Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Pudingový krémeš videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. januára 2021

Výborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení :-) Tento krémeš Zobraziť celý popisVýborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení :-) Tento krémeš zvládne jednoducho každý!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/12/pudingovy-kremes.html?m=1

30 minút
na 190 °C
Pudingový krémeš (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

2 bal.
Na krém:
1,5 l
3 bal. (v prášku)
4 PL
2 dcl
2 ks
100 g
1 bal.
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme náš krém... Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre to rozmiešame. Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Hotový puding za stáleho / častého miešania necháme trochu ochladiť.

  2. 2

    Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.

  3. 3

    1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu - to pôjde na spodok. Môj je 35x25 cm. Ja som použila už vyvaľkané chladené lístkové cesto, ale je to celkom na vás :-) Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.

  4. 4

    Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu. Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.

  5. 5

    Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky :-) Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári. (Presnú predstavu o krájaní získate vo videu.)

  6. 6

    Nakoniec potrieme vrch rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.

  7. 7

    Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili :-)

    Pudingový krémeš (videorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krémeš môžete bez akéhokoľvek čakania IHNEĎ jesť, stačí len posypať cukrom alebo poliať vrch čokoládou ;-D Prajem dobrú chuť!

  9. 9

    Lepšiu predstavu o celom postupe nájdete v mojom videu :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu Cesminazuenal.blogspot.com alebo na YOUTUBE.

Diskusia k receptu

haji
Velké děkuji, že si vložila svůj receptík aj na Varechu! Potěšila jsi mě, milá Cesmínko! Jak vyrazím do ulic, pořídím lístkové těsto a dám si premiéru. Nejspíš to bude prudce jedlé a nebezpečné hmm Pokušení Svatého Františka to bude haha Hezký den!
cesminaz
@atina1947 (12.1.2021 14:00)

Sladiť si môže každý ako chce a podla svojej chuti :-) Ak vyskúšaš , daj potom prosím vedieť ! U nás teraz tiež troška posnežkáva :-) Pozdravujem.
cesminaz
@haji (12.1.2021 12:54)

@haji zlatá dakujem za milé slová :-) Budem sa tešiť ak tiež raz vyskúšaš, uvidíš, je to velmi lahké! Krásne pozdravujem!
45678
Milá @Cezminas , ako vždy, dokonalý recept:-) nemala som doma lístkové cesto a lákalo ma vyskúšať plnku, tak som ju vyliala na maslové keksíky a tiež vrch som nimi pokryla a poliala čokoládou, čo ti poviem? Super maskrta, ďakujem za recept a prajem aj v roku 2021sikovne ruky a dobre napady:-)
45678
Milá @Cezminas , ako vždy, dokonalý recept:-) nemala som doma lístkové cesto a lákalo ma vyskúšať plnku, tak som ju vyliala na maslové keksíky a tiež vrch som nimi pokryla a poliala čokoládou, čo ti poviem? Super maskrta, ďakujem za recept a prajem aj v roku 2021sikovne ruky a dobre napady:-) /keksíky som jemne pokročilá mliekom a pri pečení zakryla alobalom.
larja
Vynikajúci recept. Vždy som sa bála robiť krémeše, ktoré moja rodinka miluje. Toto je krásne spracovaný postup receptu, ktorý určite vyskúšam, dnes mám však doma len jedno lístkové cesto, dokúpim a idem na to ☺
motyka
Nenachádzam slov. Toto je pre mňa, aj pre naše zaneprázdnené dievčatá, vynikajúci receptík. A zároveň aj super grif na pekné krájanie všetkých krémešov z lístkového cesta.
Si neskutočne šikovné a vynaliezavé žieňa. Určite toto vyskúšame, len neviem kedy, lebo teraz sa nenavštevujeme. Chcem sa ťa ale opýtať, či to rezanie cesta je potrebné urobiť aj cez krém - až do toto prvého cesta - alebo len ten vrchný plát. A konečné rezanie až po upečení a vychladnutí ? Vďaka za odpoveď a všetko naj .... naj .... naj.....- najme dobré zdravie aj celej tvojej rodinke aj všetkým varecháčkam a varecháčom prajem v novom roku 2021.
drajan
Fantázia! Mňam! Ďakujem-e za skvelý a pomerne jednoduchý recept.
cesminaz
@45678 (13.1.2021 12:57)

Dakujem krásne za prianie :-) si velmi milá. Som rada, že si vyskúšala, aj ked len s keksíkmi :-) Ale teraz neviem či dobre chápem...ty si to piekla s keksíkmi? Ja som najprv pochopila, že si len krém vyliala na keksíky, zakryla nimi a nechala stuhnúť a potom poliala čokoládou :-) Ale teraz ako čítam znova a znova tvoj komentár, som zbadala že hádam si to piekla :-)
Pozdravujem a prajem aj ja tebe a rodinke všetko naj v 2021 :-)
1x 45678
cesminaz
@larja (13.1.2021 13:43)

Dakujem, som rada že sa recept páči a prišiel vhod :-) Je to naozaj velmi jednoduché! Ked vyskúšaš, daj prosím vedieť.
cesminaz
@motyka (13.1.2021 14:23)

Milá @motyka dakujem krásne za pochvalu :-) si zlatá. To rezanie sa celkom normálne robí cez krém, nožík tlačíš až ku spodku pekáča, akoby si krájala už hotovú bublaninu :-) Ten krém sa aj tak pri pečení znova zohreje. Konečné krájanie je na konci po upečení a vychladnutí. Vtedy ideš už normálne podla tých upečených kociek :-) Ak raz vyskúšaš, daj vedieť, budem rada :-) Pozdravujem a prajem tiež tebe aj rodinke všetko naj v novom roku ;-)
@drajan :-) rada som sa oň podelila. Pozdravujem.
1x motyka
beatacsontosova
marnost sediva, taketo rychlovky milujem, akurat mam reklamaciu....preco to nie je u mna na stole pri kave??? :-) to predkrojenie je super napad, aspon sa to cesto nezlame po upeceni, urcite vyskusam, doteraz som zvykla krajat este na doske a tak ukladat (mno, nie najjednoduchsie ale ucel splnilo)
mares
Škoda, že nemám doma lístkové cesto. Hneď pečiem. A takto mi len slinky tečú. Takže až nabudúce. Ďakujem a pekný večer.
cesminaz
@kimlo (16.1.2021 18:38)

No paráda milý @kimlo :-) vydaril sa ti krásne! Vdaka za odozvu a teší ma, že si spokojný. A vitaj späť na Vareche po dlhšej dobe. Prajem ešte pekný den :-)
cesminaz
@kukulienka 71 (16.1.2021 19:29)

Ahooj milá @kukulienka !! Velmi rada ťa tu vidím :-) Dakujem krásne za tvoju milú odozvu, som rada že si bola spokojná. Aj ja som osoba, ktorá veru uvíta v kuchyni nové veci a najmä ak to ulahčí aj prácu a pritom výsledok nezmení :-) Ba niekedy je ten výsledok ovela lepší než pôvodne ;-P Srdečne ťa pozdravujem a prajem pekný zvyšok víkendu!
haji
@cesminaz
Hlásím, že mám upečeno i ochutnáno! Výborný krémeš! Sama jsem nevěřila, že to dám a že výsledek bude tvému koláčiku podobný. A ono ano, pod tvým vedením jsem to dokázala. Krém bez pucíků, jen jsem trochu bojovala s těstem - okraji, aby vznikla "vanička". Ale nakonec mi to vyšlo. Před chviličkou jsem ochutnala, byl ještě trochu vlažný. Krémeš nemá chybu! Díky za super recept i postup.
cesminaz
@haji (6.2.2021 20:15)

Jeej milá @haji , si ma teraz velmi prekvapila :-)) Teším sa, že krémeš chutil a že si bola spokojná! Dakujem ti pekne za odozvu a prajem pekný večer :-)
1x haji
sonja
No dnes som objavila tento recept a chválim, chválim, chválim! Je super, prehľadný, jednoduchý, rýchly ale hlavne chutný. Môj dospelý syn držiaci diétu veru neodolal ;-) . Ďakujem, pochutili sme si.
cesminaz
@sonja (21.2.2021 17:41)

Prepáč za neskorú reakciu, ale až teraz som zbadala tvoj komentár :-) Som velmi rada, že ste boli všetci spokojní :-) Vdaka za správu.
aleana
Ahoj @cesminaz , tvoj zákusok sa mi veľmi páči, lebo krémeše milujem. Mám len takú otázku, kvôli čomu sa pridáva cukor do pudingu až na konci varenia? Ja ho zvyknem pridávať na začiatku a nemám dojem, že by to uškodilo...bude veľmi vadiť, keď aj teraz urobím podľa seba?
cesminaz
@aleana (23.10.2021 07:21)

Ahoj @aleana :-) Kludne si sprav puding podla seba, nieje žiadny problém. Ja som sa to naučila takto od mamy, ktorá dáva preto cukor až nakonci, aby sa ti ten puding pri varení nepripiekol :-) Mám to aj odskúšané.. raz sa mi pripiekol ;-)) Ale ako vravím, kludne rob podla seba. Pozdravujem a nech sa ti krémeš vydarí.
sobon
Vyborny lahodny ako vsetky tvoje recepty, a hlavne velmi rychlo hotovy, dakujem zavrecept😉