uvedomujem si, že je tu naň veľa receptov. Ja ten svoj musím stále hľadať medzi...
Zdravé a chutné cuketové cestoviny
Nie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety...
Koláč Rendezvous
Stretnú sa dve nevzhľadné jablká a štyri ešte nevzhľadnejšie banány: " Nejdete s nami na kávu do...
Chlieb z kukuričnej múky s kapiou
Tento recept je z TV paprika od Roberta Bedeho, ide o zdravý chutný chlieb s kapiou...
Slivková zmrzlina - naša najlepšia
Dostali sme slivky, nechcelo sa mi v tom teple zavárať, niečo šlo do mrazničky, ...
Domáci pribináčik
Domáca mňamka, ktora je šup šup hotová, chutí ako z obchodu, nie je náročná na prípravu...
Krémová polievka z brokolice a rajčín
Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly
Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...
Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...
Brokolicový šalát
Stalo sa, ze som zrazu mal doma viac brokolice ako bolo unosne. Nieco som s...
Hash browns z kvaky
Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie....
Nákyp z cukety, mrkvy a goudy
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú...
Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom
Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma,...
Letný šalát zo žeruchy a marinovaných reďkoviek so cherry paradajkami
BOL VÁM ZASLANÝ EMAIL REDAKCIA ____________________________________________________________ Kúpila som žeruchu, spravila som z nej na večeru osviežujúci šalát zo zeleniny,...
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...
Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou
K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som...
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...
Papriky plnené cuketou v paradajkovej omáčke
Dnes sme mali chuť na ľahšie zeleninové jedlo, spravila som plnené papriky, ktoré som netradične...
Španielska misa z morčaciny so slovenskou ryžou
Posledné dva dni sa u nás nesú v znamení žltej maslovej fazuľky - suseda nás obdarila poriadnym...
Chrumkavý uhorkový šalát s opraženým sezamom
K dobrému obedu som spravila uhorkový šalát, síce nie obvyklým zaužívaným spôsobom, zálievka bola z...
Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...
Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, ...
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Marocké mäsové guľôčky s couscous
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho, recept som...
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami
Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...