Tradičná zapiekanka so šunkou a hríbami

zsibrita - fotkazsibrita, 14. septembra 2011
Tradičná zapiekanka so šunkou a hríbami
Foto: zsibrita

Recept je z Polska - rýchly a chutný (hlavne z čerstvých hríbov) vlastna fotka - dovolenka v Polsku

2-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
300 g, čerstvé
200 g (nemusi)
200 g strúhaný
  /podľa chuti/




Postup

  1. 1

    Bagetu pozdlžne prekrojíme a tenko natrieme maslom. šunku a hríby nakrájame na malé kocky. Na prekrojené bagety uložíme pokrájanú šunku a hríby, osolíme a okoreníme provensálskym a černym korením. Posypeme strúhaným syrom. (možeme aj čerstvo posekanou petržlenovou vnatou alebo pažítkou)

  2. 2

    Zapekáme v predhriatej rúre - 190°C - okolo 8 - 10 minút (pokial sa syr neroztopí)

  3. 3

    Podávame s kečupom (najlepšie domácim) a dobre vychladeným bielym vínom alebo pivom.

Diskusia k receptu

marianne69
...poznam,upiekla mi ich polska koleginka,ale robila len huby+syr,vyborne to bolo
evilauri
Mnam , sunku mam a zavarane champignony tiez, taku chut som dostala, ze uz aj utekam do kuchyne :-)))
cica2
to vyzerá supér, hmm dala by som si:)
2010
Vyborne, robime z Tureckeho pita chleba , Ajvar, Sucuk klobasa dakedy pridam.


tinca
no tak chlapi musím sa ísť najesť, tečú mi slinky...oba rcp super a mám všetko,tak idem na to
13roman
Robievam pravidelne. Super raňajky celá rodinka si vždy pochutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia