Jemné šľahačkové koláčiky fotorecept
Foto: olinecka
Takéto koláčiky budú tieto Vianoce.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
100 g |
|
250 g zmäknuté |
|
1 ks |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Múku preosejeme do misy, pridáme prášok do pečiva a všetky suché ingrediencie, žĺtok, maslo a nakoniec smotanu na šľahanie.
-
3
Rukou vypracujeme cesto dovtedy pokiaľ sa nám všetko spojí, asi 5-7 minút. Hotové zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť na 1-2 hodiny.
-
4
Cesto vyberieme a môžeme dávať do formičiek, ktoré nemusíme vymastiť cesto je maslové, alebo tvoríme rožky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
5
Po upečení vyklopíme z formičiek ešte za horúca obalíme práškovým, vanilínovým cukrom. Všetkym Varecháčom prajem dobrú chuť a požehnané vianočné sviatky plné radostí.
Ďakujem za otázku, hneď odpoveď je to smotana na šľahanie Rajo 250 ml.Dufam , že všade v obchode.Mozno ťa mýli kelimok.Krasny zbytok dňa.
Tak to som veľmi rada,nech s vydaria.
Tak som rada ,že sa budú piecť, držím palce.Pozdravujem.
I u nás aby se v gramáži "p.a.s.e" vyznalo. Nejen u šlehačky. Leckdy je balení jako vrata a v něm se krčí menší obsah. Že kvůli ceně, aby ji zachovali. Haha U nás v kelímku je 200 ml, někdy i 190, prostě sranda.
Určite hocijaký vzor,netreba vymastiť idú von bez námahy, ďakujem.
ďakujem !