Kokosová torta s mascarpone krémom fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 23. decembra 2018 19:40
Ďalšie recepty »

Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept)Foto: cesminaz

Výborná, jemná,šťavnatá kokosová torta :-)

100 min
príprava
35 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto základné:
300 g
300 g
4 ks
125 g
2 PL
1 dl
2 bal.
1 bal. (12 g)
štipka
Krém:
500 g
500 ml
200 g
200 g
Čokoládová poleva:
300 g (Milka)
2 kopcovité PL
Okrem toho:
 (alebo iný)
2 Pl
1 dl horúca
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny najprv na cesto. Je to základné cesto, z ktorého treba pri tomto recepte vychádzať :-) Múku si už dopredu v jednej miske premiešame s kypriacim práškom a so soľou.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske dobre prešľaháme nielen zmäknuté, ale už dopoly tekuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom do toho pridávame po jednom vajce a zakaždým dobre prešľaháme. Teraz pridáme jogurt a znova prešľaháme. Následne asi na 2x už zmiešanú múku a tiež dobre prešľaháme. Napokon ešte mlieko, s ktorým to ešte naposledy prešľaháme a hotovo :-)

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorej sme na spodok dali papier a boky natreli olejom (maslom) a posypali ich troškou múky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 35 minút. Treba si urobiť skúšku ihlou. Moja forma má vnútorný rozmer 25 cm.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zo základného cesta máme 1 hrubý korpus, ktorý po vychladnutí prerežeme na 2 časti. Druhý korpus som upiekla len z polovičnej dávky "základného cesta", ten je tenký. Ten bude ako tretie cesto, ten dám do stredu torty. Ten hrubší korpus som po upečení na pár minút otočila opačne, aby sa ten kopček čo sa pri pečení spravil, vyrovnal :-) Ja keď robím tortu, tak vždy pečiem buď takto 2 korpusy alebo všetky 3 zvlášť. Ale kto chce, ten si upečie všetko dokopy ako 1 veľký korpus na tortu a prereže to na 3 časti. Ešte by som pripomenula, že ten tenší korpus sa pečie o niečo kratšie, treba sledovať.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si všetky suroviny čo sa týka krému (plnky) aj polevy.Na krém potrebujeme mascarpone, šľahačku, práškový cukor, kokos a džem - ja som dala jahodový, ten mi pasoval :-) Na polevu tu mám 3 Milky a hustú smotanu. Na poliatie korpusu med, ktorý zamiešame do 1 dl prevarenej vody. A napokon Raffaello na ozdobu torty.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv si urobíme kokosový krém. V jednej miske si vyšľaháme šľahačku a v druhej mascarpone s práškovým cukrom. Oboje zmiešame potom mixérom dokopy a nakoniec pridáme kokos, s ktorým to dobre ešte premixujeme. Hotovo, je to super jednoduchý a skvelý krém ;-P

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Začala som spodnou časťou prerezaného korpusu, ktorý som popolievala polovicou medovej vody. Natrela ho poriadne džemom a opatrne dala kopčeky krému, ktoré som lyžicou opatrne rozťapkala. To aby sa džem nepohol z miesta :-) Položila naň ten korpus z dvoch vajec, natrela dobre džemom, naň znova naniesla krém a zakryla s vrchnou stranou prerezaného korpusu, ktorý som ešte predtým popolievala druhou polovicou medovej vody. Dala na vrch kúsok pečiaceho papiera, dosku a zaťažila 1 kg múky na 25-30 minút.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odstránime záťaž a torte upravíme najprv kraje a boky. Potom krémom potrieme celú tortu. Keďže to je kokosový krém, nečakajte, že sa vám ten krém podarí natrieť tak krásne hladko :-) Po natretí celej torty som na boky torty jemne "nahádzala" kokos, bez problémov sa prilepí :-) Tortu necháme 1/2 -1 h takto odstáť predtým než dáme na ňu polevu.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bielu polevu urobíme veľmi jednoducho... Rozlámeme si 3 biele Milky, pridáme 2 kopcovité PL smotany a buď nad parou, alebo na najmenšom plameni za stáleho miešania ohrievame dovtedy, kým sa nám to nespojí do hladkej masy. Napokon necháme za občasného miešania vychladnúť, má byť letná.

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Letnú polevu opatrne rozotrieme najprv na vrchu torty a potom ešte pomocou lyžice necháme trošku postekať po okrajoch torty, to je taká ozdoba :-) Na vrch, ešte kým poleva tak nestuhla, dáme dookola Raffaello guľky a do stredu nasypeme buď kokos alebo hoblinky mandlí. Ale môžte si vrch ozdobiť aj ľubovoľne ako chcete :-)

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tortu treba nechať postáť aspoň 1 noc, ale ja zo zvyku nechávam torty postáť 2-3 dni. To kvôli tomu, aby sa tie chute prepojili :-)

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Torta v reze :-) Je výborná, cesto jemné a vláčne, krém je ľahučký a veľmi chutný. Cítiť aj chuť džemu a aj med. Prajem dobrú chuť!

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Kedže mi zostali 3 PL krému, tak som spojila zopár kakaových sušienok čo mám napečené :-)

    Kokosová torta s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist