Orechové rožteky fotorecept

Foto: Grejsy
Dnes čerstvo upečené rožteky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
180 g |
|
30 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
100 ml (vlažné) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
150 g (pomleté) |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások. Do hrnčeka dáme droždie,1/2 čaj. lyžičky kryšt. cukru a zalejeme 100 ml vlažného mlieka. Necháme vykysnúť. Do misy dáme všetky suroviny na cesto pridáme kvások a vypracujeme cesto.
-
2
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Porežeme ho na obdĺžniky.
-
3
Plnka: Podľa chuti ochutíme pomleté orechy cukrom. Pridáme vlažné mlieko - toľko, aby nám vznika plnka, ktorá sa dá rozotierať.
-
4
Natrieme na každý jeden obdĺžnik.
-
5
Zvinieme do tvaru rožteka.
-
6
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.Tieto rožteky sa nepotierajú.
-
7
Dáme ich piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov 25 minút. Upečené necháme mierne vychladnúť.
-
8
Potom ich všetky obalíme v práškovom cukre.
-
9
Sú mäkučké, naozaj veľmi dobre chutia.
Diskusia k receptu