Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jemný šľahačkový jablkový koláč videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. októbra 2022

Koláč plný jabĺk, ktorý krásne vyzerá a chutí fantasticky 👍 Je veľmi jednoduchý a zvládne ho upiecť naozaj každý. Smotana na šľahanie dá jablkám Zobraziť celý popisKoláč plný jabĺk, ktorý krásne vyzerá a chutí fantasticky 👍 Je veľmi jednoduchý a zvládne ho upiecť naozaj každý. Smotana na šľahanie dá jablkám výbornú, krémovú chuť a spolu v kombinácii s citrónovou kôrou je to fantázia!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

50 minút
na 180 °C
Jemný šľahačkový jablkový koláč (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

250 g
100 g
250 g
200 ml
100 g
2 ks
2 bal.
10 g
1 kg očistené
z 1 citróna
100 ml
Na vymastenie plechu:
Na vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Najprv si postrúhame očistené jablká na tenké plátky. Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva premiešame. Mlieko, vajíčka a maslo spolu vymiešame a prilejeme k múke. Vymiešame hladké cesto a 3/4 vylejeme na pekáč (30 x 20 cm) vytretý maslom a posypaný strúhankou. Na cesto dáme jablká, ktoré sme zmiešali so zvyšným cestom, smotanou na šľahanie a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Treba kontrolovať ihlou. Čas pečenia závisí od veľkosti vášho plechu.

  2. 2

    Koláčik je úžasne chutný a jemnučký! Citrónová kôra mu celkovo dodá výbornú chuť a vôňu😊 Určite neoľutujete ak vyskúšate! Prajem dobrú chuť!

    Jemný šľahačkový jablkový koláč (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Jemný šľahačkový jablkový koláč (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Hmm, tento koláč musím vyzkoušet, vypadá a jistě chutná božsky. Moc pěkný receptík, suroviny aj postup. Líbí se mi i nastrouhání jablek na jemné plátky, tvoří pěknou strukturu - jako sukně baletky.
zahra
Niet nad to, vyuzit vsetko, co sa nam urodi v roznych variaciach. Ulozene, lebo Cesminaz nikdy nesklame. Dakujem.
cesminaz
@haji dakujem🙂 si zlatá @ojv budem rada ak vyskúšaš, verím že bude chutiť👍 @zahra si zlatá, dakujem🥰 Prajem všetkým príjemný deň!
sobon
No to je dalsi paradny kolacik od cezminky, ukladam do KK… dakujem urcite vyskusam, tvoje recepty su istota ze sa kolaciky vzdy vydaria a chutia uzasne
cesminaz
@sobon vdaka krásne, si zlatá 😊 verím že ak vyskúšaš ti bude chutiť. @ojv teší ma že chutil😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia