Jdeme do dalšího, v pořadí 6. dílu letošní oblíbené diskusie, ve které spolu sdílíme co vaříte, pečete, zavařujete, maškrtíte. Děkuji všem za komenty, fotečky, inspiraci, dobrou náladu a radost! Netušené se stalo možným, sdílení s foty i bez fot těší na srdci i na jazyku. Krásné zimní dny a pevné zdraví, přátelé!
@zareaguj
Postup pohybu po stránce, když je více komentů : Jednoduché je otvoriť diskusiu a zmáčknout buď dlouze tlačítko "pg dn" /page down, stránka dolů/, nebo jednorázově stlačit tlačítko "end", tedy konec. Tlačítko END je nejrychlejší varianta jak se dostat na KONEC stránky. Oboje, respektive otroje /je tam též tlačíko "page up", stránka nahoru/ se nachází, alespoň u mé klávesnice, nahoře, vpravo, nad numerickou /číselnou/ klávesnicí
Evi, to je postup, který jde aplikovat, když je pod diskusí moc příspěvků, aby člověk nemusel dlouho "rolovat". Ale když máš trpělivosti dosti, tak není co řešit.
Děkuji za komenty, držkovú polievku jsem v životě nevařila a myslím na to hned tak nepřijde. Chybí mi odvaha. Jsi šikulka! Pokud jde o pečení, jsem jasná. Zvládnu ustát tak štolu a možná nějaký koláč - rezy. Nemám zatím rozhodnuté co budu vařit, bo ještě zítra mám zbytek maska, prívarku i polévky z neděle. Něco mi ťukne do nosu... Na zajtra dobrú chuť k obedu! Opatruj sa!
Pekný deň všetkým.
Moc děkuji za koment a inspiraci. Slepačia polievka je lék, prajem sestre skoré uzdravenie! K masovým gulkám se snad někdy propracuji. V řetězci mělněné maso nekupuji a řezníka, kde mi maso pomelou teď mám daleko, což mě s... štve. Knedlu též většinou koupím, když už to musí být. Já raději chlebík.
Potěšila jsi mě, jsi milá! Někdy je mi také nepozitivně, ale sem se jdu nacucat pozitivní energie. Mě vždy recepty, vaření a pečení pomáhají. Posdílet je fajn bonus. Skučet můžu do polštáře, ten víc vydrží a neokopává mi kotníky. Aby to bylo vyrovnané, tak polštář také pohladím. I on má svoje potřeby.
Přeji pěkný a úspěšný den a dobrú chuť nejen k obědu!
Dnes nevarím, nepečiem, dojedáme slepačí vývar a francúzske zemiaky zo včera. K Vianociam som niektoré koláčiky piekla už v predstihu. Vnuk, ktorý žije vo Švédsku nám oznámil, že sa na Slovensko na Vianoce nedostane, tak som dnes zabalila balík s klasickými vianočnými pochúťkami, pridala fľaštičku a odovzdala kuriérovi. Bude to prekvapenie, dúfam, že ho poteším.
V sobotu máme "veľké spoločné vianočné pečenie", prídu dcéry, vnučka, pravnučka a pravnuk, bude veselo, už sa teším.
Děkuji za koementík od srdce a přání, jsi milá! Mluvíš mi z duše. Jsem moc ráda, když panuje dobrá nálada a tvořivost, srdečnost, vstřícnost. Ať se ti daří, pevné zdraví a pohodové dny!
Ještě k té mé poslední polévce. Podařila se mi super fúze. Pórek osmažený na másle, osolený, zalitý vodou, přidala jsem červenú šošovicu, trochu libečku a kapku černého pepře závěrem. Ve finále rozmixováno tyčákem. Podáváno s rohlíkovými krutonky na másle opečenými. Super dobrota. V jednoduchosti je krása a síla.
Děkuji za milý koment, vždy mě potěšíš svojí láskou, zkušenostmi, milým slovem. Věřím, že vnuk bude velmi potěšený, zlatá babinka! Kolektivní pečení, vaření v rodině je úžasná událost. Podobné pamatuji i u nás. Jen my jsme k tomu měli vždy patřičný adrenalinový náboj, bo maminka byla /a trochu ještě je/ plná ohnivé energie. Důležité bylo a je, že vše jde hezky od ruky a s dobrou náladou panuje laskavá pohoda. Hezky si to užijte, milá @sovka62 , ať se daří!!
Děkuji za komentík, franzúské brambory beru všema deseti, dlouho nebyly a to změním! Kapustovo rajčinová polievka musí být dobrota, přiznám se, že takovú jsem ještě nevarila.
Dnes sa robil taky trochu zabudnuty recept Caesar salat.
Děkuji za koment a foto, nadělal jsi mi chutě! Caesar salát je osvěžující dobrota, díky za inspiraci!
Měla jsem nasyslená domácí jablka na balkoně a už volaly po zpracování. Tento koláč je záruka úspěchu, zase budu za hvězdu. Hezký den přeji všem!
Pekný večer @haji :-)
Ja stlačím ZAREAGUJ a som dole :-)
Na Tablett ja ani inu poznost nemam. Potom vymazem @haji (ved ona o tom ani nevie) a kliknem na „zareaguj“ na koho chcem.
Urcite dobry navod pre tych ktori maju Touch Apple alebo podobny komunikacny pristroj
:-))) robím do bodky tak isto ! Aj ja ju občas vymažem :-) Ale teraz si nás prezradila...už o tom bude vedieť !!!
Aspon bude vediet na com je! Zalozila uzasnu diskusiu, ktora myslim na tomto portali nema obdobu. Ani podobnu, tak navstevovanu, s tolkymi prispevkami, fotkami, pokracovaniami v celej historii Varechy.
Teraz ju musi spravovat, odpisovat, dakovat, pridavat dalsie pokracovania.
Preto ju sem-tam vymazem, aby nemala tolko roboty!
Ty dobrá duša :-)
Ale inak máš pravdu, je to fantastická diskusia ! Človek tu mnoho krát natrafí na dobrú inšpiráciu, že čo navariť :-)
Děkuji za komenty a fotečky, bože ty jsi mi nadělala chutě!! Smažený květák zbožňuju!! Aj brambory vypadají náramně chutně, bohatě zelené petrželky, hmm Aj listkové košíčky vypadají prudce jedle!!
AHA, pravda, někdy jsem to používala, ale potvorka ikona Zareguj se mnou jednu dobu laškovalo, tak jsem se na něj vy.... Prostě jsem ho objela na klasické cestě nabídky klávesnice noťasu /PC/. Tam mi nikdo nepáchá kejkle, tlačítka platí od zrodu klávesnice. Jsem konzerva. Svojská konzerva.
Tyjo, takové vymoženosti doma nemám a nejspíš mít nebudu.
Nejde mi do hlavy - jak a kde mě vymažeš?! @cesminaz I ty, Brute?! Achjaj vy jste dvojka!! Milá a podařená dvojka!! haha Hezký večer!!
@cesminaz 11.12.2020 00:14
Tyjo, holky vy jste se včera kolem půlnoci ale rojily!! Děkuji za komenty a pochvalu. Je to fajn, mám dobrý pocit, že každý, i ti, kteří nevkládají recepty a fota, mohou posdílet co vařili, pekli. Bonusovky s fotečkami jsou super osvěžení a navnadí chutě skrze oko. Každý si může napsat co uzná za vhodné. Komenty nemažu, snad jsem tu ve všech mnou založených diskusích vymazala jeden jediný, ale to už je dávno. Inspirace není nikdy dost!!
Díky všem nejen za komenty, fotografie, ale také i za pouhé nahlédnutí, i to mě potěší. Hore se ukázalo, že někteří jenom čtou, nekomentují. Mám velikou radost, že i tato cesta je vám, přátelé, příjemná. Hezký večer a příjemný předvánoční čas přeji všem! A úspěchy nejen v kuchyni, ať se vám daří!!
Výborný oběd! Makrela vypadá velmi chutně, určitě byla čerstvá. Tiše závidím, dala bych si duplu. Milá @kucharka moc děkuji za tvé komenty i fotečky, jsi milá a vždy potěšíš, inspiruješ svěžími fotečkami chutného jedla.
no, poniektorí sa len učia a nekomentujú... mám zlú skúsenosť, ale moja chyba... raz-dva razy sa mi stalo, že som neodhlásila prihlásenie a niekto sa mi nabúral do nicku/adresy alebo ako sa to povie.../ a v mojom mene boli dosť neslušné komentáre na niektoré recepty.
Takže odvtedy už nekomentujem, rýchlo sa prihlásim a stiahnem recept o ktorý mám záujem... holt, aj to sa stáva...
Děkuji za koment. Nepříjemná zkušenost a tak trochu záhada. Ničemu se už nedivím. Lidé jsou různí a někteří různější. Chápu tě a je mi líto, že máš Varechu spojenú se stresem. Je možné, že má víc lidí podobnou zkušenost a také že někdo bude mít dobrý nápad jak podobným problémům předejít. Uvidíme. Víc hlav víc ví.
Měj hezký večer!
Klidnou a pohodovou sobotu přeji všem!
Děkuji za koment. Ryžovú polievku, hmm to jsem ještě nedělala. Jen jednou odvar z ryže jsem použila do zeleninovej polievky. No a bravčové plecko je vděčné masko, určitě chutilo.
Děkuji za koment, aj bez fota to jde. Koložvárskú kapustu si umím představit, je fakt trochu Popelka na fotce. Hlavně že chutná! Hezký večer!
My dnes paradajkova kapusta a opecena morcacia sunka, chlieb. Bez foto z toho isteho dovodu ako pise @afataga. Teraz nie je cas na reprezentativne vyvaranie. Pecieme..... a pecieme. Vo velkom.
Spajza sa zaplnuje a Mys sa vytesuje ;-)
A my nepecieme a nepecieme, tiez vo velkom :-)
Nemusí to vždy vypadat výstavně, aj obyčajne, ak je treba. Pečiete, tak ať se dílo daří!
Mně se teď seká Varecha jako divá, ani lajk mi nešlo dat. Uf
Hezký večer celé pracovní četě! Bacha na myš, ať neskončí také na plechu, malinečká...!!
Díky za koment, mně by chutnalo, paradajkovú kapustu musím vyzkoušet, bude to pro mě změna, vlastně premiéra.
Večer budu koukat na kriminálku a chroumat několik buráků. Doufám, že vrah nebude kuchař.
Děkuji za koment. Oplatky u nás bez česneku, také se těším. Sekaná je fajn vždy, klidně i neplněná. Hezký burákový večer!
Do polnoci sme stihli takychto 4 Blbounu, ako ich vola moja Mama. Poputuju do mraznicky a na 26.12. ako keby sme nasli. Medzitym robime orechovniky :-)
Docela Adrenalin - prasknu, neprasknu?
Nepraskli! Tak sme sa este s plnou vervou a odhodlanim vrhli do pecenia aj makovnikov. Za vydatnej pomoci Huberta.
Ak by si nahodou nevedela kto je moj kamarat Hubert, tak prikladam Foto ;-)
Makovniky upecene. Ten prasknuty je iba moj. Nie, nie, neurobila som to naschval ;-)
Aj my nepečieme, vo veľkom...-))) Ja už mám napečené - kúpila som štólu, linecké koláčiky zlepované s lekvárom a perníčky v čokoláde... a je to. -)))
Povedené knedle tedy blbouny! Děkuji za koment i fotečky. Holky, vy jste to vzaly od podlahy!
Boženky, jako by jich jedna mater mala! Orechové, makové, oboje bych brala. No a ten prasklý ti tiše závidím.
@zolik moc dobře vím co je Hubert, bo první vlaštovkou byl Hubert červený a ten neměl chybu. Šáňo nemusím. Ale červený Hubert nemá konkurenci!! To jste měli super palivo!
Děkuji za komenty. Také to nehrotím. Perníčky jsem též koupila a už nejsou. Dopadne to tak každý rok. Sublimují daleko před Vánoci. Péct budu znovu tvarohovou vánoční štolu. Ta je na tom podobně, sublimuje. Narozdíl od perníčků, které mi už nesmí do domu, štolu upeču.
Přeji všem krásnou adventní neděli!
Jejda, tvého candáta bych si dala hned. Ryby miluju celoročně. Já jsem vždy pro rybu, ale peněženka je v opozici, potvorka.
Dobrú chuť všetkým
A ešte na klobásku som zabudla :-)
Děkuji za koment a foto, určitě to bude dobrota! Mám ráda fúze zelenina, masko a příchutě, to celé upéct. Remoska je moc fajn spotřebič, miluju ji, nikdy mě nenechala ve štychu.
Dobrou chuť a hezkou adventní neděli!
@zolik prosím ta ako robíš paradajkovu kapustu? Ja ju mam rada ale jediný človek, ktorý poznám že ju robil bola moja mamka, no tá mi už recept nepovie :(
Děkuji za komenty a foto. Měli jste výborný oběd, mně by chutnalo dnes i včera!
Jejda, @kucharka , vánoční cukroví od maminky, to je vymoženost. Moja maminka už nepeče. Něco málo já, víc švagrová a obchod. Tiše závidím...
Děkuji za koment, chutné vyprážané masko, huby bych si dala. Nemusím často, ale někdy přijde vhod. Ptáčci na zahrádce jsou velmi milé zpestření. Ocko také krmil kdečím, dokonce i ořechy. Sýkorky se mohly zbláznit od radosti. Kožu od slaniny také měli. Vím, že dnes už se to nedoporučuje, ale viselo jich na koži kopa.
Kúsok torty a zopár rožtekov čo dnes zostalo zo včera.
Děkuji za koment a fotečku, hodilo by se ke kafíčku!
Děkuji za koment, milý @kuko95 . To bude nejspíš paprikáš, kukala som na wikipediu. Snad mě tu někdo nezastřelí, též v tom mám hockey. To musela být dobrota, já miluju oboje. Měl jsi s knedlíkem? Já mám k tomu raději těstovinu nebo chlebík. Nadělal jsi mi chutě. Ještěže jsem vařila včera gulášek. Dnes byl ještě lepší než včera.
Hezký večer!
Jo a ještě k těm křidýlkům. Jsou na paprikáš či perkelt super. Několikrát jsem zkoušela oboje z vykostěného kuřete a šťáva, omáčka neměla tu sílu, ani náhodou.
Spravil som k tomu neviem jak sa to hovorí asi vrtulky :Dknedle mi nejak k tomu nepasuju..domace krídla krásne s kosťou zahustili tu stavu preto som nepridaval žiadnu múku ako je zvykom ....veď načo ničiť takéto jedlo múkou..krásne jemne pikantné so silnou šťavou odporúčam pripraviť... mäsko odpadáva od kosti je to super žrádlo pre ľudí čo majú radi jednoduché obyčajne recepty :)))))
keď smotana-tak paprikáš
Včera sme mali len takú jednoduchú jeleniu krkovičku na šípkovej omáčke plus zemiaková kaša a poliate dubákmi na smotane.
Je to paprikáš ako vyšitý.
Ak môžem aj ja poradiť. Dávam na začiatku varenia do kapusty (kapustnice) paradajkový pretlak na 5l - 140g a sušené huby za hrsť ( vopred namočiť v horúcej vode) aj sušené slivky 100g. Ak by sa ti to videlo na konci varenia kyslé, tak pridaj za 1 PL cukru kryštálového a povariť ešte aspoň desať minút. Tak to robím ja a smotanu vôbec nedávam. S týmto dosiahne kapusta fantastickú chuť a varím ju pomaly aspoň tri hodiny. Čím dlhšie tým lepšia je.
Zaujima ma rcp na tu sipkovu omacku, nebud sukromnik.
Děkuji za koment a fotečku, mně by moc chutnalo! Jelení masko je delikatesa. No a přimlouvám se za Afi, rcp na šípkovú se jí zíde. Bývá u lesa. Jeleňa si vyfotí.
Zajtra pridám recept. Mám teraz toho moc - to vieš pečenie vianočného pečiva há - há.
Jasne, chapem, aj ja sa chystam piect.........koleno.
Makovniky & Orechovniky
Tak tu su v reze
Tiež nechápem pečenie medovnickov a rohlickov a neviem čoho ešte na Vianoce :Dchapem že to je tradícia a stôl nemá byť prázdny ale neviem mňa to nejak neláka.... keď som býval ešte u našich tatko vždy objedná zákusky a tie sa jedia ešte na nový rok...
Děkuji za koment a fotečku, nadělala jsi mi chutě! Krásné orechovníky a makovníky v reze, v ústach se musí rozplývat a v bříšku.... Jste šikulky!!
Děkuji za koment. Je takové jedno okřídlené úsloví: "Jeden rád holky, druhý vdolky!" Vánoční cukroví miluju, u nás doma aj chlapi byli zatížení na sladké. Sice aj na slané, ale sladké mizelo celkem rychle. Moj ocko se vždy velmi těšil na Vianoce. Hlavně na pečení a následné montování. Neúčastnil se procesu, ale správně vyčkal závěru. Vždy se mu ušlo - nepodarkov, prihorených kúskov, zbytkov krému, orezov apod. Zvlášť prihorené kúsky zbožňoval a vždy vravieval, že to je "na krásu"!
Děkuji za koment a fotečku. Oh, takový uležaný vajíčkový šalátik je velká dobrota! Máš dobré držáky, mně sa neuleží. Za dva dni už po něm není ani miska! Nadělal jsi mi chutě!
Děkuji za koment. Hlivu mám ráda. Kapustinica s hlivou, je dobrá kombinace. Hrášok jako bonus, to je otázka... Sto lidí, dvě stě chutí. Hezký den!
Moc ani nebudem piect, len nieco, taky zaklad....
Spravila som ale zase par vianocnych kariet, este mi chybalo ku kupovanym. Ja sa aj z toho dokazem potesit, tak ako z dobreho jedla :-).
Chcela som ich pridat do komentara v napadoch, k mojim predchadzajucim kartam, ale neda sa tam pridat fotka. Tak dufam, ze mozem sem, k Tebe.
Inak, velmi sa mi paci, ze tento rok tu ludia posielaju velmi moc normalnych, klasickych kariet, postou. Nie len app, sms, ale teda klasika...mozno som starodavna, ale mne sa to paci....
Děkuji za koment. Zemiakové placky jsou dobrota. Zvláštná praženica ... tyjo Hlavně že ti chutná.
Děkuji za koment a foto! Jasné, že můžeš vložit sem, sdílíme napříč spektrem. Už tu bylo kdeco, aktuálně to pasuje - velmi pěkné vianočné karty, jsi šikulka! Určitě taká od srdca vytvorená kartička potěší a zahreje, podobne jako obejmutí.
Také nepeču, ani základ, jen štóla bude /bože než najdu tu čárku nahoru.../. Ne že bych neměla chuť upéct, sníst. Jen fyzické tělo na to má jiný náhled.
Jsem moc ráda, že tě tu vidím, nechodíš často. Krásné tvoření a klidné Vánoce, plné lásky a radosti! Pevné zdraví celé rodině! Hladím kočičí dámu Misku!
Asi sme sa dohodli aj ja som robil vajíčkový šalát.
Ked stlačím zareaguj, tak ma to hodí hned dole a automaticky sa v rámčeku objaví tvoja prezývka "haji" :-) a preto to občas vymažeme so @zolik ak chceme niečo iné , alebo inému písať :-) To je ale asi preto, lebo to je tvoja diskusia, tak tam automaticky vždy pridá tvoje meno :-) Tebe sa to iste tak neobjaví ...ty si " haji" ;-))
Vôbec nechápem prečo sa tu tá fotka ukáže tak rozmazane :-/ inak je totálne čistá a ostrá.
My sladke skoro nejeme, ja urobim nejake gulky orechove a kokosove s rumom zo dva druhy po par ks a je to.
Krásne záviny si napiekla milá @zolik :-) Kde to všetko zatial skladuješ, v špajzi ?? Myšička sa určite vytešuje, lepšieho dozorcu určite nenájdeš ;-))) Zúfalosť ju chytí jedine ak z paniky, že do ktorej dobroty má skôr zahryznúť !!! :-)))
Super vysvětlení, už tomu rozumím.
Já mám dnes s pozorováním mazání zážitky. Komenty pod jistým receptem mizely jedna radost. A nic zakázané či závadné tam nebylo. Kdo maže, ten jede.
My sme mali tiez Segedin :-) Ale taky nepravy. S morcacim mäsom (zo stehna).
Musela som @haji vymazat aby som Ti mohla odpisat. Hehe
Zase tak hrozné to není. Vot technika.
Díky za fotečku, komenty. Segedín mám nejraději s chlebíkem, je to výborné!
Dakujem. Ano v spajzi su. Mysicka sa vytesuje a ja tiez. Milujem to, ked je plna spajza. Je v nej aj okno (zamrezovane) co je velka vyhoda na chladenie atd.
Pěkné foto, ale není to príliš suché maškrtenie?
A u nás bol s hovädzím mäsom ( nožina) :-)
Prečo suché?? Ved je to akoby som zahryzla do sladkej kaše :-)
Verím, že sa vytešuje, len daj pozor, aby si cez tie mreže nezavolala na stráženie aj posilu ;-)))
Jasná zpráva, máš pravdu. Přiznám se, že takto tekvicu nepoznám.
To je táto velká. Je to velmi chutná tekvica, jej dužina je hustá, akoby som jedla ( zemiakovú ) kašu :-)
Takú krásnú tekvicu jsem ještě neviděla, ani nejedla!! Děkuji za přiblížení i fotečku, jsi zlatá!
S rumom hovoríš..nepozves ma:D
Ta taku pralinku po vihodňarski neznaš? Kupiš čokoládovú figurku, odlomiš hlavu, naleješ dovnutra rum a možeš vichutnavac.
Kto ma pre koronu hlboko do vačku, nemusi figurku kupovac, ploskačka vistačí.
Pálenku z tekvice poznáš? Fajná!
www.drinkshop.sk/alkohol/marsen-tekvicovica-maslova/...
a možno si dám aj nejaký preventívny liek aby nazapieklo aj mňa...
Díky za komenty, zapékaná bageta jde, stejně jako segedín s klobáskou, rychlovky dávám někdy také.
Nie, nepoznám.
urobim o 4 viac a mozes :-)
Linecke „zlepovance“ su uz hotove.
Děkuji za koment a foto, velmi povedené linecké! Komu jste dali do ruky děrovačku? Mně by bolela packa... Hezké odpoledne!
Uz mam hotove aj orechove tycinky. Spolu enem 122 kusov. Idem na kosicky ;-)
Děkuji za koment a fotečku, tvůj vánoční tryskovýkon jede na plné obrátky, máš nejakú brzdu? a nebo jedeš na duracellky?!
Momentalne ficim na Coca-Cole ;-)
Kosicky hotove - 99 kusov
A tento jeden je specialne pre Teba
Jsi šikulka a díky za košíček, vypadá prudce jedle! Na skle je v bezpečí. Já se pasu v kešu oříšcích v přírodní podobě. Asi ze mě bude kešu veverka. Hezký večer!
Bože, to je jich 99 bez toho mého na skle? Taká škoda, mohla byt v krabici celá 100 ks...
Dalsie su fertig
Torticky z citronoveho lineckeho cesta, plnene kremom z vajecneho konaku (vlastna vyroba), na vrchu je bielkova citronova poleva, len je tak husta, ze je z nej skor capica a posypane mandlami :-)
Cizmy
To iste cesto aj poleva, len plnka je kakaova
Děkuji za komenty a fotečky, krásná práce, jsi šikulka! Máš můj obdiv, takovú mrňavú obuv pre trpajzlíkov musí být piplačka hlavně nazdobit. Hodinárská práca.
Děkuji za koment, tekvica je vděčná zelenina.
nemoze prist. Tak budeme mucit covid pri mori.
Děkuji za upřimný koment a náádherné foto. Achjaj aj ja bych mučila covid a svoje tělíčko v mori! Pěkné Vánoce, byť jen ve dvou a přeji hlavně pevné zdraví oběma. Vždy mě tvoje sdílení potěší.
Ahojík, jsem ráda že tě tu po delší době vidím!! Děkuji za koment, neumím si představit dortu 7,5 kg... to musí být objekt!! Jsi šikulka! Hydinové karbonátky bych si dala, pro mě také s kelovým prívarkom! Pomocnice při pečení cukroví se jistě hodí, taková spolupráce je vždy příjemná a zároveň přínosná pro obě strany. Máš radost, to je moc fajn. Také pečení nehrotím, možná přijde ještě jednou na štolu. Hezký večer a pohodové Vánoce, hodně zdraví a štěstí tobě i celé rodině!
Mila @haji nka, aj tebe pozehnane, pokojne Vianoce.
Miske som pozdrav odovzdala, ze dakuje ;-).
A predsa som sa trosku pustila do pecenia, inak by ma svedomie asi hryzlo ;-). Ale nie nejake velke mnozstva.
Děkuji za koment, vidím že svědomí tě hryzat nebude, krásné pudingové rožky si upiekla! Hezký a pohodový večer! Potěšila jsi mě.
Blbnu, vanilkové rožky a ještě vidím medvedie labky, košíčky, ty "jedeš"! Jsi šikullka!
Děkuji za koment. Tatarák jsem neměla několik desítek let. Dala bych si, hmm Vyprážaný syr miluju, nech si zajtra chutnat!
Dělávám tvarohovou s práškem do pečiva, potíranou několikrát máslem. Dnes bez mandlí, zato s kešu a vlašskými ořechy a mixem sušeného ovoce. Naštěstí se mi daří, díky Bohu. Hezký poslední advent přeji všem!
Dnes mäsové guľky v rajcinovej omáčke, my sme mali k tomu chlebík a chutilo nám.
Ty brďo! Jestli si četla hore, já dělala včera rajskú, plněné papriky a masové gulky. Haha Také miluju rajskou s chlebem. Jako jediná z rodiny, ostatní na mě vždy nevěřícně hleděli. Teď mám s těstovinou. Bo chleba není a hned tak nebude, ochořel mi kvásek.
Děkuji za koment a chutné foto! Krásné Vánoce!
Děkuji za koment, to jsi měl dobrý obed aj večeru. Zemiakový šalát je též dobrota.
Zase mi zamrzá Varecha, chjo
Prajem Ti pohodove pecenie
Kavove srdiecka su hotove. Idem na Islerky
Děkuji za koment a fotečku, povedené srdiečka!
Zoloušku, já začala a skončila s pečením včera, dvě štóly stačí. Dnes grilážky. Teď ještě po tom karamelovém lepítku umyju nádobí, sporák, sebe a jsem KO. Na zítra si nachystám kýbl na nervy, bo krájení stejných dílků není moje parketa. Nějak to dám.
Hezký den i večer, islerkování ať ti jde hezky od ruky!
Tebe to bude niekto s pravítkom kontrolovať?
U nás sa nikdy vzhľad nerieši, len množstvo je dôležité :-)
Mno, stačilo mi dnes krájet štólu pro maminku, morda!
Zítra možná na pravítko dojde, už jsem o tom přemýšlela. Bude to ještě zajímavé haha!
Haji, chce to pravitko a horuci noz. Alebo studeny?
Moje islerky :-)
Díky za koment, foto aj radu. Pravítko a nůž jsou jisté! O teplotě nože se přesvědčím, se hukáže! Krásné islerky máš, jen co je pravda, jsi šikulka!
Hezký den přeji všem!
Šikulka!
U nás sú ale nepodarky veľmi obľúbené :-)
Děkuji za koment, jsi milá. Nejspíš jsme rodina. U nás též a nejvíc po nich pásl ocko.
U nás od rána prší. Matka Země se raduje.
Děkuji všem za recepty a sdílení všeho druhu. Mám vás všechny moc ráda a ráda sem chodím. S lásku objímám! Užívejte každého dne, jako by byl váš poslední. S láskou a v radosti.
Děkuji za koment a chutné foto! Milá Afi, blahopřeji k PH! Nic není špatně. Alespoň má člověk představu, jak to funguje - tekutina, maso, zelenina atd. Je to příjemný domácí pomocník. Gulášek vypadá náramně! Měj krásný den!
Ty si ale musela byť celý rok dobrá, keď si taký darček dostala :-)
Ahoj majiteľka hrnca @afi , musela si byť dobrá. Gratulujem. Aj ja som sekala dobrotu, aj som mala byť odmenená, ale vždy sa mi na ňom niečo nezdalo. Raz teflón, to nie. Teraz som našla nerez, to by išlo. Ale teraz si ma dostala kameninou. Môžeš hodiť nejaké info, alebo aspoň zn. Ďakujem.
Dúfam, že vaječná tlačenka chutila.
U mňa boli dnes makaróny so syrom.
www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=camry+cr+6410...
tie teflony ani ja som nechcela, toto sa mi paci
Děkuji za koment. Chutila, už po ní není ani památky. Makaróny so syrom brzy udělám, díky za inspiraci.
dostala si velmi pekny a uzitocny darcek, varenie bude pohodicka, ziadne nahananie,
ja som zacinala varit podla tychto receptov, je ich viac ako 400, mozno aj teba niektore inspiruju,
prijemny predsilvestrovsky cas ti zelam a pevne zdravie v novom roku a ked bude zdravie bude aj radost, stastie a veselost ☺
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=21&d=5745...
Najlepšie povianočné zákusky sú placky :-)))))
Děkuji za koment a fotečku. Máš pravdu, placky bych si dala.
Dnes jdu udělat cuketový prívarok, masko mám pečené morčacie. Bude aj polievka z hokaido a červenej šošovice. Hezký den! U nás teď svítí sluníčko. Celou noc lilo jako z konve.
Dakujem, aj tebe vsetko naj do noveho roku. Ten link som otvorila, ale pise ze diskusia nebola nalezena, ale aj snaha sa ceni :-)
Takú polievočku by som si dala :-)
Hokkaido a červenú .šošovicu som ešte nekombinovala, ale musí to byť dobré!
Na otevřeném holém odkaze /Dáma.cz/jsem zadala do vyhledávače pomalý hrnec, vybere nějaké odkazy, včetně diskusie o PH - klikneš na to. Uf. Z nějakého důvodu odkaz potratí cestu.
Už jsem dělala polievočku z červenej šošovice s kde čím. S hokaido je chutná a nádherně oranžová /stejně jako s mrkvou/. Nějaké koření, ochucení a je hotovo. Minule jsem dělala pórkovú s červenou šošovicou, byla výýbornáá. Pravda, zelená, bo šošovica zbledne. Miluju zeleninové polévky. Teď bude polévka bez krutonků. Nejsou lidi, co by šli do obchodu.
Dnes som aj ja použil pomalý hrniec na oškvarky a masť. štyri hodiny na High. Poľ hodinu pred dokončením keď už pekne oškvarky červenali pridal som na dve kila slaniny 4Pl sušenej cibule a 2PL sušeného cesnaku. Výsledok oškvarky a masť cibuľovo - cesnaková báseň v ústach.
Vyšlo mi šesť pohárov masti a oškvarky z 2 kg slaniny. A diétna povianočná hostina na tanieri. Ta masť ohromné ochutená fantázia na jazyku.
A ešte jeden špeciálne pre teba, keď máš rada oškvarky no tieto sú ochutené. Také jednoduché jedlo po všetkých tých vianočných dobrotách.
Hokkaido robím s mrkvou, to dokonca zje aj manžel, hoci varenú mrkvu odmieta. Z červenej šošovice robím polievku so zázvorom, rajčinami a kokosovým mliekom. A priam zbožňujem kari z červenej šošovice a k tomu naan. Už som do toho dala aj batat. Skúsim to aj s hokkaidom.
Stačí dobre hustá zeleninová polievka, krutóny netreba :-)
poslala som ti e-mail na adresu uvedenu v tvojom profile
pekny den prajem ☺
Děkuji za koemnty a fotečky. Prudce jedlé škvarky i masť jsi vytopil. Krásná, chutná a voňavá práce! Tiše závidím....
nasla som, dakujem :-)
Jaj no nadhera, lenze mne doma oskvarky nikto nechce a pre mna samu sa mi to neoplati.
Děkuji za koment a chutné foto, měli jste výborný oběd, mně by také moc chutnalo!
Jaj, ešte dezert a aký chutný! Děkuji za koment, foto i pozdravení. Hezký večer!
Děkuji za koment a krásné foto, chlebík jako malovaný, novoročný, aj s podkovami, krásná práce! Děkuji také za přání, jsi milá! Také přeji příjemného Silváka, v nadcházejícím roce hlavně zdraví! Optimiznus vždycky naškrabeme, ne?!
P.S. V novém roce mi nezbude, než založit nový kvásek.
Děkuji za koment a foto, Hmm, u vás by mi dnes chutnalo! Hovězí vařené masko miluju. Krásné veky, o chuti nepochybuji, jsi šikulka!
@all
Prajem pohodovy Silvester a stastny Novy Rok!
U nas tradicne kapustnica :-)
Děkuji za přáníčko! Jsi milá!
Přeji všem veselého Silvestra klidný Nová rok, ať jsme všichni zdraví!
P.S. Kapustnicu urobím v nejbližší době, letos vyhráli slimáci.
Děkuji za přání a fotečku, kouzelný chlebík na dálku každého pohladí! Jaká krása, láska a radost z něho vychází! Jsi milá!
Milá @haji aj ja sa ti hlásim :-) Dnes bol u nás lahmacun aj s Mercimek polievkou..
Krásné přání, moc děkujeme!! Jsi milá, s láskou objímám!
Děkuji za koment a foto, velmi chutné kačacie stehná, to musela být dobrota, jsi šikovný!
Hodně zdraví, lásky a štěstí v novém roce 2021 a plno chutných dobrot, milý @kuko95 ! Ať se ti daří!
To nie je krémeš.
A prečo nie? Ked si zadáś do Googla " krémes" tak ti víde všeliaký, čisto so žltým krémom, alebo aj s tou bielou vrstvou. Vysoký aj nízky. Tu v madarsku robia napríklad len čisto s tým žltým vanilkovým krémom, bez bielej vrstvy.
Myslela som tým, že väčšinou tu v obchodoch dostaneš len čisto bez bielej vrstvy :-) Ale doma si už každý robí aj tu aký chce.
Díky za přiblížení fenoménu krémeš. Jeden se rád poučí. Klidně bych si dala menší či větší poznávací okruh za krémešem, to by se mi moc líbilo! Přiznám se, že krájet bych tuto dobrotu nechtěla. Neexistuje tak velký kýbl na nervy, který by mi stačil. Hezký novoroční večer, milá Cesmínko!!
J
Mám k @cesminaz důvěru, napíše-li že je to krémeš, tak si za tím stojí. A také to tak je, viz dole její krémešové komenty. I botů je kopa druhů. Končí to kozačkami a začíná žabkami. Nebo naopak. A pořád jsou to boty. Hezký večer!
:-) milá @haji netreba vôbec žiadny kýbel, postačí aj malý hrnček ;-P Len kukni... cesminazuenal.blogspot.com/2020/12/pudingovy-kremes.html?m=1...
Pozdravujem :-)
Zlaté ruky, pěkný receptík. I tato varianta je zajímavá a lákavá. Jsi nesmírně šikovná! Moje snové krémeše jsou ze socíku, vozili je do Hodonína z Holíče - klasické, dvoubarevné a hlavně super čerstvé. Z cukrárny mizely rychlostí světla. Už jsem to tu vzpomínala. Tvůj recept otestuji. Nervíky je třeba trénovat. A že jim dávám v poslední době na frak. Grilážky, slimáky - to vše je pro mě dost tuhý "kokosák", bo krájení, vyvalování není moje parketa. Toto půjde, tvůj krémeš dám! Hezký den a děkuji! za tvá sdílení, radost pohledět!
Dnes ešte neviem.
Děkuji za koment. Věřím, že špíz byl chutný. Malá přestávka by byla fajn, aby si žaludek i chuť trochu oddychli. Nemyslím to zle. Hezký den!
Od párků. Obecně jesť sa musí, hladný člověk je když nic, tak protivný.
s malymi upravami a k tomu zeleninovy salat.
Děkuji za koment a fotečku. Velmi dobrý nápad a chutný oběd, určitě na karfiol brzy přijde. Hezký den a díky za inspiraci, milá Afi!
Dnes som mal deň bez mäsa varecha.pravda.sk/recepty/lecovy-gulas-samania-fotorecept...
Děkuji za koment, změna je život.
Tak na takomto krémeši som si pochutnávala ako decko a všetky iné variácie sú všetko možné, len nie klasický krémeš. Cezminas má 100 x110% pravdu .
My máme tvrdý lockdown od 1.1. do 27.1.2021, máme zákaz návštev medzi rodinou, o cudzích ľudoch nehovoriac.
My taky. Už jsem smazala komenty, které tomu neodpovídaly. Děkuji.
Prosím, promiň. Vymazala jsem naše dnešní sdílení.
To je v poriadku :-)
Děkuji za pochopení. Samotná téma "C" je dost těžká. Pro každého. Není třeba rozmazávat to, co se rozmazává samo.
Dnes jsem si ohřála výbornou klobásu, k ní kremžskou hořčici a chlebík. Nešlo to jinak. Chuť byla obrovská. V poledne to jde. Přeji klidné první pondělí v novém roce!
Mňam mne by to chutilo takisto. Ja dnes na obed čínu.
no čo sledujem roky vaše komentáre
neverím
že si zamaškrtíte doma na bôčiku
ak neviete-čo s ním-pošlem adresu
:-)
Akosi nechapem tento komentar, ved tu mam aj rcp na bocik: varecha.pravda.sk/recepty/bocikova-rolada-na-slanine-a-ky...
praveze ho jem iba ja, muzovi som piekla krkovicku :-).
A my si odkedy vykame? Tusim tu bola kedysi dohoda o vzajomnom tykani a ja sa toho drzim.
Takze ziadny bocik ti neposlem :-)
Děkuji za koment, čínu mám ráda, měl jsi dobrý oběd.
Děkuji za koment a fotečku, bůček jako malovaný! Ani pečenou krkovicí bych nepohrdla, je to výborné masko. Hezký večer!
Děkuji za koment a velmi chutné foto. Miluji zeleninové polévky a huby polévku vylepší. Děkuji za inspiraci.
to vykanie bolo mienené na rodinu..dcéru..zdravý životný štýl hádam nepraje bôčiku..unás-na dedine dobre..na dedine zdravo..bôčik akýkoľvbek zvládneme hravo..
nná
a terazky plané v hube-bo nebude..
A zaludok odkial vie, kde byva? :-). Bocik je velmi zdravy, ved nema ani jeden sacharid :-).
Krásný zbytek svátečního Tříkrálového dne, ať je situace okolo nás jakkoliv náročná. S Boží Pomocí a vírou v lásku a dobro všechno zvládneme tak nejlíp, jak umíme!
Hezký večer i k vám domů, milá Cesmínko! Děkuji za komenty a fotečky, chutnalo by mi jak masíčko, tak výstavní šišky.
Děkuji za koment a foto. Tekvicová polievka je vždy dobrota, krásná miska, mně by chutnalo!
Děkuji za koment a fotečku, dobre si navaril! Mně by chutnalo. Recepty od Josefa jsou super, jde se o ně opřít. Dobrú chuť k obedu!
Děkuji za koment a foto, zajímavá kombinace surovin, mně by chutnalo!
Aj nám chutilo :-).
Děkuji za koment a velmi působivé foto. Rohlíky aj škvarkovníky jako malované, hned bych věděla co s nimi, krásná práce!
vyšly velmi dobře. Testovací kolečko je nebezpečné.
Ahoj Haji,
My mame dnes Kvasnicovu nedelu. Klasika knedle od @Babkamt
A este sa robia varene s opecenymi rozkami.
Tento recept je výborný, aj ja ho používam. a má úspech.
A tu su este tie varene „houskove“. Tie ale robila moja mama.
Este je zarobene na Vianocku. Tu ale pridam neskor ;-)
Děkuji za komenty a fota, velmi povedené knedle, oboje! Jsem se ještě k tomu receptu nepropracovala. Hmm a ještě vánočku? Vy zase doma jedete jako tryskomyši, aby tá v špajze byla upokojená! Hezký nedělní večer celé vaší rodině!
Došlo na něj dnes, hlavně proto, že mi odešel kvásek a jíst se musí, bez pečiva či chlebíku je těžko. Díky za koment.
Haji, Mysicka je vytesena, bo Vianocka je upecena ;-)
Děkuji za koment a fotečku, já bych se též z takové vánočky těšila a rááda! U mě by dlouhou trvanlivost neměla.
Díky za koment a foto, stopkový zeler aj tuňáka miluju, dobrá inspirace!
Veľmi pekne ďakujem 💝
Ako rada ťa opäť vidím po tak dlhej dobe, teda čítam 😊💝
Tuniakovú mám rada :)
Ten karfiol vyzerá super, mňam 😋
Pozdravujem 💝
Janka, tie vianočné karty sú krásne, si šikovná 💝👍
Děkuji za komenty a foto vánoční vánočky, mám tvoje fotečky ráda. Vánočka by se hodila, ale pokud jde o pletení, mám čerstvý zážitek s pletenkami a vyšli mi dve čuda. Je to rukama, já vím!!
Ja keď som mala 15 som vôbec nevedela piecť a ani ma to nebavilo 🤭
Ďakujem🙂
No ja si tiež viem prsty domotať pri pletení vianočky, ale potom to dáko zamaskujem 😁
Nie si v tom? :-)
Blahopřeji, dcerka se pomamila a k tomu brzy, krásná práce, je šikulka!! Děkuji za další komenty a fotečky. Nádherný chlebík! Tiše závidím, mně odešel kvásek do věčných lovišť. S láskou na něj vzpomínám už dobře třetí týden.
Vďaka, milá ywett. 🌸 Pekné fotky si pridala, hlavne vianočka sa mi v tejto chvíli pozdáva. :)
Děkuji za koment a velmi chutné foto, mně by moc chutnalo, fazolová polévka je také moje oblíbená, někdy vyzkouším se smetanou podle tebe, hmmm
Dedova pochúťka z bravčových kolien ( údené a surové) plus zelenina ( mrkva, zeler, hrášok a vajce na tvrdo s sterilizovaná uhorka) . Urobené v pomalom hrnci šesť hodín. Naliate do truhličky a pekné to sadlo ako aspik.
A tu je to v reze. Mňamka veľká.
Uf, až jsem napsala koment, tak jsem zjistila, že tvoje konstatování patří @dr a ne @elixir. Vymazala jsem. Už vůbec nechápu, co je na kombinaci bramborové placky s dušenou zeleninou a kouskem sýra tak nezvyklé...?
Vítej v novém roce 2021!! A hned s takovým komentem a fotkami, které mi vehnaly slzy do očí a sliny mi tečú do klávesnice. Krása nesmírná! Mít takovou truhličku, se nedělím. Ani s bratrem. Hezké odpoledne a díky za provokativní fota, jsi šikovný!
:-) :-) :-) že by .... by som bola rekordmanka v tomto veku. Vieš aké to bolo dobré :-).
jasná vec
ty si v kuchyni fajnový umelec..
Děkuji za koment a fotečku, ťahanú štrúdlu bych si dala, jejda! Hezký den!
Děkuji za koment a fotečku, ťahanú štrúdlu bych si dala, jejda! Hezký den!
A masso ništ, úplne bez. Hmm. Zeleninu mám aj ja rád, ale takto premiešanú.
Děkuji za koment a fotečku, jsi provokatér haha
Ne maso tam nepatří, jedla jsem s rohlíkem podle receptu @babkamt , dala jsem 6 ks na mrazák. Nemysli si, druhý rohlík bude s uzeným bůčkem /poslední díl/ abych nevyšla ze cviku. Zas tak svatá nejsem, abych odmítala maso. Zatím ho mohu a hodně si toho vážím. Byly doby, kdy mi maso nešlo. A jak říkala kolegyně, už druhý den bych bez masa nevěděla co jíst. Není to tak zlé, člověk si zvykne. Hezký den!
Trochu nám tu sneží, tak na dnešný deň sme mali zemiakové placky.
Děkuji za koment a fotečku. Zemiakové placky jako malované! Aj u nás trochu posněžuje, už od včera pozdního večera, ale jen maloučko. Hezký zbytek dne!
Mozno bolo, ale mne tym chyba kysla uhorka a slahacka a bola by si jasna, vek - nevek :-)
No dnes sme mali akože granadír, ale miesto fliačkov boli špecle. To len, že aj ja mám dni bez mäsa, keď sa vydarí rok aj štyri.
Děkuji za koment a fotečku. Vidíš, nakonec všechno jde, když se chce. Tvůj granadír je vyšší level než klasický, vypadá velmi chutně. Hezký večer!
P.S. Já už mám po salátku. Sjela jsem porci na zítra jen tak, bez ničeho. Nešlo odolat.
:-D :-D :-D :-D :-D to vieš, niekedy človek vymyslí aj nemožné .....
Pozdravujem milá @haji !
Jejda to je nádhera, nadělit si v lednu grilování, to je super nápad! Tiše závidím, bo u nás máme nasněženo a nejspíš ještě sněžit bude. U nás moc nesněží, ale teď andělíčci nahoře začali plnit plán. Děkuji za super fotečky a komenty, i tvoje buchty vypadají náramně! Hezký večer!
ďakujem 🙂
Robíš chúťky 😋
Ďakujeme 💖
Děkuji za komenty a fotečky, knedlu máš výstavnú, aj pagáče. Jsi šikulka, šikovné ruky máš!
Kuracie stehenné rezne v marináde 12 hodín a zapečené vo fólii na pečenie. Rýchle a veľmi dobré.
Děkuji za koment a fotečku, mně by moc chutnalo, velmi fotogenické kuřecí pláty! Hezký podvečer!
Nedá mi zareagovať. Ja takto robím už roky. Vôbec to nedávam do deky, len do komory schladiť. Pozriem viečka či sadli a šup s tým do starej chladničky.
Děkuji za koment. Víš, já jsem "punťa" a radši dávám do deky, "jistota je kulomet"! Jsem ráda, že máš stejný/podobný postup. Ověřovala jsem délku "úložnosti", přece jenom jsem takto uchovala jídlo, které je zahušťovanou záklechtkou a to umí divy... také si vždy dávám záležet, aby primárně byla záklechtka dobře provařená. Tolik k detailům.
Včera jsem si nasolila a nakořenila maso k pečení, je v chladničce, už v pekáčku. Zítra jen vytáhnu, přidám cibuli a upeču. K tomu bude moravská kapusta z kyslej kapusty. A možná knedlík, se hukáže.
Pekný víkend všetkým.
Tú knedlu máš krásnu. Ja som len raz skúšala vo vode a bola z toho fakt katastrofa, knedle ako palacinky :-( Takže som zostala pri parení, tam viem že mi budu krásne :-) Môžeš napísať, že ako ich robíš? Alebo daj tvoj link ak máš, podla teba by som si ešte raz trúfla, ale inak určite nie :-) Pozdravujem.
Děkuji za komenty a fotečky, kofte i palačinky bych brala všemi deseti hmm Velmi dobrý oběd aj dezert ste mali!! Krásný víkend tobě i celé rodině!
Děkuji za koment i fotečku, huspenina a ještě uzená, to musí být dobrota! Super inspirace.
Děkuji za koment a fotečku, mně by chutnalo, samé dobré věci s masíčkem!
Děkuji za koment a fotečku. Hmm, ryby bych si dala hned, aj krémeš by mi chutil, samé dobré veci ste mali k obedu! Krémeš náhodou vypadá velmi zdravo!
Panečku, som síce po dobrom obede, ale tvoja pečeň mi rozšírila zrenicky, mňam :-) šupni receptik pls. :-) budeš predpestovat feferonky?
Děkuji za koment a fotečku. Vítej zpět, tuláku! Bravčová pečeň jako malovaná, nadělal jsi mi chutě. K tomu Cesmínčin krémeš, bezva nedělní oběd aj zákusek. Krásnou neděli!
Ježkove oči to vyzerá super. A recept môžeš dať, alebo ako si robil. Skúsil by som to.
Dám kamarát môj, len som nefotil postup, keďˇ budem robiť nabudúce, pridam.
Děkuji za koment a fotečku, nádherný kváskový chlebík! Tiše závidím, mně kvásek odešel do věčných lovišť.
Děkuji za koment a fotečku, mně by chutnalo, zelená fazolka je super zelenina. Díky za inspiraci.
Akurát som dal zachladiť skvarkovu nátierku z domácich skvarkou k takémuto chlebu to by bolo nebe :D
Dnes krkovičkovo - kapustový chlieb. varecha.pravda.sk/recepty/strapata-sekana-fotorecept/7797...
A ešte v reze. Je to ohromný chlebík. Há - há.
Moje nervy nejsú ze železa.... achjo ty mi robíš chutě!! Díky za koment a prudce žravá fota! Jdu brečet do polštáře. Hezký večer po takovém obědě!
Kam na ne chodíš v NM?
Do mojej roboty :))
Děkuji za komet a fotečky, špik z kosti jsem neměla tisíc roků. Neotřelá inspirace.
Dobrú chuť k raňajkám!!
Taktiež som prešiel chladničku a vyšlo mi z toho, opečená strapatá sekaná - rajská omáčka a varené zemiaky. Mali sme chuť na paradajkovú omáčku, tak bola.
Děkuji za koment a chutné foto, dobre si sa vynašiel! Rajskou s bramborem musím vyzkoušet, tato kombinace mě ještě nenapadla. Díky za inspiraci!
Taktiez som presla chladnicku. A tam... nic. Tak som presla spajzu a boli z toho parene buchty ;-)
Hovädzí kotlíkový guláš zo včera. :-)
U nás Držkový perkelt :-)
Děkuji za koment a povedené gulkové foto! Nadělala jsi mi velkéé chutě!
Děkuji za koment a foto, není nad dobrý uležený guláš a ještě kotlíkový!!
Děkuji za komenty a fotečky, oh, dršťkový perkelt - to musela být velká dobrota! A kakovo lekvárové slimáky beru též! Mně by moc chutnalo! Asi začínám mít další slimákovou nemoc, tentokrát nasladko... Hezký večer!
Jeej.... tie sú krásne! Hneď bych si dala... s čím sú plnené?
Děkuji za koment a fotečku, mně by vaše tuňákové empanády přišly vhod hmmm
S domacimi povidlami. Posledny pohar z 2018 padol „za vlast“. Minuly rok a aj ten predtym slivky neboli (ledva na kolace, gule a par sme zavarili v soli).
Dakujem za pochvalu ;-)
Dnes kuracia polievočka a v pozadí sú rožteky z lístkového cesta, dobrá rychlovka vhodná ku kávičke. 🤗
Ďakujem a recept vložím :)
Z tej dávky mi vyšli tri
Milá @haji , to sme všetci :)
Ďakujem
Děkuji za koment a fotečku, polévečka vypadá moc dobře, aj rychlé rožky z lístkového těsta by mně chutnaly!
Děkuji za koment a fotečku, marmitako by mi chutnalo - zajímavé jídlo a v krásném kastrolu!
Děkuji za komenty, recept a krásné fotečky knedlí! Máš můj obdiv, jsi šikulka! Jsem na tom podobně, miluju hrnce se skleněnou poklicí! Měla jsem několikrát i hrnec celý z jenského skla a to byla bomba - lepší než televize a akvárium dohromady!
Děkuji za koment a kouzelné foto moravských koláčov, dala bych si hned s kafíčkem, jejda! Hezký večer a díky za milá sdílení!
Hmm, bylo to asi dost vegošské haha Někdy mě také popadne, že bez masa. V druhé vlně, abych to dojedla, vpašuji kousek alespoň šunky apod. Není každý den posvícení.
Děkuji za komenty a fotečky. Toto je jiná písnička, hovězí na houbách miluju a na této porci bych si s radostí pochutnala. Hezkou neděli, milá Afi, tobě i celé rodině!
Dnes sme mali kuraciu sviečkovú s kolienkami
Dakujem pekne @ywett nabudúce vyskúšam a dám ti vedieť :-)
Děkuji za komenty a fotečky, kurací sviečková aj muffinky vypadají náramně chutně! U vás by mi chutnalo vždy! Přeji klidné a úspěšné dny!
Dnes špenátová polievka s vajcom. Dal som si aj našup - vydarila sa aj deťom veľmi chutila.
Děkuji za koment a fotečku, prudce jedlá polievočka, detom sa nedivím. Já jsem též špenátová a už pár týdnů se můžu o chuť na špenát opřít. Uf, tento týden ho dám - prívarok, s vajcom a bramborami vařenými ve slupce hmm
Děkuji za koment a fotečku - velmi utěšený losos aj obloha. Mám delší vedení, ale nakonec mi to došlo, že taniere boli kopcom haha Mně by mooc hcutnalo!! Lososa si robila na panvici?
ano, na panvici, som ho najskor z oboch stran trochu opiekla a potom este chvilocku pod pokrievkou podusila. Som to odfotila trochu sikmo. :)
Obed bol z pomalého hrnca.
A na olovrant oškvarkovú pomazánku so žemlou.
Děkuji za komenty a fotečky, telecí ragú aj domácí nudle vypadají moc dobře, máš šikovného synka! I kuře by mi chutnalo! Také čokoládové cookies ti krásně vyšly, určitě budou výborné. Jsi velmi šikovná a vidno, že varíš a pečeš každý den. Smekám.
Bratislavské pliecko podľa ČSN, domáca varená knedľa. Ale keďže je pondelok tak všetko odvčera :-)
Super jedlo, na tvůj recept se chystám už delší dobu je v poradníku. Stará dobrá klasika! Děkuji za koment a fotečku, narobil si mi chutě.
Jo a také vařím na víc dnů. Většinou klasiku, tam je rozležení pokrmu ku prospěchu chuti.
Děkuji za koment a fotečku, vidím, že jedete rybí program, mně by tuňák též chutnal, velmi dobrý tip!
Pochúťková kuracia pečeň. @Kimlo ma minule navnadil, tak som našiel toto na nete. Cibuľa cesnak opiecť pridať paradajkový pretlak a do toho pečeň obalenú v muke. Opiecť podliať vodou a variť. Pridať 4Pl sojovky a trochu karí korenie a čili. Robiť chvíľu ak je to husté ešte podliať vodou a povariť. Odstaviť a osoliť. Dali sme to s chlebom. No môže byť k tomu ryža , alebo zemiaky.
Děkuji za koment a foto. Dobre si navaril, kuracia pečeň je vděčná dobrota, díky za inspiraci! Aj mně by s chlebíkem velmi chutilo.
Dnes na raňajky šalát z kuracích prs. varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-kuracich-prs-na-sposob-...
Děkuji za koment a fotečku vašich raňajok, salát vypadá velmi chutně, samé dobré věci!
Děkuji za koment, mně by chutnalo!
Děkuji za komenty a fotečky, polévka i "pohádka mládí" by mi chutnali! Krupičné kaši neodolám, je to velká dobrota.
Bryndzové halušky, mal som v mrazaku 100% ovčiu bryndzu, tak prišiel na ňu rad... recept podľa @radox1
Děkuji za koment a fotečku, bryndzové halušky máš výstavní, s radostí bych si dala porci.
Zostane bryndza v mrazáku v poriadku, žiadne zmeny po rozmrazení ? Ešte som neskúšala.
Šišky? Ja som robila včera.
Bryndzu môžeš dať kľudne do mrazničky, nič sa jej nestane.
U nás dnes lekvarove buchty.
Děkuji za koment a fotečku. Pečené šišky jsem ještě nezkoušela, pravda, jsou méně kalorické.
Děkuji za koment a fotečky, lekvárové buchty bych si dala hned, máš jich krásné!
Děkuji za koment, šišky jsem nedělala několik let, zato moja babka je dělávala dost často, pod názvem bálešky. Těsto nevyvalovala, ale jen vybírala lžící a roztahovala. Do důlku se po usmažení dávala marmeláda a nebo povidla. A někdy došel nahoru ještě kopeček šlehačky - ale to velmi vzácně.
Nie sú pečené, sú smažené :-)
Jasné, smažené jsou lepší, o tom žádná.
Děkuji za koment a fotečku, mně by chutnalo, ale i oku lahodící barvy jsou příjemné.
Určite áno. Mal som ju tam zabudnutú od leta minulého roka, nič jej nebolo, kupoval som ju na trhu od farmárov. Aj chuťovo bola super.
Díky za koment a foto! Dubčekove rožky, pokud vím, tak tu na Vareche recept není, vložíš, prosííím?
Dnes bravčová krkovička v cestičku s kyslej smotany podľa @olinecka. Také drevorubačské malé kúsky - 5 rezňov odrezaných malo 1300g. Jeden cez 250g a ešte na to plus cestíčko. To bola báseň noci svätojánskej. Už som mal na ne takú chuť, že som sa mohol o ňu oprieť. Myslím, že už nebudeme ani večerať - čí.
Děkuji za koment a super foto. Veliký chlap, veliké rezne, tak to má být! Nadělal jsi mi chutě.
Já dnes dělala salát: mrkva, zeler, cibulka, zbytek matesů, trocha majonézy a zakys. smetany. Jedu na rybí vlně.
Děkuji za koment a foto, strelicie je pěkně veliká burina. Poslal jsi kousek léta, hned je nám tu veseleji, děkujeme!
tak totok foto mi zdvihlo viečka
že krko vička
tá spieva
beriem metlu a chcem jednu
slintám jak divá
Děkuji za komenty a fotečky. Rybací salát vypadá velmi chutně, já dnes dojedla podobný, matesový. Aj dietné koleno ma oslovilo, dala bych si porcičku. Krásný víkend! U nás deštivý.
Ten vyzera chutne, prezradis co donho ide? :)
U nás dnes obľúbené sobotné rožteky plnené makovou plnkou.
Děkuji za koment a fotečku, makové rožky bych si dala... Nadělala jsi mi chutě, ke kafíčku hmm
Ja som dnes piekla čokoládovo-lekvárovú tortu. Manžel má v pondelok narodeniny, tak nech 2-3 dni torta postojí :-)
Pozdravujem @haji
Děkuji za koment a fotečku, mně by takové vymazelné šúlance chutili!
Velmi pěkně děkuji za komenty a fotečky! Polévka aj kuskusová panvica vypadají velmi chutně! Oslavencům - mamičke aj manželovi - všetko najlepšie a pevné zdravie k narodeninám. Krásné a chutné tortičky, ať sa oslavy vydaria! Pozdravení letí všem u vás doma!
Dakujem krásne milá @haji za prianie :-) Veru zdravie je to prvoradé. Príjemný zvyšok víkendu ti želám.
Skoro sme “praskli”... :-)))))
To vyzerá veľmi chutne... veru by som sa nechala ponúknuť :-))
Děkuji za koment a fotečky. Velmi pěkné menu, jedno jedlo lepší než druhé, aj já bych chtěla prasknút... Moc by mi chutilo! Krásnou neděli přeji!
U nás svítí sluníčko. A svíčka za zemřelé. Hana Maciuchová, Andy Hryc a Ladislav Štajdl odešli domů. Světlo věčné ať jim svítí, ať odpočívají v pokoji!
Děkuji za koment a fotečku, velmi dobré jedlo si navarila a napiekla, mně by fašírky, príloha aj cvikla spolu velmi chutili! A díky za přání dobré chuti, já se budu pást v oškvarkoch s chlebíkem.
Ejha, ja robim podla momentalneho napadu, ale zamyslela som sa :-)
Takze: chvilu varena mrkva a hrasok, detto ryba, 1 konzerva makrela v oleji, 250 g tvaroh hrudkovy tucny, kysle uhorky, cibula, majoneza, sol, korenie, worcester, citr. stava alebo ocot, toho pomerne dost podla chuti.
Niekedy robim tzv. falosnu tresku bez ryby, tak isto, len viac tvarohu.
Dakujem, to vyskusam. :)
Bravčové stehno v liatinovom hrnci pečené v rúre s uhorkami sterilizovanými, slaninou a kapiou zaliate nálevom z uhoriek.
A ešte na tanieri.
naco nalev z uhoriek ???
Děkuji za komenty a fota, vypadá to velmi dobre, taková krkovička vie aj zpievať... Už se těším na receptík!! Díky za sdílení, nadělal jsi mi chutě.
Bolo to bravčové stehno - orech, nie krkovička.
Lebo mi ostal v pohári a chcel som to podliať. Pridal som do neho ešte vodu. Dal do rúry a piekol na plné pecky dve hodiny. Vôbec to nebolo moc kyslé ani suché. Málo to chuť ako španielsky vrabec. Nechcelo sa mi to opiecť na panvici, tak som naložil do hrnca dve vrstvy. Bolo to pekne zapečené a dobre.
Omlouvám se, čtyři oči mám a h...ouby vidím. Hladem to nebude. Pásla jsem se v oškvarcíh, pak brácha přijel se smaženým sýrem a hranolkama. Možná nedostatek cukru, to by mohlo být ono, bo dnes jsem neměla nic slaďoučkého... Hezký zbytek večera! Jdu si dát kousek čokolády.
Takto na večer čokoládu? Hmm. Keby tak kúsok klobásky - nepoviem.
Haha!! Maličký čtvereček, mám hodně procentní kakaovou Lindt - víc toho stejně pozřít nejde. Klobásku - na noc? Nejdu fárat, za chvíli jdu spinkat.
Ja by som to obrate mäso podusil na mletej paprike a to potom pridal do smotanovej omáčky na tanieri. Nejaký uvarený zemiak k tomu a obed eňo - ňuno. To je len mala rada.
Tak to dělávám, cibulka, masť, mletá paprika a trocha vývaru, do toho vařené masko. Teď jsem udělala základ cibulka, masť, rajčinový pretlak, cukor, směs koření Vitana Divočina. D toho jsem obraté maso, doladila vývarem, chvíli podusila, pak zátrepka a rozmixovaná mrkva, zeler z vývaru. Na konci provaření jsem přidala smetanu. Uf Bylo toho jako pro veliký zájezd. Mám ve dvou velkých sklenicích a zbytek je dobře na dva obědy. Ještě tu přílohu, asi zemiaky v šupke - podle tvojej rady.
Chystám se na krémeš od Cesmínky, uvidím jak mi to půjde. Už včera jsem měla vycucané baterky.
Čo je skratka PH ?
Než se ozve Afi, odpovím. Pomalý Hrnec. PH
:-) PH nemám, ale má FH :-)
A co je FH? Frisky hrniec?
Chvíľu mi trvalo kým som pochopila. Myslel si Frišký hrniec? (frišký = rýchly)
Ano presne tak. Nemam SK klavesnicu. Niekedy su to preto hlavolami :-)
Klasicky kelovy privarok a kuracie fasirky. A velaaa cesnaku a majoranky.
Zdravim Ta
Haha Ještě by šlo: Fíha hrniec a nebo Fiškárský hrnec a tam bysme prešli k Prefíkaný hrniec čiže PH a jsme TAM!
Děvčata, pobavily jste mě!
Děkuji za koment a chutné foto, tvoj obed vyzerá velmi chutne!
P.S. Ještě by šlo Finský hrnec - to je něco jako finská sauna... Děkuji a též posílám pozdravení!
Aby sme este neskoncili ako pri tej diskusii „Co je to CMK“ ! :-)
Bažeže, přesně tam míříme, ne?! haha
Cesmínčin krémeš musí do zítra počkat, došly mi Duracellky a máme LD /lockdown/.
A mozno aj
Fajnovy hrniec
Ferovy hrniec
Fuzaty hrniec
;-)
A taketo?
FM
Futuristicky hrniec, alebo Fuzia Hrniec, to je teraz moderne ;-)
Fialový hrnec - od krávy Milky by také šel. Milka je sice stařka, ale pořád se drží! U nás v potravinách ji, chuderu, měli ve skutečné velikosti, aj s chlupama.
Tymto si mi pripomenula jednu nezabudnutelnu prihodu. Ked moj (vtedy) maly syn na alpskych pasienkoch po prvy krat v zivote videl kravy. Nemohol uverit, ze nie su fialove. Spominam si, ze bolo velmi, velmi tazke mu to vysvetlit.
FH - frišký hrnec (tlakový) :-)
:-/, aj FH - fialový hrnec mám, nie od kravy Milky ale od Emilka Henryho :-D
Dnes boli Spagetti ;-)
Dnes bol fazuľový prívarok s fašírkami podľa @Kimla. Dobrota ohromná.
Děkuji za koment a velmi chutné foto! Dobre si navarila!
Děkuji za koment a foto, mně by velmi chutnalo. Fazulu jsem neměla dlouho, díky za inspiraci. Přeji všem krásný den, máme tu víkend a hned je veseleji! I světla přibývá, všechno jde, sice pomalu, ale k jaru.
Děkuji za koment a foto, výborný obed, výstavní chlebík!
Děkuji za koment a foto, na první šup jsem to považovala za můj oběd, tvoje fašírky vypadají super, aj salátek. Hezký víkend, milá Afi!
Dnes som sa trocha zabávala s MANTI :-) Trocha miniatúrna robota, ale oplatí sa.
Prsalo?
Tvoje jedlo vyzera uzasne!
:-)) mrholilo..a veru bolo poriadne zamračené. Tak hovorím si, idem sa zabávať na 3 hodiny ;-)))
Děkuji za komenty a fotečky! Pro zájemce raději řikládám odkaz na tvůj recept: varecha.pravda.sk/recepty/mant-fotorecept/62937-recept.ht...
Bo vyhledávač zareagoval až na slovo Mant. Jinak jsem nalistovala recept ve tvém souhrnu receptů. Uf
Krásnáá práce a jistě výborné chuti! Opět smekám a hluboká poklona! Jsi nesmírně šikovná, pracovitá a trpělivá žena!!
P.S. Právě se snažím vychladit tvůj Pudingový krémeš. Podařil se!!
Nemá chybu, právě jsem ochutnala vzoreček, ještě vlažný, hmmm to je dobrota!
Dnes obed na rýchlo. Frankfurtská polievka.
A špecle s bryndzou.
Moje oblubene: kuraci rezen, ryza a marhulovy kompot ;-)
Děkuji za komenty a fotečky, výborná polívečka i špecle vypadají chutně, měli jste dobrý oběd. Někdy rychlé je 2x dobré. Hezký nedělní večer k vám!
Děkuji za komenty a fotečky, mně by chutnalo, tvoje domácí sekaná musí být výborná, zvlášť když je v ní zabudovaný špek! Jablečník se ti také povedl. Mně by chutnalo. Zdravím a jsem ráda, že tě zase vidím.
Děkuji za koment a fotečku, dobrý rezeň, nedělní, je sázka na jistotu. Měj příjemný večer!
Děkuji za komenty a fotečky, bao buns vypadá moc dobře, salátek u něho také. No a mandlová panakota mě též láká. Mějte hezký večer a úspěšný příští týden, hlavně dětem ve škole!
Děkuji za koment a velmi fotogenické šišky, fajnová inspirace.
Děkuji za koment a fotečku, mně by chutnalo! Vidím, že dodržuješ velké množství zeleniny, to je příkladné. Ráda tě vidím! Hezký den!
P.S. U nás se sněhem a ledovkou přišly i výpadky elektřiny. Pořád se něco děje.
Ďakujem -:)
Tu je to katastrofa, celé Slovensko, prší, mrzne. A od štvrtka že vraj ešte väčšie mrazy. Nepekná zima, človek na jednej ruke spočíta pekné dni. Večne zamračené, fúka vietor. Nevystrčím ani nos z domu -:))
Též nevystrčím ani nic. Máme podobné počasí i předpověď. Tu na daleko potrhané vedení, prověsilo dráty a také polámané stromy dráty utrhaly. Dopravní nehody, úrazy apod. No, snad je to jenom mechanické!! Bo jsem četla o sněžné bouři v Německu a to by mohlo pro nás mohlo znamenat i black down z přetížené sítě.... jako by nestačilo covidů xy. Uf Držme sa!!
Na svete je len jedno pocasie, ked je u vas hnusne tak u nas je ako na pekaci.
Len pre zaujmavost preco by sa mal jest rezen taky suchy? tak japonci ho utopia v kari omacke,
(stale sa nevari dnes v japonskej restike)
Děkuji za koment a fotečku! Milé a dobré vědět, že u vás je teploučko a rezníky s omáčkou - zajímavá kombinace, s radostí bych ochutnala. Krásné léto a nějaký dobrý chlazený long drink k tomu!
Dnes nepršalo, len trocha posnežkáva stále :-) Takže bolo len na jednom plechu pečené zemiaky a kura s domácou tatárkou :-)
Děkuji za komenty a fotečky, porcička kuřete vypadá prudce jedle a mandlovo orechové mini záviny též. Mně by moc chutnalo, sliny se mi sbíhají. Hezký večer aj k vám!
Teraz si idem dať čaj a minišišky podľa @marienky. Sú u nás aj dvakrát do týždňa... Politici by nám mohli dať vedieť, či v lete už budeme môcť chodiť von, napr.: kúpať sa a dať sa do plaviek ...?.... aby sme vedeli, či môžme pokračovať pohodlne v jedení... :-)))))
Pekné popoludnie prajem.
Děkuji za koment od srdce a fotečku, tvoje ňoky by mi jistě chutnaly. O minišiškách nepochybuji, jsou výborné, dělám podobně jako Marienka. Tuším se o odpovědi o létě můžeme dohadovat. Jako vloni. Jeden hot a druhý čehý.... Ale má to výhodu, kdo neumí plavat, neolutuje, tlustý člověk se ve vodě vznáší sám, v moři 2x.Hezké dny, plné dobrých chutí!
Děkuji za koment a fotečku. To je v pohodě, také recykluji, fúzuji. Dobre si to urobila, jinak by nechválili. Bryndzové halušky jsou asi moc novátorské pro oblast, kde žiješ, co už?! Povedená bábovka, vtipná kompozice fota. Vždy máš nějaký trumf rukávu. Hezký večer!
Musím myslieť na svoju pečeň. Ale @haji . Topinka na oleji osmažená. Kačacou masťou natrená. Jabĺčka+cesnak.
Hm. V druhom živote.
Avokado, cervena cibula, cesnak, majoneza, vajicko, feferonka, paradajka, koriander vnat, limetkova stava, sol, korenie a k tomu topinka.
Aj u mna posnezkava 😊 nie husto, ale vytrvalo.
Pohlad z kuchyne na kaplnku zo 16.storocia. Hotova romantika, ale len kym nezacnu vyzvanat 😊
Děkuji za koment i foto, velmi osvěžující - salátek? Mně by chutnalo.
Krásné foto! Buď ráda, že ve vaší zvonici nevisí Kolokol Car, mohlo by být hůř... I u nás teď navečer začalo posněžovat. Uvidíme jak se to vyvine.
U nás bolo ráno všetko biele a aj krásne snežilo také 2 hodiny...Ale potom okolo obeda začalo pršať, tak už po snehu neni ani chýru :-/ Všade je len blato...
:-) dakujem milá @haji , velmi pozorné od teba, že si dala link :-)
Mrkvovo-zazvorovo-chilli kremova polievka. Na zahriatie.
Děkuji za koment a foto, gulky vypadají velmi chutně, aj omáčka a príloha. Mně by moc chutnalo, mleté maso je můj čím dál větší kamarát haha
Velmi pěkně děkuji za komenty a fotečky! Určitě dobrá inspirace na polievku, také miluju. A dezert vypadá také super. Vy se máte! U nás už je hezky zasněženo a tuším stále padá... No hlavně aby do toho nezačalo pršet, bo mrzne. To tu bylo v noci z neděle na pondělí a bylo to náročné. Uf Hezký večer přeji všem!
U nas -8, snezi a fuka, skratka hnus. Nedavno aj takto o 11 dopoludnia.
Dnes je Chilli Con Carne. Vela, vela chilli + horka cokolada. Jedlo sice nie je velmi fotogenicke, ale zasyti a hlavne zahreje.
Mrzne, aktualne len -8C, ale bude horsie.
cesticko bolo jedno pikantnejsie indicke, a obalil sa karfiol, zemiaky a baklazan.
Též jsme to tak minulý týden měli, v noc mrzlo méně než přes den. Ale si ma vylakala, na prvý šup som videla osobnú váhu.... hahah Hezký večer!
Díky za koment a fotečku, mně se chilli con carne líbí, guláš také není fotogenický a jaká je to dobrota. Hned bych dala porcičku tvého chilli. Vždy mě přepadne chuť na chilli, když v telce dávají inspektora Colomba - je to jeho nejoblíbenější jídlo. Hezký večer!
Děkuji za koment, mně by chutnalo - zelenina v těstíčku je velká dobrota. Kouzelné foto, díky, nadělal jsi mi chutě!
Máme rovnaké chute... :-)
Povedená rebrá, hodily by se mi! Děkuji za koment a fotečku.
Děkuji za koment a foto! Hezky si @zolik notujete!
To nebolo u susedy, že by jej nechutilo, to bola nasr-tá. Na to že sused ich pochválil. Teraz ich bude musieť piecť aj ona. Nuž sused je rád, lebo dobrá suseda dá. Ha - ha.
Dnes zapečené kuracie stehna a morčacie krídla v kapuste. Pečené v rúre a v liatinovom hrnci. Je to podstate dedova kapusta , len trochu v inom prevedení. Bolo to dosť pikantné. Dal som dve čili a boli dosť iskrivé.
A takto to vyzerá vytiahnuté z rúry.
Děkuji za komenty a fotečky, oh ty jsi ale upiekol žhavú dobrotu! Nevyhodilo vám pojistiky?!? Někdy je fajn vypálit kotel, o tom žádná. Mně by stačila třetina jednej malinkatej. Dávám kousek sušených beraních rohů a když vpašuji dva kousky, už je to moc. On trénink dělá závodníka, já trénuji málo.
K hore krémošovému tématu - něco na tvém postřehu bude.
Hezké odpoledne! Jo a máš vůbec doma hasičák?
Skvostné foto, prudce žravé a žhavé!
Mám dva, jeden práškový na zimu a druhy snehový na leto. Ono dávam dve a je to normálne a tentoraz boli nejaké mimoriadne potvory čili.
:-) Horku cokoladu som „odkukala“ z Tvojho receptu.
Moje Chilli c. C. nebol original, lebo som robila z mleteho kuracieho mäsa. Zato chilli bolo. Syn bol minuly rok v Mexiku a zasobil nas na roky dopredu.
U nás sníh drží, svítí sluníčko, mrzne. Ostatné bez komentára. Uf
Krásný víkend přeji všem!
Děkuji za koment, milý @kuko95 , daj si záležať! Jak tě znám, tak polievočku vymazlíš. Dobrú chuť!
Ale my sme to tak nemali, rano ked som isla z domu bolo -20 a pred obedom uz len -14,5 :-)
Tusim by si mala zalozit dalsi diel
Aha Pravdu díš, milá Afi, založím nový, už je to dlouhé jako týden před výplatou.
U nás sluníčko zalezlo. Mezitím se spustilo pár vloček, andělíčci trénovali.
Kvásek cestoval funguje jak má, těsto je pěkné, už šlo do ošatky a za chvíli peču. Vydrbala jsem ošatku. Za sucha. Protože už jsem ji dobře dvakrát vydrhla pod vodou, třetí útok medvídka mývala už by nerozchodila, bo pedig.
Děkuji za koment a fotečky prírody, krajiny. Kurací paprikáš aj bábovku miluju hmm
Právě jsem vytáhla chlebík z trouby. Krásně vyšel a ještě líp voní. Dokonce má i úsměv, prasklinku. Hezký večer všem!
Jeje, milá @haji , dnes som našla tvoj príspevok. Na VARECHU chodím často, ale len po nejaký receptík, lebo viem, že tu vždy nájdem chutne navarené a napečené. Teším sa, že opäť kváskuješ. Pozdravujem všetkých na VARECHE.
Haha, zlatíčko! Vybrala sis docela starou část diskusie Co vaříte? /6/, bo dnes už máme Co vaříte? /10/! Aj dnes jsem opět pekla chlebík, před chvílí vytáhla z trouby, vyšel krásně! kRÁSNÉ POZDRAVENIE AJ K VÁM!!
Ďakujem za pozdrav, tiež ťa pozdravujem . Dnes aj ja pečiem chlebík. Už kysne v ošatke. Nech sa ti s pečením aj naďalej darí.