Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 8. apríla 2021

Nechajte sa prekvapiť netradičnými chuťami, vyskúšajte špecialitu z londýnskych reštaurácií. Jednoduchý recept, ktorý zvládnete na obed či večeru za malú chvíľku :)
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava
Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom (videorecept)
Foto: tuvarichlap

Suroviny

Zemiaková kaša:
4  ks väčšie
50 g
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Bravčové medailóniky:
400 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
Pomarančová omáčka:
z 1 pomaranča
z 1 pomaranča
100 ml
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaková kaša: Umyté a nakrájané zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme chvíľu odpariť. Pridáme maslo, horčicu, mletý muškátový orech, soľ a korenie, popučíme do jemna.

  2. 2

    Bravčové medailóniky: Očistenú panenku nakrájame na približne 1,5 cm hrubé medailóniky. Dobre ich osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Začneme na rozpálenej panvici, mäso zatiahneme z oboch strán približne po minúte, potom vyberieme a zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Na panvicu pridáme šťavu z pomaranča spolu s nastrúhanou kôrou. Zredukujeme na polovicu a pridáme smotanu, estragón, soľ, korenie a redukujeme do požadovanej hustoty, nakoniec prilejeme výpek, ktorý nám ostal v alobale z mäsa.

  4. 4

    Servírujeme na horúcom tanieri :) Ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi recept páči, až na ten estragón, to je bylinka, ktorú ja neznášam.....raz o som z neznalosti kúpila estragónovú horčicu, ktorú som hneď po otvorení vyhodila. Ale byliniek je dosť, dal by sa nahradiť nejakou inou.
afataga
Podarilo sa mi kupi chemicky neosetreny pomaranc, tak idem zajtra na to, len sa trochu bojim, ze ked dam do smotany pomarancovu stavu, aby sa mi smotana nezdrcla. Mas na to nejaku fintu?
afataga
Tak som to dnes uvarila, vcerajsiu otazku beriem spat, nevsimla som si, ze najskor ide stava do panvice.
Je to fakt vyborne. Aj som dokonca skoro dodrzala rcp., co moc casto nerobim :-), len som este pridala chilli a na zaver do omacky kusok masla.


1x haji