Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 5. júla 2016
Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes má dcéra narodeniny a u nás je to tak, že sa v narodeninový deň pečie na želanie oslávenca. Keďže nemá rada torty a Zobraziť celý popisDnes má dcéra narodeniny a u nás je to tak, že sa v narodeninový deň pečie na želanie oslávenca. Keďže nemá rada torty a podobné záležitosti, tak si vybrala tento koláčik, ako sama povedala: pre ňu stvorený :-)

40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 bal
250 g
1 ks
2 PL
200 g
Náplň:
500 g
200 g
1 PL
1 ks
350 ml
1 bal
Ďalšie:
1 kg
2 hrste
podľa chuti
podľa chuti
Na vymazanie plechu:
Na vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko zmiešame a urobíme mrveničku.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech si vymažeme maslom a vysypeme kokosom (35 x 35 cm).

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mrveničku nasypeme rovnomerne na plech.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si náplň. V jednej nádobe rozmiešame vanilkový puding v mlieku, spolu s vajíčkom.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V ďalšej nádobe rozmiešame tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K tvarohovej zmesi prilejeme puding rozmiešaný v mlieku a metličkou dôkladne premiešame.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Náplň vylejeme na mrveničkový základ.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jablká nastrúhame na slzičkovom strúhadle a rovnomerne ich nasypeme na náplň.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jablká posypeme nasekanými orechami, škoricou a vanilkovým cukrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 40 - 45 minút.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Koláčik necháme vychladnúť.

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vychladnutý koláč ozdobíme podľa chuti a fantázie, dcéra si na vrch nastrúhala čokoládu :-)

    Tvarohovo-jablkový koláč na podstielke z mrveničky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
Všechno nejlepší oslavenkyni k narozeninám! I mně by se takový koláč líbil a určo bych si pochutnala, protože je to úžasná kombinace! Luci ví, co je dobroučké! Přeji krásný den dceři i celé rodině, ať se oslava vydaří!! Mávám!! Letí kočičí pozdrav i pro Montíka!
terinka55
Koláčik je nielen pekný, určite aj lahodný.
Majte príjemný narodeninový deň a dcére všetko najlepšie prajem!
dorisa
krasny koláčik ale zaslúžil by si krajšie servírovanie, nie na doske, ktorá naberá pachute všetkého, čo sa na nej krájalo. Máš u mňa 5 hviezdičiek, aj KK, prajem výhru. Neber to v zlom, oslávenkyni prajem všetko naj......
cesminaz
Kolacik vyzera vyborne a istotne chuti vynikajuco! Je taky jednoduchy a pritom zaujimavy :-) KK a urcite pride na rad.
jack
Nie len pre Lucy ako stvorený,ale aj pre mňa.Vieš že kde je tvaroh,to je moje.Ja som dnes robila len palacinky z tvarohom,chcela som robiť od Cezminaz taký nepečený,ale urobím na víkend.Krásny zvyšok dňa prajem.♡♡♡♡♡
evanaaa
Tento sa mi páči, najmä je jednoduchý ( pre mňa), dala som síce 5* ale priemer sa nezmenil, ako to? A ukladám si ho, KK.....tiež prajem veľa šťastia k narodeninám osláveňkyni !
frezia
Tak tento urcite urobim, je presne podla mojej chuti. Taky krasny zakusok by si ale zasluzil pekny tanierik, na tu dosku by som polozila radsej klobasu a slaninu. Ulozene, 5*
monty469
@Dorisa (5.7.2016 16:11)

Vďaka za milý komentár, to servírovanie, tak sa nám to páči na fotku, ale samozrejme beriem tvoj názor. Nie som typ na fotky s tanierikmi a obrúskami.... Je to síce pekné, ale keď si všimneš aj moje iné rcp. tak väčšina fotiek je robená podobne. Pri servírovaní sme to mali samozrejme na tanierikoch :-)
1x radost
monty469
@ Cesminaz ,@ Jack @ Chica ste milé, ďakujem vám. @ Cesminaz vďaka za blahoželanie
monty469
@Evanaaa ,@Frezia ďakujem vám veľmi pekne. Zákusok by síce pekne vynikol na tanieriku, ale tak sa nám to s dcérou páčilo :-) Možno nabudúce bude aj nejaký tanierik :-)
kukulienka71
Idem chváliť:-) fotka je asi vo vidieckom štýle, mne nevadí. Podobný koláč som piekla podľa @stacy77777 , strúhaný tvarohový s jablkami, bol vynikajúci, tak aj tento musí byť skvelý. Dcére všetko najlepšie, má dobrý vkus (aj) na koláče:-)
1x radost
monty469
@Kukulienka71 (5.7.2016 19:13)

Milá Kuku presne si to vystihla :-) ďakujem. Za dcéru ďakujem tiež a máš pravdu, má dobrý vkus (aj) na koláče :-) Recept od Stacy77777 som si pozrela a uložila, verím, že je dobrý a receptov na tvarohové nie je nikdy dosť.
ancicka
foto vyzerá veľmi pekne a podľa surovin tiež veľmi dobrý.
izabella929
@monty469 , tvoj koláčik vyzerá fantasticky.-) jablkové nemá chybu, preto verím, že aj všetkým chutil..dcérke k narodkám všetko naj.-)
ikanika
Dnes som ho piekla a mal naozaj veľký úspech! Ďakujem za super recept. :-)
monty469
@Ikanika (30.7.2016 20:41)

Júj, to si ma potešila a hlavne, že chutilo. Ja ďakujem za vyskúšanie receptu :-)
havino
@monty , výborný koláčik, naozaj jeden šťavnatý, s úžasnými spojenými chuťami koláč, ja som 1/4 mrveničky použila aj na vrchný posyp, do jemného tvarohu som zabudla dať vajíčka, tak aj bez nich to ide, ten puding postačuje, jablka, hojne škorice, ked človek zahryzne v kombinácii s orechami, výborný, bude u nás častejšie, pretože ja mám výborný robot a skôr, ako sa mi vyhriala rúra,som mala všetko postrúhané, vrátane v robote mrveničku premiešanú a už len naskladať suroviny a do rúry


monty469
@Havino (13.8.2016 21:57)

Milá @Havino veľmi si ma potešila. Hlavne, že chutilo :-) Aj ja chcem takého robota :-D Tvoj koláčik vyzerá super
haji
Milá @Monty469 , dnes upečeno, větší polovina plechu už zmizela. Vyhnula jsem se vanilkovému cukru, bohatě stačí vanilkový pudink v tvarohu. Použila jsem jemný krystalový cukr jak do mrveničky, tak do tvarohu a vše vyšlo v pohodě. Měla jsem pár kousků červených ořechů, které jsem přidala ke klasickým, moc dobrá kombinace. Koláč je úžasný - po upečení zespodu drží formu, tvarohová vrstva s jablíčky je super šťavnatá, ořechy nahoře koláči dávají korunu. Posypala jsem povrch ořechů kapesně jemným krystalovým cukrem s důvěrou, že trochu zkaramelizují. Oj, to bude stálice v mém repertoáru. A hlavně - žádné vyvalování! Díky za perfektní receptík milá @Monty469 !!
monty469
@Haji (31.1.2017 20:11)

Moja mila @Haji krajsi komentar ani nemoze byt. Velmi sa tesim s tebou. Je to pre mna cest, ze kolacik zaradis do svojho kolacoveho repertoaru. Najdolezitejsie je, ze chutilo. Dakujem ti ;-) Urobila si mi velku radost
1x haji
haji
Milá @Monty469 , tvůj jablkovo tvarohový koláč na podestielke z mrveničky nemá chybu. Včera vyexpedováno, kladné ohlasy ze všech stran. Dnes jsem posnídala okraje, ty jsou nejlepší, chrumkavé. Koláč nemá chybu. Menší část mrveničky /dvě kopcovaté hrstě/ jsem nechala na vrch /vzor Tánička - ale o trochu méně/, na to ořechy a kapesně posypáno krystalovým cukrem se skořicí - mírně zkaramelizuje, ořechy to nádherně natáhnou. Stačí i méně jablek, není třeba se toho bát. Opět jsem všude použila krystal cukr, i to mrveničke prospelo. Na úplný vrch, na ještě horký koláč, pokladu lžičkou nastrouhanou čokoládu /drtím ji vychlazenou v kutru/ - nelepí se na ruce, dobře se s ní pracuje. Čokoláda se mírně roztaví a líp přilne k podkladu. Rozpis na mrveničku mohu doporučit i například na cheesecake podklad, určo lepší než drcené sušenky s máslem. Velké poděkování za receptík!
Letí krásné pozdravení celé rodině, mějte fajn víkend! Hladím Montíka!
haji
Dnes upečeno potřetí, chládne na balkoně. Na jablka skořici, menší část mrveničky, plátkové mandle, trochu jsem postrašila jemným krystalem. Po upečení na horký koláč nastrouhanou čokoládu. Uf. Strouhala jsem ručně na struhadle a to je zážitkový adrenalin. Těším se až vychladne! Krásné pozdravení, milá @Monty a přeji krásný zbytek víkendu! Díky za receptík, nemá chybu!!
monty469
Tak to je super mila @Haji. S kazdym dalsim pecenim ho vylepsujes. Parada !!! Ja teraz velmi kolace nepeciem. Dnes len taky maly mrkvovo tvarohovy. Je dobry ak dostaneme chut na nejake mlsanie. A je bez muky a aj cukru. Tak fajn. Pekny vikend
haji
@Monty469 (24.2.2018 18:57)
To víš, maminka mi přinesla jablíčka, tak jsem pekla. I před týdnem také z jablek. Dostali jsme krabici, na jídlo nejsou, do koláča sa hodia. Peču jeden plech a jde na 4 místa, něco málo mi zůstane. Někdy "ulapím" jen rohy. S podivem mi je dnes znárodnil brácha.
monty469
@Afataga (24.2.2018 20:00)

Cesto: 250g struhana mrkva
Sneh z 3 bielkov
1pl med
6pl ovsena muka(pomlete ovsene vlocky)
1/2 bal. kypr.prasok
1zltok, 1pl kokos
Asi 100ml mlieka toto vymiesat a upiect. Rozdelit na 3 pasy
Plnka: 300ml mlieka , 2 zltka, 1bal.vanilk.puding, 1pl medu uvarit a nechat vychladnut. Potom primiesat 150g jemneho tvarohu, trochu citr.kory prip.dosladit medom.
Naplnime a nechat v chladnicke aspon 2 hod.
Tak aspon takto ;-))))


monty469
@Afataga (25.2.2018 12:26)

Ked ho este budem robit, co budem tak uz ho aj nafotim a pridam ;-)))
haji
Tento recept nemá chybu. Je fantasticky jednoduchý a variabilní! Včera jsem pekla opět, jablek nemaje, dala jsem zavařovanou dýni a volná místečka volala po červeném rybízu. Nahoru si vždy nechám trochu mrveničky. Ubrala jsem cukru jak z mrveničky, tak z tvarohové náplně. A nahoru na ořechy jsem postrašila trochou krystalového cukru - bo brácha jak nemá sladký vrch, zvlášť když koláč obsahuje rybíz /byť mikroskopicky/ - tak frfle. Ubrala jsem i 0,5 dcl mléka, bo můj kostkový tvaroh byl havárkově vodnatý. Dobře jsem udělala. Vřele tento koláč doporučuji - sezónní ovoce do něj půjde každé. Je výborný i efektní v reze. Milá @Monty , díky za skvělý a zdomácnělý VIP recept!! Přeji krásný víkend, hladím Montíka!
monty469
@Haji (7.7.2018 08:19)

Mila Haji
Dakujem ti velmi pekne. Vidim, ze kolacik sa u teba udomacnil. A s roznymi obmenami co je super ;-)
1x haji
anina6
Prave ho peciem.dufam,ze sa podari.pekny vikend prajem.
haji
Tento recept je u mě doma stálice. Dělám vždy, když mám dost jablek. Tento koláč je super jak chutí, tak je nenáročný přípravou. Jen mám pocit, že dnes bude zázrak, když se mi udrží v plechu. Nešetřila jsem jablky. Krásné pozdravení a velké díky, milá @Monty469.
monty469
@haji (10.12.2020 14:29)

Moja milá Haji
Ďakujem ti veľmi pekne. Som rada, že koláčik sa u teba udomacnil 🙂 Pozdravujem.
PS. V marci budem babka:)))
haji
@monty469 děkuji za koment a zprávu, že budeš babinka, z celého srdce blahopřeji! Písnu mail.
Koment není od 23.1.2021 dodnes načtený pod recept, bůhví kudy to týden kufruje? Asi to tak musí být...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia