Zubáč
Zubáč so zeleninou a zázvorovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40-50 minút príprava |
Postup- Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou. Mrkvu a paštrnák očistíme a pokrájame na plátky, vložíme do vriacej vody
a povaríme, kým nie je mierne chrumkavá.
Nesmie byť uvarená. Zeleninu vyberieme z vody a dáme
do misky s ľadovou vodou, aby nestratila farbu. Vychladnutú zeleninu scedíme a dáme nabok.
To isté urobíme s ružičkami karfiolu a brokolice, tie stačí povariť len pár minút.
- Omáčka: Zázvor a cesnak očistíme, nakrájame
na drobné kúsky. Do hrnčeka dáme 2 PL masla,
zázvor, cesnak, cukor a sójovú omáčku. Mierne
zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Zmes prelejeme do mixéra a pomaly, za stáleho miešania,
zalievame roztopeným maslom. Mixujeme dovtedy, kým vznikne hustejšia omáčka. Môžeme ju dochutiť citrónovou šťavou.
- Na panvici opečieme na oleji z obidvoch strán
osolené, okorenené filety zo zubáča. Zeleninu
tiež prehrejeme na panvici. Zubáča podávame so zeleninou a
ohriatou zázvorovou omáčkou. Zázvorovú omáčku zohrejeme
len mierne, nesmie začať vrieť, lebo maslo sa „oddelí“
od ostatných zložiek.
|