Zubáč

Zubáč so zeleninou a zázvorovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40-50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou. Mrkvu a paštrnák očistíme a pokrájame na plátky, vložíme do vriacej vody a povaríme, kým nie je mierne chrumkavá. Nesmie byť uvarená. Zeleninu vyberieme z vody a dáme do misky s ľadovou vodou, aby nestratila farbu. Vychladnutú zeleninu scedíme a dáme nabok. To isté urobíme s ružičkami karfiolu a brokolice, tie stačí povariť len pár minút.
  2. Omáčka: Zázvor a cesnak očistíme, nakrájame na drobné kúsky. Do hrnčeka dáme 2 PL masla, zázvor, cesnak, cukor a sójovú omáčku. Mierne zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Zmes prelejeme do mixéra a pomaly, za stáleho miešania, zalievame roztopeným maslom. Mixujeme dovtedy, kým vznikne hustejšia omáčka. Môžeme ju dochutiť citrónovou šťavou.
  3. Na panvici opečieme na oleji z obidvoch strán osolené, okorenené filety zo zubáča. Zeleninu tiež prehrejeme na panvici. Zubáča podávame so zeleninou a ohriatou zázvorovou omáčkou. Zázvorovú omáčku zohrejeme len mierne, nesmie začať vrieť, lebo maslo sa „oddelí“ od ostatných zložiek.