
Ako predísť stvrdnutiu hnedého cukru?
Ak doma používate hnedý cukor, možno sa vám už stalo, že stvrdol. Ak je...

Chrumkavý pečený cícer
Je to skvelá pochúťka ešte za tepla len tak na chrumkanie ale výborne ho využijete aj ako posýpku na krémové polievky alebo do šalátov....

Ako si pomôcť s vaľkaním cesta bez valčeka?
Potrebujete rozvaľkať cesto a nemáte poruke valček? Môžete na to využiť celkom bežnú vec, ktorú istotne...

Viete, ako ruky zbaviť zápachu od cibule či cesnaku?
Opäť stačí siahnuť po skvelých a dostupných surovinách zo špajze a zápach na rukách sa rýchlo stratí!

Ako si poradiť s porciovaním lepkavého cesta?
Ak potrebujete rovnomerne rozdeliť lepkavé cesto napríklad na mafiny alebo na keksíky cookies, máme pre vás...

Ako na to, aby nakrájané ovocie rýchlo nezhnedlo
Nakrájané hrušky, jabĺčka, banány aj ďalšie druhy ovocia rýchlo hnednú. Udržať svoj svieži vzhľad,...

Šikovná náhrada mašľovačky na potieranie
Niekedy sa v zásuvke s kuchynským náčiním nedá nájsť, alebo pečiete palacinky či iné dobroty na...

Ako si uľahčiť strúhanie mozzarelly a iných druhov syra?
Aby sa polomäkký syr pri strúhaní príliš nedrobil a nelepil na strúhadlo, pomôže celkom jednoduchý zlepšovák....

Ako rýchlo nakrájať celé zemiaky na pečenie?
Máme zlepšovák, ktorý vám uľahčí a skráti prípravu pečených zemiakov. Pomôcku na to máte isto...

Rýchle šošovicové placky len z dvoch surovín
Netreba žiadnu múku, postačí len obyčajná strukovina! Tieto výborné a rýchle šošovicové placky sú ideálne na...

Rýchla jogurtová zmrzlina
Sladké chladivé osvieženie, ktoré je hotové do pár minút, to je naša rýchla jogurtová zmrzlina....

Ľadové kávové kocky
Urobte si tieto mrazené kávové kocky do zásoby na celé horúce leto! Vynikajúcu ľadovú kávičku si potom...

Hľadáte tip, ako chutne doplniť tekutiny? Urobte si našu domácu limonádu
Dostatok tekutín je v letných horúčavách pravidlom číslo jeden. S touto čučoriedkovo-mätovou limonádou sa hneď budete...

Ako ošúpať paradajky
Lúpané paradajky chutia najmä vo varených jedlách oveľa lepšie. Preto pre vás máme jednoduchý tip, ...

Ako rýchlo nakrájať veľa drobných paradajok?
Tak toto je zlepšovák, ktorý sa zíde každému milovníkovi cherry paradajok. Do šalátu či na...

Domáci kuchynský odmasťovač
V kuchyni je ustavične potrebné utierať všetky plochy od nečistôt a mastnoty. Máme pre vás jednoduchý...

Ako si rýchlo nachystať vajíčka izbovej teploty?
Najlepšie sa miešajú cestá aj krémy s vajíčkami izbovej teploty, ale čo keď sme ich zabudli...

Jednoduchá jahodová dreň
Počas horúcich dní nie je nič lepšie, ako dopriať si chutné a pritom aj zdravé osvieženie....

Ako si doma vyrobiť práškový cukor
Balíček či dóza s práškovým cukrom zívajú prázdnotou? Nevadí, na koláčik nemusíte sypať ten kryštálový...

Super trik, ako sa pri šľahaní nezaprskať
Šľahačka, krém, či cesto sa pri šľahaní raz dva rozprsknú po stole a na naše...

Čím môžete v recepte nahradiť kyslé mlieko?
Chýba vám do cesta na koláč pohár kyslého mlieka? Nemusíte sa pečenia vzdať, vieme, ako...

Ako udržať šalátové listy dlhšie čerstvé
Čerstvé lístky šalátu zvyknú naozaj rýchlo zvädnúť aj zožltnúť. Ale poznáme trik, ako ich doma...

Ako ochrániť soľ pred vlhkosťou
V kuchyni je soľ jednoducho nenahraditeľná a zaslúži si správne uskladnenie. Pozrite sa, ako môžete...

Rýchla domáca majonéza bez vajec
Príprava tejto domácej majonézy zaberie minimum času a nepotrebujete do nej ani jediné vajce!

Super finta, vďaka ktorej sa bude s potravinárskou fóliou ľahšie pracovať
Rozvinúť potravinársku fóliu, to je veru niekedy skúška nervov. S naším trikom vám to pôjde...

Ako v kuchyni využiť čiapku do sprchy
Je to možno netradičný pomocník, ale jednoznačne sa v kuchyni dá skvelo využiť. Pozrite sa!

Jednoduché cesnakové bagetky
Vynikajúca príloha k polievke alebo k šalátu, stvorená aj na grilovačku - tieto bagetky musíte doma...

Domáca farebná cukrová ryža
Ak chcete svoje koláčiky veselo ozdobiť, máme pre vás super tip, ako si doma vyrobiť...

Ako jednoducho ošúpať a rozotrieť cesnak
Jednu z našich najpoužívanejších surovín môžete mať ošúpanú raz dva! A ukážeme vám aj, ako cesnak...

Ako šikovne nakrájať bylinky
Skúšali ste už na bylinky v kuchyni použiť strúhadlo alebo krájač na pizzu? My v našej TV...

Čím v recepte nahradiť smotanu
Práve ste zistili, že nemáte smotanu do jedla, ktoré už pripravujete? Pozrite sa, čím...

Bleskový karamelový krém na torty a zákusky
Tento krém máte hotový za pár minút. Stačí vám len maslo a karamelové kondenzované mlieko.

Ako nechať rýchlo zmäknúť maslo
Keď sa chystáme piecť alebo si chceme čo najrýchlejšie natrieť maslo na pečivo, potrebujeme stuhnutému maslu...

Ako odstrániť pachy z dosky na krájanie
Dosky na krájanie používame v kuchyni denne a občas už veľmi nevoňajú, pretože preberajú pachy rôznych aromatických surovín....

Ako pripraviť karamelové kondenzované mlieko
Karamelové kondenzované mlieko síce kúpite aj v obchode, ale to doma uvarené je bezkonkurenčne lepšie...

Ako zabrániť tomu, aby sa na pudingu vytvorila koža
Na chladnúcom pudingu sa zvykne urobiť nepekná koža. Vyhnite sa tomu, aby ste do krému...