Lahodné medové rezy

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 24. marca 2023     Dĺžka videa: 5 minút 25 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Perfektný domáci medový zákusok, tak na ten isto nikto nepovie nie. Upečte si obľúbené medové rezy podľa nášho receptu, chutia božsky!

Suroviny

Cesto:
1 ks
5 PL
2 PL
50 g
150 g
1 ČL
450 g
Krémová plnka:
400 ml
120 g
1 bal.
4 PL
220 g zmäknuté
Lekvárová plnka:
250 g
Poleva:
200 g (na varenie)
1 ČL

Postup

  1. 1

    Nad vodným kúpeľom miešame vajce, mlieko, med, cukor, zmäknuté a na kocky nakrájané maslo, kým sa cukor rozpustí. Zmes odstavíme z vodného kúpeľa. Sódu bikarbónu zmiešame s múkou a primiešame k vaječnej zmesi. Ručne vypracujeme cesto, musí byť hladké, nelepivé.

  2. 2

    Ešte teplé cesto rozdelíme na 4 diely. Každý z nich vyvaľkáme (na rozmer cca 20x30 cm) na papieri na pečenie a prenesieme na plech otočený hore dnom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 8 - 12 minút dozlatista. Takto spracujeme a upečieme všetky 4 kúsky cesta.

  4. 4

    Krémová plnka: Mlieko v hrnci dáme zohrievať, za stáleho miešania prisýpame múku, pridáme práškový a vanilkový cukor a varíme do zhustnutia. Prelejeme do misky a za občasného miešanie necháme puding vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme do nadýchanej peny zmäknuté, na kocky nakrájané maslo. Do vyšľahaného masla po lyžiciach pridávame vychladnutý pudingu a vymiešame dohladka. 

  5. 5

    Prvý plát cesta uložíme do hlbšieho plechu a rovnomerne naň rozotrieme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom. Druhý plát natrieme slivkovým lekvárom. Prikryjeme tretím plátom, rozotrieme druhú polovicu krému a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme a necháme v chlade odležať.

  6. 6

    Poleva: Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, primiešame kokosový tuk. Polevu nalejeme na povrch koláča, môžeme rozotrieť špachtľou. Necháme stuhnúť. 

  7. 7

    Vychladený odležaný zákusok nakrájame na rezy.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu